ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σοκ με την αυτοκτονία 13χρονου στη Γαλλία – Θύμα ομοφοβικού bullying από συμμαθητές του

Κοινοποίηση
Tweet

Συντετριμμένοι οι γονείς του

Ο 13χρονος Lucas για μήνες δεχόταν bullying από συμμαθητές επειδή ήταν ομοφυλόφιλος. Δεν άντεξε. Έβαλε τέλος στη ζωή του το περασμένο Σαββατοκύριακο, σοκάροντας τη Γαλλία.

Η είδηση της αυτοκτονίας του 13χρονου Lucas έχει προκαλέσει θλίψη και σοκ στη Γαλλία. Ήταν το περασμένο Σαββατοκύριακο που έβαλε τέλος στη ζωή του στην περιοχή Vosges, στην ανατολική Γαλλία.

Ο εισαγγελέας Frederic Nahon είπε ότι οι φίλοι του αποκάλυψαν στους ερευνητές πως είχε πέσει θύμα bullying. «Του έκαναν bullying για μήνες στο σχολείο λόγω της ομοφυλοφιλίας του».

Η οικογένεια του 13χρονου Lucas δεν έχει κάνει αγωγή. Η δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια, Catherine Faivre, δήλωσε στο AFP πως προτού εξετάσει το ενδεχόμενο καταγγελίας, η οικογένεια θέλει να προχωρήσει στην ταφή του γιου τους.

Η κηδεία του 13χρονου Lucas θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Epinal το Σάββατο. Η φιλανθρωπική οργάνωση κατά των διακρίσεων Stop Homophobie δήλωσε ότι οι γονείς του ζήτησαν από όσους πενθούν για τον χαμό του να φέρουν σήματα LGBTQ σε ένδειξη αλληλεγγύης.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις