ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Ο Θεμιστοκλής Μπάκας συναντήθηκε με μέλη του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Πάτρας «ο Άγιος Χριστόφορος»

Κοινοποίηση
Tweet

Η ανακοίνωση

Σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαϊα Θεμιστοκολής Μπάκας ενημερώνει για τη συνάντηση που είχε με μέλη του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Πάτρας «ο Άγιος Χριστόφορος»:

"Ο Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Θεμιστοκλής – Ανδρέας Μπάκας πραγματοποίησε συνάντηση με το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Πάτρας «ο Άγιος Χριστόφορος» και ειδικότερα με τον Πρόεδρο  κ. Γιώργο Σίδερη και τον Ταμία κ. Σπύρο Πετρούτσο.

Στην διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μπάκας ενημερώθηκε για τα προβλήματα του κλάδου που αιμορραγεί οικονομικά από την έναρξη της πανδημίας έως και σήμερα.

Η πολιτική της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας, εκτός του υψηλότερου ποσοστού θανάτων από covid ανά εκατομμύριο κατοίκων στην Ε.Ε, αποτέλεσε την αρχή για την οικονομική εξόντωση του κλάδου των ιδιοκτητών ταξί λόγω των αναποτελεσματικών μέτρων.

Παράλληλα, η εμμονή της κυβέρνησης στη μη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο μετά το ανεξέλεγκτο ράλι των τιμών στα καύσιμα προκαλεί περαιτέρω οικονομικά προβλήματα στους επαγγελματίες του κλάδου.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Σωματείου, η διαγραφή των τόκων από τις ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές και η δυνατότητα 120 δόσεων, αποτέλεσε ανάσα για τους επαγγελματίες κατά την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Ενώ τόνισε ότι πολλοί συνάδελφοί του κατάφεραν να συνταξιοδοτηθούν μέσω της ευνοϊκής νομοθετικής ρύθμισης.

Σήμερα, τα χρέη από τις ασφαλιστικές εισφορές αποτελούν μεγάλο  «αγκάθι» για τον κλάδο ακόμα και στην διαδικασία της συνταξιοδότησης ορισμένων ιδιοκτητών ταξί.

Αίτημα του κλάδου αποτελεί  η επαναφορά των 120 δόσεων και η διαγραφή των τόκων από τις ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές .

Ο πρόεδρος του Σωματείου αναφέρθηκε στο πολυνομοσχέδιο της Κυβέρνησης που αναμένεται να ψηφιστεί εντός των επόμενων ημέρων, όπου εξαιρεί την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος από την δυνατότητα αλλαγής της αδείας από 5θεσια σε 9θεσια ταξί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, οι επαγγελματίες του κλάδου καλούνται να αντικαταστήσουν τα οχήματά τους με αμιγώς ηλεκτρικά το 2024. Με τα οικονομικά δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία 4 χρόνια, ο κλάδος δεν δύναται να ανταποκριθεί.

Αίτημα τους, η επιδότηση αντικατάστασης των οχημάτων να ισχύ και για αντιρρυπαντικής τεχνολογίας όλων των τύπων καυσίμων και όχι μόνο των αμιγώς ηλεκτρικών.  

Παράλληλα, πολλοί οδηγοί λόγω της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή μας, φεύγουν για να εργαστούν σε άλλες περιοχές της χώρας ( Μύκονο, Σαντορίνη, κλπ. ) για την τουριστική σεζόν.  

Ο Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Θεμιστοκλής – Ανδρέας Μπάκας, αναφέρθηκε στην διαπιστευμένη πλέον αναποτελεσματική αντιμετώπιση της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οδηγώντας τόσο την Ελλάδα σε υψηλά ποσοστά θανάτων από covid ανά εκατομμύριο κατοίκους, όσο και πολλούς επαγγελματίες σε ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη μηδαμινή δυναμική  της Αχαΐας στον τουριστικό τομέα, αυξάνοντας έτσι τόσο την ανεργία, όσο και το γεγονός ότι πολλοί επαγγελματίες και νέοι, εγκαταλείπουν την περιοχή μας αναζητώντας εργασία για την τουριστική σεζόν.

Τέλος, ο υποψήφιος Βουλευτής, αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την ενίσχυση του εισοδήματος, προτάσεις ρεαλιστικές που την επόμενη ημέρα θα υλοποιηθούν :

·         Αφορολόγητο στις 10.000 ευρώ για όλους (ελεύθερους επαγγελματίες, μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες, εργαζόμενους με μπλοκάκι)

·         Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα

·         Φορολόγηση των πραγματικών υπερκερδών σε ενέργεια και καύσιμα

·         Βιώσιμη διευθέτηση του ιδιωτικού χρέους.

·         Ρύθμιση χρεών: Διαγραφή μέρους βασικής οφειλής χρεών που δημιουργήθηκαν στην υγειονομική κρίση και 120 δόσεις για την αποπληρωμή του υπολοίπου

·         Ενίσχυση ρευστότητας για πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ανακατεύθυνση μέρους των δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης προς την Αναπτυξιακή Τράπεζα.

·         Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος.

·         Μικροπιστώσεις για αυτοαπασχολούμενους και πολύ μικρές επιχειρήσεις".

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις