ΑΓΟΡΑ

/

Ρωμανός Ροδόπουλος: "Τις πιο σημαντικές μέρες μας, δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα"

Κοινοποίηση
Tweet

Ο Ρωμανός Ροδόπουλος είναι Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Ο Ρωμανός Ροδόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, ενώ έλκει την καταγωγή του από τα Λουσικά Αχαΐας. Είναι το τρίτο παιδί της οικογένειας Ροδόπουλου, που πρωταγωνιστεί στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα για περισσότερα από 50 χρόνια με τον εκπαιδευτικό όμιλο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ - ΑΚΜΗ.

«Όλη αυτή την αγάπη για τον τόπο καταγωγής του, τα Λουσικά Αχαΐας, ο πατέρας μου έχει καταφέρει να τη μεταλαμπαδεύσει στο ακέραιο και στα παιδιά του, και σε μένα προσωπικά. Ένας άνθρωπος χωρίς ρίζες είναι ένας άνθρωπος χωρίς αξίες, χωρίς σταθερές, χωρίς παρόν και μέλλον. Αυτό το πιστεύω ακράδαντα. Η επένδυση στην Πάτρα, με το νέο campus που ανοίξαμε πρόσφατα εκεί, δεν ήταν κάτι τυχαίο. Είναι μια κίνηση, που πέρα από το ενδιαφέρον μας για την εκπαίδευση και τη μόρφωση της νέας γενιάς, αντικατοπτρίζει και την αγάπη που έχουμε για τον τόπο μας, με την ευρύτερη έννοια. Αυτό αποδεικνύεται και από τους ισχυρούς δεσμούς που διατηρούμε με πλήθος τοπικών φορέων της Αχαΐας, με στόχο την ενίσχυση του έργου τους και την προσφορά μας στο μέγιστο δυνατό βαθμό στην τοπική κοινωνία. Μία από τις πιο δυνατές μας τοπικές σχέσεις, είναι αδιαμφισβήτητα η σταθερή μας στήριξη ως μεγάλος χορηγός στην ομάδα μπάσκετ του Προμηθέα, που φέτος επεκτάθηκε και στις ακαδημίες του» μας λέει ο Ρωμανός Ροδόπουλος και εξηγεί ότι ο χώρος της εκπαίδευσης του ήταν αναπόφευκτα οικείος αφού από παιδί περνούσε χρόνο στον εκπαιδευτικό οργανισμό που ίδρυσαν και διοικούσαν οι γονείς του.

«Τα ερεθίσματα, οι εικόνες, οι προσλαμβάνουσες από την οικογένειά μου ήταν αναμφίβολα πολλά. Μεγάλωσα με δύο γονείς που αγαπούσαν την εκπαίδευση, που η μεγαλύτερή τους απόλαυση ήταν να βλέπουν στα μάτια των νέων τη σπίθα της μάθησης, τη θέλησή τους για εξέλιξη και γνώση. Αυτό το όμορφο «μικρόβιο» το κόλλησα κι εγώ. Και χαίρομαι που το κόλλησα. Γιατί κάθε μέρα που περνάει, που ζω και δουλεύω στην εκπαίδευση, αισθάνομαι πως γίνομαι καλύτερος ως άνθρωπος, πως κατά κάποιον τρόπο βιώνω κι εγώ τις επιτυχίες, τις διακρίσεις, αλλά και τα άγχη και τους προβληματισμούς των φοιτητών μας. Στόχος μας στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και δικός μου προσωπικά είναι να αποδείξουμε πως η εκπαίδευση, όταν προσφέρεται με τον σωστό και κατάλληλο τρόπο και με τα πιο σύγχρονα μέσα, μόνο θετικά στοιχεία έχει να προσφέρει στους νέους, διαμορφώνοντας πολίτες ικανούς να προσφέρουν πολλαπλά στην κοινωνία».

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, εντάχθηκε στο δυναμικό του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Σήμερα, ο Ρωμανός Ροδόπουλος, κατέχει τη θέση του Αντιπροέδρου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

«Μην σταματάς να μαθαίνεις. Μην επαναπαύεσαι σε αυτά που ήδη ξέρεις. Και να μη φοβάσαι να ξεκινήσεις από το μηδέν, να μάθεις από την αρχή νέα πράγματα» Αυτή είναι η εκπαιδευτική φιλοσοφία του κ. Ροδόπουλου και επισημαίνει ότι «ταυτόχρονα, η εκπαίδευση για μένα δεν συνδέεται μόνο με γνώσεις και εξετάσεις. Είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την ηθική, τις αξίες, την κουλτούρα ενσυναίσθησης, σεβασμού και κατανόησης που οφείλουμε να έχουμε απέναντι στον διπλανό μας. Στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, αυτή η κουλτούρα είναι πολύ ισχυρή και αντικατοπτρίζεται καθημερινά και στους συνεργάτες μας, στο ακαδημαϊκό και διοικητικό μας προσωπικό».

Μία από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες του υπήρξε η δημιουργία της Ναυτικής Ακαδημίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, σε συνεργασία με το Solent University το Southampton, παγκόσμιο ηγέτη στις σπουδές Ναυτιλίας, στην οποία ανέλαβε και τον ρόλο του Επικεφαλής. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα Ναυτικής και Ναυτιλιακής Εκπαίδευσης στη Νότια Ευρώπη. Η ίδρυση της διεθνούς φήμης Ναυτικής Ακαδημίας άλλαξε ριζικά το τοπίο της ναυτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και έδωσε την ευκαιρία σε χιλιάδες νέους, να σπουδάσουν στην κορυφαία Warsash Maritime Academy του Solent University, μένοντας στη χώρα τους, αναφέρει ο κύριος Ροδόπουλος και θεωρεί την ίδρυση της Ναυτικής Ακαδημίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου την πιο σημαντική στιγμή τής μέχρι τώρα επαγγελματικής του διαδρομής. «Είναι ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα Ναυτικής και Ναυτιλιακής Εκπαίδευσης στη Νότια Ευρώπη - σε συνεργασία με το παγκόσμιο ηγέτη στις σπουδές Ναυτιλίας, το Solent University στο Southampton. Η Ναυτική Ακαδημία άλλαξε το τοπίο της ναυτικής εκπαίδευσης στη χώρα μας και έδωσε την ευκαιρία σε χιλιάδες νέους να σπουδάσουν στη διεθνούς φήμης Warsash Maritime Academy, μένοντας στην Ελλάδα. Φυσικά, και τα πρόσφατα εγκαίνια του υπερσύγχρονου campus μας στο κέντρο της Πάτρας ήταν μία ιδιαίτερη στιγμή, τόσο συναισθηματικά λόγω καταγωγής και οικογενειακών δεσμών με την ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας, όσο και επιχειρηματικά καθώς πρόκειται για το όγδοο σημείο στην Ελλάδα στο οποίο αναπτυσσόμαστε. Ωστόσο, παρά τη θεαματική πορεία ανάπτυξής μας, πιστεύω ότι τις πιο σημαντικές μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Το μέλλον είμαι σίγουρος ότι μας επιφυλάσσει πολλά ακόμη επιτεύγματα».

Επιπλέον, κομβικής σημασίας για την ανάπτυξη του Μητροπολιτικού Κολλεγίου υπήρξε και το επιτυχημένο έργο του στην προσέλκυση διεθνών φοιτητών, καθώς και η συμβολή του στο στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων, με πιο πρόσφατο επίτευγμα τη δημιουργία του όγδοου campus του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο κέντρο της Πάτρας.

«Υπάρχουν πολλά σχέδια στα σκαριά, όνειρα και φιλοδοξίες που σκοπεύουμε να υλοποιήσουμε τα επόμενα χρόνια. Αδιαμφισβήτητα, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να προσφέρει υψηλού επιπέδου Πανεπιστημιακές Σπουδές σε όλο και περισσότερους ανθρώπους, σε εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις τελευταίας τεχνολογίας, σε περισσότερα σημεία στην Ελλάδα, αλλά και να εμπλουτίζει το χαρτοφυλάκιο των προγραμμάτων σπουδών του με καινοτόμες εξειδικεύσεις, που ανταποκρίνονται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας. Μεταξύ των πρωταρχικών στρατηγικών μας στόχων είναι η περαιτέρω διεθνοποίηση του Κολλεγίου στο μέλλον, με την προσέλκυση περισσότερων διεθνών φοιτητών από ποικίλες χώρες, αλλά και μέσω της σύναψης νέων συνεργασιών με περισσότερα Πανεπιστήμια του εξωτερικού από όλο τον κόσμο, με στόχο τη διεύρυνση του δικτύου των συνεργατών μας και των επιλογών σπουδών που μπορούμε να προσφέρουμε στους υποψήφιους φοιτητές μας. Ειδικά για το campus μας στην Πάτρα, στόχος μας είναι να αναπτυχθεί περαιτέρω και να εξελιχθεί σε ένα διεθνές πανεπιστημιακό κέντρο σπουδών, τόσο για τους κατοίκους της ευρύτερης Δυτικής Ελλάδας όσο και για φοιτητές από το εξωτερικό» καταλήγει ο κύριος Ροδόπουλος.

www.mitropolitiko.edu.gr

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Αγορά