ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Black Friday: Η πρώτη αποτίμηση για φέτος - Σήμερα η Cyber Monday

Κοινοποίηση
Tweet

Τι αγόρασαν οι καταναλωτές

Παρά το γεγονός ότι η ακρίβεια καλπάζει ροκανίζοντας μέρος του διαθέσιμου εισοδήματος, οι καταναλωτές μάλλον ανταποκρίθηκαν στην «Black Friday», σύμφωνα τουλάχιστον με τις πρώτες εκτιμήσεις των εμπόρων, εμφανίζοντας αύξηση της τάξεως του 10% έως 12%, ενώ ανοδική κινήθηκε και ο μέσος όρων των αγορών.

Σήμερα κλείνει αυτός ο εκπτωτικός κύκλος ο οποίος ξεκίνησε με την «Black Friday» κλείνει με την Cyber Monday, τις ηλεκτρονικές πωλήσεις δηλαδή με ανάλογη έκπτωση.

 Ψηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών ήταν ηλεκτρονικά προϊόντα, οι ηλεκτρικές συσκευές, τα καλλυντικά, τα έπιπλα, τα είδη σπιτιού και γενικά τα επώνυμα προϊόντα ένδυσης-υπόδησης.

Επίσης οι καταναλωτές έδωσαν βάση σε προϊόντα με μεγάλα ποσοστά έκπτωσης. 

Εκτιμάται πάντως ότι θετικά λειτούργησε για την περίοδο των Black Friday προσφορών στις αγορές η κατάργηση των φθινοπωρινών ενδιάμεσων εκπτώσεων προσελκύοντας έτσι το ενδιαφέρον των καταναλωτών περισσότερο από κάθε προηγούμενη χρονιά, αφού ουσιαστικά έφερε μια ελκυστική εκπτωτική περίοδο λίγων ημερών αντί στην αρχή, στο τέλος του μήνα και πολύ πιο κοντά στα Χριστούγεννα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους εμπόρους, η λειτουργία των εμπορικών την Κυριακή «σφήνα» μεταξύ Black Friday και Cyber Monday αύξησε τον τζίρο των φυσικών αγορών και περιόρισε τον συνήθη τετραπλασιασμό των online αγορών από πριν την Παρασκευή έως και μετά την Cyber Δευτέρα.

Τέλος να σημειωθεί ότι όλοι συμφωνούν πως η φετινή εορταστική περίοδος για την αγορά ξεκίνησε καλά, αφού τα Χριστούγεννα απέχουν μόλις τρεις εβδομάδες και οι έμποροι επιθυμούν υψηλότερο τζίρο από πέρυσι, ενώ εύλογα οι καταναλωτές χαμηλότερες τιμές.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις