EXODOS

/

Madlin - Η modern bakery της Παντανάσσης που ξεμυαλίζει τους επιρρεπείς στις handmade λιχουδιές

Κοινοποίηση
Tweet

Ένας φούρνος νέας εποχής

Στον πεζόδρομο της Παντανάσσης το Madlin έχει τον τρόπο να ξεμυαλίζει όσους είναι επιρρεπείς στις oλόφρεσκες, handmade λιχουδιές. Πρόκειται για μια modern bakery για πρωινό, brunch, απογευματινό (και all day) καφέ με γλυκά και αλμυρά εδέσματα. Κέρασμα και σήμα κατατεθέν τα αφράτα κεκάκια της γαλλικής παράδοσης Madeleine σε σχήμα αχιβάδας, από τα οποία προέκυψε και η παραλλαγή της ονομασίας. Pancakes, brioches, τοστ, διάφορα super δημοφιλή πιάτα με αβγά, βάφλες, τιραμισού, προφιτερόλ, γαλακτομπούρεκο, «μωσαϊκό» κ.α. έχουν προκαλέσει μεγάλο ρεύμα οπαδών κάθε ηλικίας.

Ο γνωστός συμπολίτης επιχειρηματίας της εστίασης Νίκος Αθανασόπουλος εμπιστεύθηκε τον ενθουσιώδη, δεξιοτέχνη πατρινό σεφ Δημήτρη Καρατζαφέρη γι’ αυτό το καινούριο, «διαφορετικό» στέκι με τον φούρνο νέας εποχής.

Όπως μας εξήγησε, λοιπόν, ο σεφ: "Βασιστήκαμε στην ιδέα για κάτι που γεννιέται μέσα σε ένα workshop. Ανέκαθεν με συνάρπαζε η λογική και η δημιουργικότητα που περιέχει μέσα της η ζαχαροπλαστική και η αρτοποιία. Στην μαγειρική όταν κάτι πάει λάθος, μπορείς να το διορθώσεις. Στην ζαχαροπλαστική όμως όχι. Άρα η φιλοσοφία του μαγαζιού είναι ένας σύγχρονος χώρος με υψηλή αισθητική, πολύ καλές πρώτες ύλες, πρωτοτυπία στις επιλογές, σωστή διαχείριση ώστε το αποτέλεσμα να σου «μένει» οπτικά και γευστικά. Τα περισσότερα πιάτα και ο τρόπος παρασκευής τους δεν συγκαταλέγονται στις προτάσεις που συνηθίζονται στην πόλη. Best sellers μας είναι σίγουρα ότι έχει σχέση με το αυγό. Από αυγά benedict, κρεμώδη scrabbled eggs & γαλλική ομελέτα (υγρή στο κέντρο όπως πρέπει να είναι). Όμως σαν μια καλή bakery που σέβεται τον εαυτό της, είμαι περήφανος για τα croissants μας, τις focaccia μας καθώς και κάθε είδους bun γλυκό ή αλμυρό που σπάνια θα βρεις αλλού στην Πάτρα".

Συνομιλώντας με τους υπευθύνους μας παρουσίασαν μια γκάμα αυτών των υποδειγματικών croissants, που η περιγραφή για τα αέρινα, κριτσινιστά στρώματα φύλλων και την μερακλίδικη, αυθεντική τεχνική τους μας πάει κατευθείαν στο Παρίσι και -δικαίως- μας ξελόγιασαν!

Info

Madlin 

Παντανάσσης 21, Πάτρα

τ.: 2610 870870

fb: Madlin Bakery

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Life