Οι θλιβερές απώλειες- Αυτοί που μας είπαν «αντίο» το 2022

Δεν βρίσκονται πια ανάμεσά μας

RETROSPECTIVE 2022

/

Ιανουάριος

4/1 Νεκρός στο διαμέρισμά του, στην οδό Βότση, βρέθηκε, ο εργαζόμενος του ΠΕΑΚ, Πέτρος Κονιδάρης.

Στη μνήμη όσων έφυγαν το 2022- Οι απώλειες του Αθλητισμού της Αχαΐας

6/1 Θλίψη στον ιατρικό χώρο της Αχαΐας σκόρπισε η είδηση οτι ανήμερα των Θεοφανίων έφυγε από την ζωή, ο Πατρινός γυναικολόγος Θεόδωρος Κολλάρος σε ηλικία 58 ετών.

29/1 Τραγικό παιχνίδι έπαιξε η μοίρα στην οικογένεια Βεσκούκη από την Καρυά Πετροχωρίου. Η μητέρα των τρίδυμων παιδιών της οικογένειας, είχε πάει μαζί με τη μια της κόρη την 18χρονη Ελένη, στην Κάτω Αχαΐα για δουλειές. Επιστρέφοντας όμως στο σπίτι τους, στη διασταύρωση με την Πατρών - Πύργου, παραμόνευε ο θάνατος.

29/1 Ο Σπύρος Αποστολίδης, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα 87 του χρόνια, ήταν ένας από τους παλιότερους εμπόρους της πόλης ενώ λειτουργούσε στην Πάτρα το περίφημο κατάστημα «Φίνο».

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

7/2 Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Τζόλας, επί σειρά  ετών Πρόεδρος των Τραπεζικών Υπαλλήλων Αχαΐας. Άφησε την τελευταία του πνοή μετά από μάχη με ασθένεια.

13/2 Έφυγε από τη ζωή, μετά από πολύμηνη μάχη ο  σκίπερ Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος.  Ηταν ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία της Πάτρας

13/2 Έφυγε από τη ζωή ο παλαιότερος εθελοντής σαμαρείτης και διασώστης του Ερυθρού Σταυρού Αθανάσιος Δεμπόνος, ο οποίος μάλιστα είχε ξεκινήσει να δραστηριοποείται στον εθελοντισμό στη δεκαετία του ’40.

14/2 Θλίψη προκάλεσε ο αιφνίδιος θάνατος του Χαράλαμπου Σιταρίδη. Ο εκλιπών ήταν από τους πιο γνωστούς και αγαπητούς φουρνάρηδες στην Πάτρα και διατηρούσε τον φούρνο του εδώ και δεκαετίες στην οδό Μεσολογγίου και Ασημάκη Φωτήλα, στα Ψηλαλώνια.

14/2 Θλίψη στην Αγυιά για την απώλεια του Μιχάλη Αθανασίου. Συνέδεσε το όνομά του με το χώρο της εστίασης, διατηρώντας επί πολλά χρόνια το παραδοσιακό καφενείο στις γραμμές του τρένου στην Αγίου Κωνσταντίνου, στην Αγυιά, ενώ υπήρξε και πρωτοπόρος επιχειρηματίας του κλάδου του, καθώς ήταν ο πρώτος που λειτούργησε στην Πάτρα το πατινάζ στην Αγυιά.

18/2 Έφυγε από τη ζωή ο Σάκης Γιακουμέλος ο οποίος ήταν γνωστός   αθλητικός παράγοντας. Ήταν γνωστός από την ενασχολησή του  με την ΕΑΠ και το Τμήμα Πυγμαζίας ενώ είχε διατελέσει Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Πάλης, της Τοπικής Επιτροπής Ποδηλασίας και διοικητικό στέλεχος με την ομάδα Χάντμπολ της Ορμής.

27/2 Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός εκπαιδευτικός Βασίλης Σωτηρχόπουλος, σε ηλικία 89 ετών. Από το 1968 διηύθυνε τα ομώνυμα εκπαιδευτήρια.

ΜΑΡΤΙΟΣ 

8/3 Καθολική συγκίνηση για τον χαμό του Δημήτρη Ζαχαράτου, που πέθανε σε ηλικία 89 ετών όπου νοσηλευόταν με κορωνοϊό. Υπήρξε πρωταθλητής στίβου με την Παναχαϊκή και ακολούθως ιδρυτικό μέλος της Ολυμπιάδας, στο τμήμα στίβου της οποίας πρόσφερε πάμπολλα και πατέρας του γνωστού σόουμαν, Τάκη Ζαχαράτου.

11/3 Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός χρυσοχόος Αναστάσιος Βικάτος, σε ηλικία 84 ετών. Ήταν συνταξιούχος. Απέκτησε τρία παιδιά και τέσσερα εγγόνια.

14/3 Σοκ προκάλεσε η είδηση του θανάτου του γνωστού λογιστή Φάνη Παπαγεωργίου στα 43 του. Ο εκλιπών, ο οποίος ήταν ένθερμός οπαδός της Παναχαϊκής με έντονη κοινωνική & πολιτική δραστηριότητα "έσβησε" ξαφνικά.

22/3 Θλίψη και συγκίνηση προξένησε στην Πατραϊκή κοινωνία η είδηση ότι έφυγε από τη ζωή στα 79 του χρόνια ο συμπολίτης ιατρός καρδιολόγος Χαράλαμπος Χρ. Χριστόπουλος. Ο εκλιπών ήταν σύζυγος της ιατρού, παθολόγου – διατροφολόγου Μαριάννας Σταματιάδου.

26/3 Έφυγε από τη ζωή η Σπυριδούλα Παναγοπούλου, "ψυχή" της ταβέρνας του Βερβίτα. Γνωστή σε όλους και σαν η ψυχή της ταβέρνας του Αποστόλη Βερβίτα στην διασταύρωση Λόντου και Αγίου Δημητρίου. Ο θηλυκός Ζήκος, μία γυναίκα με λαϊκή σοφία και χιούμορ, ήταν το σήμα κατατεθέν της γνωστής ταβέρνας της άνω πόλης.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

3/4  Σοκ προκάλεσε στον εμπορικό κόσμο της Πάτρας η είδηση του θανάτου της Αναστασίας Βλαστού. Η άτυχη 45χρονη έδινε για αρκετό καιρό άνιση μάχη με ανίατη ασθένεια. Η Αναστασία Βλαστού, της γνωστής Πατρινής οικογένειας εμπόρων, ήταν ιδιοκτήτρια του καταστήματος παιδικής ένδυσης «Καρτούν» στην οδό Ερμού και υπήρξε από τις πιο αγαπητές εμπόρους της Πάτρας, ακολουθώντας τα επαγγελματικά χνάρια της οικογένειάς της, του αείμνηστου πατέρα της, Σπύρου και της μητέρας της, Παναγιώτας, καθώς και των αδελφών της, Γιώργου και Ανδρέα Βλαστού που διατηρούν επί πολλά χρόνια το «Φαντάζιο» στην οδό Κανακάρη.

19/4 Σοκ προκάλεσε στη τοπική κοινωνία της Πάτρας η είδηση του αιφνιδιαστικού θανάτου του πολιτικού μηχανικού Γιώργου Ασκούνη. Ο 53χρονος διατηρούσε κατασκευαστική εταιρεία με τον αδελφό του Νίκο.

20/4 Σε βαρύ πένθος βύθισε την οικογένεια του πρώην βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Σπαρτινού, η είδηση του θανάτου του αδερφού του Δημήτρη.

22/4 "Έφυγε" σε ηλικία 86 ετών, ο γνωστός έμπορος φωτογραφικών ειδών και αντιπρόσωπος της Fugi Film Γεώργιος Αλεξόπουλος. Ο εκλιπών διατηρούσε κατάστημα στην οδό Σαχτούρη.

27/4 Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός Πατρινός Γιάννης Θ. Κούκος, σε ηλικία 90 ετών. Πρόκειται για τον γιο των αειμνήστων Θωμά και Όλγας Κούκου, ιδρυτών της «θρυλικής» ομώνυμης ταβέρνας στο Κουκούλι Πατρών.

ΜΑΪΟΣ

2/5 Απεβίωσε  μετά από σύντομη ασθένεια, ο Κανέλλος Γεωργιτσόπουλος, παλαιό στέλεχος του ΟΤΕ, σύζυγος της εκπαιδευτικού και Διευθύντριας του Θεατρικού Εργαστηρίου της «Πολυφωνικής», Αθηνάς Καλλιμάνη.

6/5 Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Λιμενάρχης της Πάτρας Απόστολος Λιούρδης.

2/5 Ο Σπύρος Συρίμπεης ήταν  από τους γνωστότερους ιατρούς στην Πάτρα και επί σειρά ετών είχε διατελέσει Διευθυντής στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου “Αγιος Ανδρέας” .

8/5 Θρήνος για την απώλεια του δρομέα Χριστόφορου Δουραμάνη. Βρέθηκε σε χαράδρα ο 68χρονος δρομέας από την Πάτρα κατά την διάρκεια του αγώνα 4ου Αρχαίου Ασκληπιείου Σκάλας στην Ορεινή Ναυπακτία.

13/5 Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο γνωστός δικηγόρος Τάσος Τελώνης σε ηλικία 62 ετών. Κατέρρευσε την ώρα που βρισκόταν στο Πταισματοδικείο της Πάτρας στην οδό Γούναρη. Ο Τάσος Τελώνης αισθάνθηκε αδιαθεσία και έφυγε από την αίθουσα την ώρα όμως  που περπατούσε στην οδό Γούναρη στο ύψος της Ιωάννου Βλάχου κατέρρευσε.

27/5 Έφυγε από τη ζωή ο πρώην γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Μουτσόπουλος σε ηλικία 79 ετών. Ο εκλιπών είχε διατελέσει σε διάφορες κρατικές θέσεις επί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ αυτών και γγ  του Υπουργείου Υγείας, διοικητής του ΟΓΑ και διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου Το 2000 ήταν και υποψήφιος βουλευτής.

29/5 Έχασε τη μάχη που έδινε  στη ΜΕΘ του ΠΓΝΠ, ο 28χρονος Σάββας Βασιλόπουλος. Η μηχανή του προσέκρουσε σε προπορευόμενο όχημα με αποτέλεσμα να συρθεί στο έδαφος και να τυλιχτεί στις φλόγες στην ΝΕΟ Πατρών – Κορίνθου στο ύψος του Αρχαιολογικού Μουσείου.

ΙΟΥΝΙΟΣ

6/6 Σοκ και απέραντη θλίψη από την είδηση του θανάτου του 41χρονου Πατρινού μάγειρα και ιδιοκτήτη της "Παλιάς Ταβέρνας" Ντίνου Σπυρόπουλου, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Σαντορίνη.

6/6 Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών ο πατρινός επιχειρηματίας Ανδρέας Συναδινός, εκ των ιδρυτικών μελών της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας, πρώην πρόεδρος στη Λαχαναγορά της Πάτρας και επί δεκαετίες στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

14/6 Ο Ανδρέας Δίπλαρος  βρήκε τραγικό θάνατο, σε θανατηφόρο τροχαίο. Ο 66χρονος βρίσκονταν σταματημένος πάνω στο δίκυκλο του και παρασύρθηκε από αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 17χρονος.

24/6 Ο γνωστός επιχειρηματίας Χρήστος Σταυριανός έχασε τη ζωή του στην πισίνα στο Λυκοχωρό. Συγκλονισμένη  η Πάτρα από τον τραγικό θάνατο του γνωστού επιχειρηµατία επί σειρά ετών ιδιοκτήτη του καταστήµατος «Crystal Gallery» µε είδη υαλικών στο κέντρο της αχαϊκής πρωτεύουσας.

ΙΟΥΛΙΟΣ

4/7 Θλίψη και συγκίνηση προξένησε η είδηση ότι έφυγε από τη ζωή στα 85 του χρόνια ο ιατρός γυναικολόγος Χρήστος Γεωργ. Αναγνωστόπουλος. Ο εκλιπών, από την παλαιά φρουρά επιστημόνων γυναικολόγων της Πάτρας, ήταν παντρεμένος με την Κρινιώ Αναγνωστοπούλου.

6/7 Θλίψη και συγκίνηση προξένησε η δυσάρεστη είδηση του θανάτου του συμπολίτη οφθαλμίατρου Ηλία Γρ. Κατσώνη.

15/7 Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο εμβληματικός και πολυφωτογραφημένος τροχονόμος της πόλης μας Ηλιας Φερτάκης. Ήταν ο μόνιμος τροχονόμος της Αστυνομίας Πόλεων από το 1956 έως και το 1986 και το πόστο του ήταν στη συμβολή των οδών Γούναρη και Κορίνθου μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο Πατρών.

21/7 Θλίψη για το θάνατο της Μαρίας Σπ. Ιγγλέση. Ήταν συνταξιούχος καθηγήτρια του ΤΕΙ. Υπήρξε μία δυναμική, μορφωμένη γυναίκα που άφησε το αποτύπωμα της ως καθηγήτρια στο τμήμα Τουριστικών επιχειρήσεων του πρώην ΑΤΕΙ Πατρών όπου εργάστηκε από τα τέλη του ’70 έως και το 2010, έτος κατά το οποίο συνταξιοδοτήθηκε.

22/7 Έφυγε από τη ζωή η  Γιώτα Κολλιοπούλου- Κωνσταντοπούλου  πρωτεργάτρια του Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων. Η Γιώτα Κωνσταντοπούλου-Κολλιοπούλου ήταν 13 ετών όταν έγινε το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα στις 13 Δεκεμβρίου του 1943 και βρέθηκε κλεισμένη μαζί με τη μητέρα της στο σχολείο. Είχε ταυτιστεί με το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα και είχε εργαστεί για την ανάδειξή του παγκοσμίως.

25/7 Σοκ προκάλεσε η είδηση του ξαφνικού θανάτου της Αιγιώτισσας επιχειρηματία Μαρίτας Αγγελοπούλου, στα 43 της χρόνια η οποία εντοπίστηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στην Καλλιθέα Αιγίου.

29/7 Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Σκαμνάκης. Είχε εκλεγεί δύο φορές βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αχαΐας, είχε διατελέσει νομάρχης Ζακύνθου, αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων και δημοτικός σύμβουλος Πατρέων. Στέλεχος της Νεολαίας της Ένωσης Κέντρου. Συμμετείχε στην αντιδικτατορική αντίσταση και για τη δράση του συνελήφθη και φυλακίστηκε. Εκλεγόταν δημοτικός σύμβουλος Πάτρας από το 1975. Το 1978 εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ και πολιτεύτηκε πρώτη φορά το 1985. Διορίστηκε νομάρχης Ζακύνθου το 1986, Πρόεδρος του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων το 1987 και περιφερειάρχης Ηπείρου το 2003.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

6/8 Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών ο επιχειρηματίας, Γιώργος Κουμπάτης. Ασχολήθηκε με το εμπόριο καλλυντικών διατηρώντας για χρόνια καταστήματα στο κέντρο της Πάτρας. Επίσης ανέλαβε τα ηνία της γυναικείας ομάδας χάντμπολ του Φοίνικα όταν ανέβηκε στην Α1 Εθνική.

8/8 Πέθανε νοσηλευόμενος στο Νοσοκομείο, ο γνωστός Πατρινός φαρμακοποιός Νίκος Ραβαζούλας. Για δεκαετίες λειτουργούσε φαρμακείο επί της οδού Γούναρη. Το 2017 έχασε αιφνίδια σε ηλικία 27 χρόνων την κόρη του, Νίκη, ενώ μόλις ένα χρόνο αργότερα πέθανε η σύζυγός του Μαρία – Στέλλα.

11/8 Θλίψη στην Πάτρα προκάλεσε η είδηση του θανάτου της Νίκης Μελικίδου, επί χρόνια ιδιοκτήτριας ινστιτούτου αισθητικής και ιδιαίτερα αγαπητής στην πόλη της Πάτρας. 

22/8 Έφυγε από τη ζωή η Γεωργία Ζιαζιά, σε ηλικία 32 ετών.  Αδελφή του προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών της Αχαΐας, Δημήτρη Ζιαζιά, είχε σπουδάσει ιατρική στην Πάτρα ενώ ασχολήθηκε με την παιδιατρική.  Έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο. 

30/8 Θλίψη στην Πάτρα και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο έφερε η είδηση του θανάτου της 26χρονης Χρύσας Νικολοπούλου. Η νεαρή εργαζόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας ως νοσηλεύτρια.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

7/9 Θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου του γνωστού Πατρινού Νίκου Τσομάκου που έφυγε από τη ζωή εντελώς ξαφνικά κι ενώ παρακολουθούσε τον αγώνα μπάσκετ της Εθνικής σε γνωστό καφενείο στην περιοχή της Αγυιάς. Εργαζόταν στο τμήμα του Μηχανολογικού στην Περιφέρεια, στη θέση του προϊστάμενου.

12/9 Απεβίωσε μετά από γενναίο αγώνα για τη ζωή, στα 86 της χρόνια, η Νίκη Βουτσαδάκη- Μανωλοπούλου, μητέρα της Τασίας Μανωλοπούλου.

19/9 Θλίψη προκάλεσε ο θάνατος του γνωστού γιατρού (ακτινολόγου) Τρύφωνα Μαρλαφέκα, σε ηλικία 73 ετών

24/9 Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός Πατρινός νομικός Τζίμης Βουρνάς, δευτερότοκος γιος του Ανδρέα Βουρνά, γενικού Γραμματέα του Ανδρέα Παπανδρέου στην Κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου το ‘63-‘65.

26/9 Σοκ προκάλεσε ο θάνατος του γνωστού επιχειρηματία Δημήτρη Αλεξίου στο τροχαίο που σημειώθηκε στην Αθηνών Πατρών, στην Αρχαία Κόρινθο. Ήταν από τους επικεφαλής του αγώνα των κατοίκων της Παραλίας Πατρών εναντίον της εγκατάστασης και λειτουργίας κεντρικού πράσινου σημείου στην συνοικία Χαραλαμπόπουλου.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

12/10 Θλίψη και συγκίνηση προξένησε η είδηση του θανάτου της συνταξιούχου καθηγήτριας του πρώην ΑΤΕΙ Πατρών Θεοδώρας Σπηλιάδη Νταλκαράνη σε ηλικία 75 ετών. Η εκλιπούσα ήταν καθηγήτρια χημικός και εργάστηκε στο ΑΤΕΙ της Πάτρας από το 1980 έως και περίπου πριν δέκα χρόνια οπότε και συνταξιοδοτήθηκε.

 

 

30/10 Έφυγε από τη ζωή ο αρχιτέκτονας Στέφανος Μπογδανόπουλος που έχασε τη "μάχη" που έδινε με ασθένεια. Ο εκλιπών γεννήθηκε στην Πάτρα, το 1947, σπούδασε στην Αρχιτεκτονική σχολή της Νάπολη στην Ιταλία όπου και έζησε και εργάστηκε για περίπου 12 χρόνια, ενώ επέστρεψε το 1977 όπου και άνοιξε το δικό του αρχιτεκτονικό γραφείο, στην πλατεία Γεωργίου και συνταξιοδοτήθηκε το 2012.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

2/11 Θλίψη σκόρπισε στην Πάτρα η είδηση του θανάτου της Ασπασίας Πολυμέρη- Τσαγρή, σε ηλικία 98 ετών. Υπήρξε καθηγήτρια μουσικής σε πολλά σχολεία της πόλης επί σειρά ετών όπως π.χ. στο Κλασσικό Λύκειο της Πάτρας.

10/11 Ίσως οι νεότεροι στην Πάτρα να μην το γνωρίζουν αλλά η χαριτωμένη ηθοποιός Νίτσα Μαρούδα με το χαρακτηριστικό ξανθό μαλλί και χτένισμα των 60ς, με το νάζι και τις αξιοσημείωτες εμφανίσεις και ρόλους, συχνά όχι πρωταγωνιστικούς αλλά που κατάφερναν να κλέβουν & την παράσταση, καταγόταν από τα μέρη μας και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή της πλατείας Μαρούδα όπου είχε γεννηθεί το 1935.  Η Νίτσα Μαρούδα που τα τελευταία χρόνια είχε γίνει ευρύτερα γνωστό πως ήταν η πεθερά του γνωστού πολιτικού της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη, είχε αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας.

12/11 Έφυγε από τη ζωή ο Πέτρος Κεπενός του Ιωάννη σε ηλικία 68 ετών. Με τη σύζυγό του Φωτεινή είχαν αποκτήσει δυο κόρες την Ανδρομάχη, ιδιοκτήτρια του γνωστού ανθοπωλείου στην οδό Γούναρη και την Δήμητρα. Επί σειρά ετών διατηρούσε κατάστημα ζαχαροπλαστείο – αρτοποιείο στην Πατρών Κλάους.

14/11 Θλίψη σκόρπισε στην τοπική κοινότητα του Αγίου Βασιλείου Πατρών ο θάνατος του 80χρονου Πάνου Μόσχοβου, λίγους μήνες μετά τον θάνατο του αδελφού του Αργύρη. Ο Πάνος Μόσχοβος ήταν η πλέον χαρακτηριστική φιγούρα του χωριού που κυκλοφορούσε με το ραδιοφωνάκι του στην τσέπη και χαιρετούσε μικρούς και μεγάλους.

15/11 "Έφυγε" ο τέως Δήμαρχος Τριταίας Θεόδωρος Αργυρόπουλος.  Διετέλεσε Δήμαρχος Τριταίας μετά την εφαρμογή του «Καποδίστρια», την περίοδο 1998-2002 ενώ από το 1990-1994 διετέλεσε πρόεδρος της Κοινότητας Σκούρα. Συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος, διέγραψε τη δική του πορεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

20/11 Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 52 ετών η Κατερίνα Λειβαδά μετά από σύντομη ασθένεια. Ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του Ερασιτεχνικού Σχήματος Πάτρας ΡΕΦΕΝΕ, και πρώην Πρόεδρος. Ήταν γνωστή στο θεατρόφιλο κοινό και το τοπικό καλλιτεχνικό δυναμικό, μέσα από τις παραστάσεις που είχε λάβει μέρος, ενώ ήταν ένας ιδιαίτερα αγαπητός άνθρωπος.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

1/12 Ιδιαίτερη θλίψη και συγκίνηση προξένησε η δυσάρεστη είδηση ότι έσβησε στα 82 της χρόνια η Βάντα Γούδα, η οποία ήταν η αγαπητή σύζυγος του αείμνηστου πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, υποψηφίου βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ και υποψηφίου Δημάρχου Πατρέων στις δημοτικές εκλογές του 1986, καθηγητή Κωνσταντίνου Γούδα.

1/12 Έφυγε από τη ζωή στα 77 του χρόνια, ο γνωστός εμποροβιοτέχνης της Πάτρας, Θεόφιλος Λιοφάγος (Λάκης) σκορπώντας θλίψη σε συγγενείς και φίλους. Ο Θεόφιλος Λιοφάγος, έφυγε από την Πάτρα στα 20 του χρόνια, στα μέσα της δεκαετίας του ’60, για να κυνηγήσει το όνειρό του. Έτσι, βρέθηκε στο Παρίσι όπου σπούδασε (εκείνα τα χρόνια!) Μοντελίστ. Η αγάπη του για τον τόπο καταγωγής του, τον έκανε να επιστρέψει στην Πάτρα, όπου ίδρυσε βιοτεχνία γυναικείων ενδυμάτων (lakis l.) ενώ παράλληλα άνοιξε 3 καταστήματα πώλησης γυναικείας μόδας.

5/12 Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 78 ετών, η γνωστή γυναικολόγος – μαιευτήρας Παρασκευή Μυρωνίδου. Η αναγγελία του θανάτου της σκόρπισε συγκίνηση στην ιατρική κοινότητα, ιδίως στην «οικογένεια» των γυναικολόγων – μαιευτήρων, την οποία είχε τιμήσει με την επιστημονική της επάρκεια, το ήθος και την εντιμότητά της. Είχε την ατυχία τον Ιούνιο του 2021, να χάσει την μονάκριβη κόρη της, την Ασημίνα Ντόγκα-Κίτσου, στα 48 της μόλις χρόνια, γεγονός που την συγκλόνισε.

7/12 Θλίψη προκάλεσε ο θάνατος του Θανάση Κυριακόπουλου. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών μετά από γενναία μάχη που έδωσε με την ασθένειά του. Ο Αθανάσιος Κυριακόπουλος ήταν οικονομολόγος, εργάστηκε επί σειρά ετών στον Οργανισµό Λιµένος Πατρών όπου άσκησε καθήκοντα διευθυντή, ενώ διετέλεσε αντινοµάρχης Αχαΐας επί νοµαρχίας ∆ηµήτρη Κατσικόπουλο.

23/12 Βαρύ πένθος για τον Αχαιό Υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη. Η μητέρα του Ελένη, έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα νοσηλευόμενη σε ιδιωτική κλινική στην Πάτρα.

25/12 Θλίψη σκόρπισε στην εμπορική οικογένεια της Πάτρας η είδηση του θανάτου του συνταξιούχου εμπόρου Σοφοκλή Γιάνναρου.  Ο Σοφοκλής Γιάνναρος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών ανήμερα των Χριστουγέννων.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια