ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Προσοχή: Νέα ηλεκτρονική απάτη με επιστροφή φόρου – «Ψαρεύουν» τα θύματα με «βιτρίνα» την ΑΑΔΕ

Κοινοποίηση
Tweet

Η απάτη του e-banking και των ΕΛΤΑ

Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να έχουν οι πολίτες με περίεργα email που λαμβάνουν περί επιστροφή χρημάτων, καθώς μία ηλεκτρονική απάτη φαίνεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες.

Οι επιτήδειοι χρησιμοποιώντας ως «βιτρίνα» την ΑΑΔΕ ενημερώνουν τους ανυποψίαστους πολίτες ότι δικαιούνται επιστροφή φόρου και ζητούν να βάλουν τα στοιχεία τους, μεταξύ άλλων φυσικά και του τραπεζικού τους λογαριασμού.

 Ωστόσο, σημειώνεται ότι παρουσιάζονται ως «Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εγκλημάτων», ενώ στην πραγματικότητα τα αρχικά της ΑΑΔΕ σημαίνουν «Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων»

Απάτη με το όνομα των ΕΛΤΑ
Μια άλλη ηλεκτρονική απάτη, αρκετά διαδεδομένη, έχει ως πρόσχημα τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ), με ένα mail ιδιαίτερα πειστικό για όσους δεν έχουν μεγάλη εμπειρία.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου γράφει: «Αύριο το πακέτο σας παραδίδεται στα ΕΛΤΑ. Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι λάβαμε τα στοιχεία σας για την αποστολή και ότι θα σταλούν στα Ελληνικά Ταχυδρομεία στην Αθήνα αύριο για διανομή σε όλη τη χώρα. Το Κέντρο Διαλογής Αθηνών θα κρατήσει το δέμα σας μέχρι να επιβεβαίωσετε τα στοιχεία σας».

Και στη συνέχεια, φυσικά, έχει το κουμπί: «Επαλήθευση παράδοσης», με το οποίο παγιδεύουν τα υποψήφια θύματα, καθώς ζητούν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού.

Η απάτη του e-banking
Τέλος, οι περισσότερες απάτες χρησιμοποιούν ως «βιτρίνα» τράπεζες και συστήματα e-banking, με πιο… «δημοφιλή» την Εθνική Τράπεζα, το τελευταίο διάστημα.

Διαβάστε επίσης

Eντοπίστηκε ζωντανή σε βουνό στη Ρόδο 44χρονη αγνοούμενη μητέρα

Ουκρανία: Επίθεση από το ρωσικό στρατό στην Ζαπορίζια - Πάνω από 160 βομβαρδισμοί

Φροντιστής κακοποιούσε άνδρα ΑμΕΑ - Τον ακινητοποιούσε με ιμάντες στο κρεβάτι

 

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις