ΣΙΝΕΜΑ

/

Ο συνθέτης Τζον Γουίλιαμς ίσως να μην αποσυρθεί ακόμη.. από την μουσική!

Κοινοποίηση
Tweet

Ο 90χρονος μουσικός δημιουργός ανέφερε πως η μακροχρόνια συνεργασία του με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ είναι ένας ακόμη λόγος να μην αποσυρθεί

Ίσως ο Αμερικανός συνθέτης Τζον Γουίλιαμς - John Williams, ένας από τους σπουδαιότερους εν ζωή κινηματογραφικούς συνθέτες και πολυβραβευμένος δεν αποσυρθεί τελικά από τη σύνθεση μετά την επερχόμενη ταινία «Indiana Jones 5» που θα κάνει πρεμιέρα το ερχόμενο καλοκαίρι στις αίθουσες, όπως είχε ανακοινώσει σε συνέντευξή του στο ΑP.

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για τα 50 χρόνια συνεργασίας του με τον σκηνοθέτη Στίβεν Σπίλμπεργκ, με την τελευταία τους να είναι στην ταινία «Τhe Fabelmans» (προβλήθηκε και στην Πάτρα) που μετά τη νίκη της στις Χρυσές Σφαίρες θεωρείται φαβορί και στα Όσκαρ, ο 90χρονος σήμερα Γουίλιαμς αποκάλυψε ότι δεν αποσύρεται. «Θα μείνω εδώ για λίγο καιρό. Δεν μπορώ να αποσυρθώ από τη μουσική. Είναι λάθος ακόμη και μία μέρα χωρίς μουσική», είπε χαρακτηριστικά ο σπουδαίος συνθέτης.

Ανέφερε επίσης ότι η μακροχρόνια συνεργασία του με τον Σπίλμπεργκ (περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις μουσικές για τις ταινίες Τα σαγόνια του καρχαρία, Η Λίστα του Σίντλερ, Ιντιάνα Τζόουνς, Ε.Τ. ο Εξωγήινος, Τζουράσικ Παρκ, κ.α.)  είναι ένας ακόμη λόγος να μην αποσυρθεί. «Ο Στίβεν είναι ένας άνθρωπος στον οποίο δεν μπορείς να πεις όχι» αστειεύτηκε ο συνθέτης, γεγονός που προκάλεσε τα γέλια του σκηνοθέτη. «Μόλις έμαθα ότι δεν αποσύρεται», απάντησε με νόημα ο Σπίλμπεργκ.

Ο Τζον Γουίλιαμς έχει κερδίσει πέντε Βραβεία Όσκαρ, τέσσερις Χρυσές Σφαίρες, επτά BAFTA και 22 μουσικά βραβεία Γκράμι.

Με στοιχεία & από το ΑΠΕ

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture