ΑΓΟΡΑ

/

Στέλιος Τζιβγινίδης: "Μου αρέσουν οι επιχειρήσεις και κοιτάζω ήδη και άλλους κλάδους"

Κοινοποίηση
Tweet

Ο Στέλιος Τζιβγινίδης είναι συνιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος της "ΤΖΙΒΓΙΝΙΔΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ", Συνιδιοκτήτης της "ΠΑ.ΒΙ.ΠΛΑΣΤ. Α.Ε."

Μεγαλωμένοι ανάμεσα στα βιβλία, τον Τύπο και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, με δυο γονείς οικονομολόγους, η ενασχόληση των παιδιών της οικογένειας Τζιβγινίδη με τις επιχειρήσεις, ήταν σχεδόν προδιαγεγραμμένη. Ο Στέλιος και η Μαρία Τζιβγινίδη συμμετέχουν στην εταιρεία «Τζιβγινίδης Επιχειρείν» (Εταιρεία Παροχής Φορολογιστικών Υπηρεσιών, Συμβουλών Επιχειρήσεων & Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών) αλλά και στην ΠΑ.ΒΙ.ΠΛΑΣΤ. Α.Ε., από κοινού και ισάξια, αλληλοσυμπληρώνοντας ο ένας τον άλλο και προχωρώντας με σταθερό βηματισμό προς το μέλλον. «Λόγω του πατέρα μου είχα πάρει από μικρός γεύση των επιχειρήσεων και μου άρεσε. Μου αρέσει η οικονομία ως επιστήμη και το εμπόριο. Δεν με ενδιέφερε πολύ η λογιστική όμως είναι κάτι που θεωρώ ότι στην εταιρεία μας το κάνουμε πολύ καλά και βέβαια βρήκαμε έδαφος από τον πατέρα μας», λέει ο οικονομολόγος Στέλιος Τζιβγινίδης για την οικογενειακή επιχείρηση που «τρέχει» παράλληλα με μια ισορροπημένη ζωή στο πλευρό της συζύγου του Θεοδώρας Κοσμά και των δυο μικρών γιων του, του Παναγιώτη και του Γιάννου.

Γεννημένος το 1983, απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Πατρών, με σπουδές Οικονομικών επιστημών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μεταπτυχιακά στον τομέα International Accounting and Finance, στο JM Univercity του Λίβερπουλ, ο χρόνος κύλησε γρήγορα για τον Στέλιο Τζιβγινίδη μέχρι να αναλάβει την Αντιπροεδρία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, (10ο Περιφερειακό Τμήμα Δυτικής Ελλάδος) και της Ένωσης Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Αχαΐας. Σε μια εποχή, λοιπόν, που οι πληροφορίες τρέχουν πολύ γρήγορα, η ΤΖΙΒΓΙΝΙΔΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ έχει αναπτύξει ένα σύγχρονο σύστημα ενημέρωσης των πελατών μέσω email, μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας, των κινητών τηλεφώνων κ.α.

Η μετάδοση όλων των πληροφοριών που χρειάζεται ο πελάτης ανάλογα με τη φύση της δουλειάς του είναι άμεση. Οποιεσδήποτε αλλαγές στη φορολογική και ασφαλιστική νομοθεσία αναλύονται και μεταδίδονται γρήγορα στους ενδιαφερόμενους. Επίσης, ο πελάτης ενημερώνεται άμεσα για τα νέα προγράμματα μισθολογικά (ΟΑΕΔ, ΙΚΑ κλπ.), επενδυτικά (ΟΑΕΔ, ΕΣΠΑ κ.λπ.), ρυθμίσεις χρεών κ.λπ., και όπως διευκρινίζει ο συνιδιοκτήτης και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, η «Τζιβγινίδης Επιχειρείν» παρέχει λογιστικές και φορολογικές υπηρεσίες σε όλα τα επίπεδα. Από μεγάλες βιομηχανίες και ξενοδοχεία μέχρι πολύ μικρές επιχειρήσεις και ιδιώτες. Έχει εσωτερική οργάνωση, η οποία προσφέρει γνώση και ταχύτητα που κάνει τη διαφορά στον κλάδο. Με την τεχνολογία στο πλευρό τους, έχουν δημιουργήσει μεγάλο πελατολόγιο και εκτός από τους δύο νομούς Αχαΐας και Ηλείας, όπου θα βρει κανείς τα σημεία υποστήριξης, η εταιρεία υποστηρίζει λογιστικά εταιρείες σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα,
Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Κυκλάδες, Ιόνιο κ.α.). Ένα από τα σημεία που κάνει την εταιρεία να διαφοροποιείται είναι η ιδιαίτερη ενασχόλησή της με τα ζητήματα που αφορούν στους αγρότες της
περιοχής.

«Είναι ένας ευαίσθητος κλάδος που θέλει ειδική μεταχείριση. Η εξειδίκευση υπήρχε ήδη από τα υποκαταστήματα της λογιστικής εταιρείας «Τζιβγινίδης Επιχειρείν» σε Κάτω Αχαΐα και Βάρδα Ηλείας. Δημιουργήθηκε ειδικό τμήμα λογιστικής παρακολούθησης των αγροτικών επιχειρήσεων και αγροτών ειδικού καθεστώτος το 2014, όταν και υποχρεώθηκαν οι αγρότες να κάνουν έναρξη επιτηδεύματος και η ολοκλήρωση της υποστήριξης των αγροτών ήρθε το 2016 με την ίδρυση των Κέντρων Εξυπηρέτησης Αγροτών στην Οβρυά, στην Κάτω Αχαΐα και στην Βάρδα Ηλείας, που ασχολούνται κυρίως με επιδοτήσεις, αλλά και ο,τιδήποτε ενδιαφέρει τον αγροτικό κόσμο γενικά» αναφέρει ο κ. Τζιβγινίδης. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα με δεδομένη την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την ψηφιοποίηση μιας σειράς διεργασιών με το κράτος, η βοήθεια που αναζητούν όλο και περισσότεροι για να φέρουν σε πέρας τις υποχρεώσεις τους γίνεται συνεχώς πιο έντονη. Ο κ. Τζιβγινίδης θεωρεί ότι «η ψηφιοποίηση έχει κάνει καλό, είναι κάτι που δείχνει σημάδια προόδου και σε αυτό τον τομέα. Eίναι πραγματικότητα ότι όλοι οι λογιστές ταλαιπωρούνται λόγω των εργασιών που καταλήγουν σε αυτούς, ενώ δεν είναι η κύρια δραστηριότητά τους, όμως όσο περνούν τα χρόνια ελπίζω να βελτιώνεται η κατάσταση. Εννοείται ότι αρκετές φορές γίνεται απελπιστική η πίεση αυτή λόγω του όγκου εργασιών που θυμίζουν περισσότερο ΚΕΠ, όμως ποιος μπορεί να μην εξυπηρετήσει κάποιον συμπολίτη μας που δεν έχει ή δεν μπορεί να έχει ηλεκτρονική πρόσβαση για να κάνει τη δουλειά του;».

Για το κατά πόσο ένας οικονομολόγος μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλη αυτή η ροή των πληροφοριών και τις συνεχείς αλλαγές στη φορολογική και ασφαλιστική νομοθεσία, που συχνά προκαλούν σύγχυση στους πολίτες, ο κ. Τζιβγινίδης αναφέρει: «Αυτή είναι η δουλειά μας και ναι, δεν είναι εύκολο! Στην εταιρεία μας όμως έχουμε δημιουργήσει τμήματα που εξειδικεύονται, όπως τμήμα απλογραφικών, διπλογραφικών, μισθοδοσίας, φορολογικής υποστήριξης, εξυπηρέτησης ιδιωτών, κατοίκων εξωτερικού, ΓΕΜΗ, αγροτών κ.α. Με αυτόν τον τρόπο έχει λυθεί το πρόβλημα του όγκου των αλλαγών και ταυτόχρονα της γρήγορης ενημέρωσης των πελατών μας». Επιτυχημένος είναι ο επιχειρηματίας που δεν επαναπαύεται στις «επιτυχίες» και τα κεκτημένα του, αλλά αυτός που βλέπει μπροστά κι αναζητά συνεχώς νέα πεδία για να δραστηριοποιηθεί. «Στη λογιστική εταιρεία δε θα σταματήσουμε ποτέ να εξειδικευόμαστε ούτε να αναπτυσσόμαστε» λέει ο κ. Τζιβγινίδης. «Ήδη θα δημιουργηθεί νέο υποκατάστημα μέσα στο 2023, το οποίο θα λειτουργήσει με ένα νέο πιλοτικό σχεδιασμό. Αλλά όπως ανέφερα και παραπάνω, μου αρέσουν πολύ οι επιχειρήσεις και θα ήθελα σύντομα να ασχοληθώ και με άλλους κλάδους, όπως ο τουριστικός και ο αγροτικός».

Εκτός από τη λογιστική εταιρεία, η οικογένεια πάντα μαζί και με τον πατέρα τους Παναγιώτη που είναι ιδιαιτέρως δραστήριος, ασχολείται και με την Πατραϊκή Βιομηχανία Πλαστικών στη ΒΙ.ΠΕ. Πατρών. Η
ΠΑ.ΒΙ.ΠΛΑΣΤ. Α.Ε. ιδρύθηκε το 1996 και δραστηριοποιείται στο χώρο της πλαστικής συσκευασίας, αγροτικών και βιομηχανικών προϊόντων, τα οποία κατασκευάζονται με την μέθοδο της έγχυσης σε καλούπι (injection molding products). Με ομαδικό πνεύμα και μαζί με τον συνιδιοκτήτη και Πρόεδρο Γιώργο Κολλιόπουλο έχουν δημιουργήσει την μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής πλαστικών κιβωτίων στη Δυτική Ελλάδα. Αεικίνητοι και εκεί, τα τελευταία χρόνια έχουν εκσυγχρονίσει τη μονάδα και έχουν προσθέσει δραστηριότητες όπως η παραγωγή ξυλοκιβωτίου και το εμπόριο ειδών συσκευασίας αγροτικών προϊόντων. Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής διατίθεται στον αγροτικό τομέα και αυτό καθόλου τυχαία, όπως μας εξηγεί ο Σ. Τζιβγινίδης, που θεωρεί ότι πρέπει να στραφούμε όλοι σε παραγωγικούς κλάδους της χώρας μας, όπως είναι ο τουριστικός, ο αγροτικός και o ενεργειακός.


www.tzivginidis.gr

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Αγορά