ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα- Προαστιακός: Διστακτικοί οι επιβάτες την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας- Ο φόβος, οι καθυστερήσεις και το χειροκρότημα

Τσίχλα Κωνσταντίνα
konstantinatsi@hotmail.com , Facebook Page
Κοινοποίηση
Tweet

Τι λέει ο γραμματέας του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου Σταύρος Πήλιος

Με καθυστερήσεις και κάποια διστακτικότητα από τους επιβάτες ξεκίνησαν την Τετάρτη τα δρομολόγια του Προαστιακού στην Πάτρα.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο γραμματέας του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου Σταύρος Πήλιος, «γενικά υπάρχει μία καθυστέρηση σε όλα τα δρομολόγια λόγω των μειωμένων ταχυτήτων. Θα πρέπει να βρεθεί μία λύση ως προς αυτό γιατί η ανακρίβεια στα δρομολόγια όπως είναι φυσικό δημιουργεί προβλήματα. Στην περιοχή μας η ταχύτητα από 70 χλμ. πήγε στα 60 χλμ  κι όπου πηγαίναμε με  60 χλμ. τώρα πάμε με 50 χλμ.

Στον προαστιακό της Αθήνας η ταχύτητα από 140 χλμ. πήγε στα 80 χλμ.

Θα πρέπει οι υπεύθυνοι να βρουν ένα τρόπο χάραξης των δρομολογίων ή των λεωφορείων. Θα πρέπει να γίνει δηλαδή κι ένας συντονισμός με τα δρομολόγια των λεωφορείων που πάνε στον Καστελλόκαμπο. Δεν παρατηρήθηκε κάποιο όλο πρόβλημα ενώ τα βράδια θα γίνονται εργασίες στη γραμμή. Βγήκαμε από χθες με μηχανήματα που βελτιώνουν τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά της γραμμής. Ξεκινήσαμε από το Ρίο και θα φτάσουμε μέχρι την Αχαγιά. Θα δουλέψουμε όσο χρειαστεί για να γίνει μία αναβάθμιση και μία συντήρηση

Για πρώτη μέρα ο κόσμος ανταποκρίθηκε, όχι όπως στο παρελθόν. Ωστόσο ο κόσμος μπήκε στο τρένο και μάλιστα κάποιοι το έκαναν  και με  πολύ μεγάλη χαρά. Μπήκα στο πρώτο δρομολόγιο στις 6:30 το πρωί και όταν έφτασα στον Καστελλόκαμπο ήταν άνθρωποι που μας χειροκρότησαν για την επανεκκίνηση.

Πιστεύω ότι ο κόσμος θα ξεπεράσει αυτό το δισταγμό που δικαιολογημένα έχει μετά το τραγικό δυστύχημα.  Ο κόσμος θα εμπιστευτεί ξανά το τρένο γιατί όντως είναι το ασφαλέστερο και πιο οικολογικό μέσο άσχετα που κυβερνήσεις ξεπουλήσαν τον ΟΣΕ, έδιωξαν προσωπικό, εξυπηρέτησαν ρουσφέτια κι άλλα».

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις