ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πέντε σχολεία υπό κατάληψη για την τραγωδία στα Τέμπη

Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
konstantina_andriopoulou@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Η κρατική αδράνεια και η οργή

Κύμα καταλήψεων σε σχολεία, αλλά και άλλες κινητοποιήσεις μαθητών καταγράφονται μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, σε όλη τη χώρα.

Το ίδιο συμβαίνει και στην Πάτρα, όπου από σήμερα το πρωί, τελούν υπό κατάληψη πέντε σχολεία.

Οι μαθητές  εκφράζουν με αυτόν τον τρόπο την οργή τους για το δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου, διαμαρτυρόμενοι για τα αίτια που οδήγησαν σε αυτή τη φρικαλεότητα.

Σήμερα στην Πάτρα, σε κάποια σχολεία, στη μνήμη των νεκρών των Τεμπών, μαθητές και καθηγητές, πήγαν για μάθημα φορώντας μαύρα ρούχα, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να στείλουν το δικό τους μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και κυρίως να δείξουν συμπαράσταση στις οικογένειες των ανθρώπων, των οποίων το νήμα της ζωής κόπηκε νωρίς και άδικα.

Μιλώντας στο thebest.gr η Διευθύντρια Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Ευγενία Πιερρή, ανέφερε για όσα συμβαίνουν στα σχολεία: «Οι μαθητές διαμαρτύρονται για τους νεκρούς στο δυστύχημα των Τεμπών και έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις, όπως συμβαίνει σε όλη την χώρα. Στην Πάτρα έχουμε πέντε σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη. Οι μαθητές και οι καθηγητές μπορούν να εκφράσουν την θλίψη τους για το δυστύχημα. Τα παιδιά εκφράζουν τα συναισθήματα τους για το επιεικώς  λυπηρό φαινόμενο. Δεν μπορώ να μεταφράσω τα συναισθήματα των παιδιών, ωστόσο φαντάζομαι ότι έχουν συγκλονιστεί από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών όπως μας έχουν συγκλονίσει όλους».

Να θυμίσουμε ότι από την προηγούμενη εβδομάδα, αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη  οι μαθητές έστειλαν το δικό τους μήνυμα οργής. Πολλά παιδιά ως κίνηση διαμαρτυρίας για την τραγωδία, με όπλο τις σχολικές  τσάντες τους σχημάτιζαν στον προαύλιο χώρο των σχολειών τους, τις φράσεις «Πάρε όταν φτάσεις», «Τέμπη», «Ποτέ Ξανά». Σκοπός όλων των διαμαρτυριών τους είναι να κινητοποιήσουν τον κόσμο απέναντι στην κρατική αδράνεια με αφορμή το πολύνεκρο δυστύχημα.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις