ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ινδαρές: "Επιχείρησαν να θυσιάσουν μια οικογένεια, αντί ν' αναλάβουν τις ευθύνες τους σ' ένα αστυνομικό φιάσκο"

Κοινοποίηση
Tweet

Τι είπε ο Πατρινός σκηνοθέτης στον απόηχο της αθωωτικής απόφασης του δικαστηρίου για τον ίδιο και τους γιους τους

Ο Πατρινός σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές σχολίασε την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου για τον ίδιο και τους γιους της, σχετικά με τα όσα όσα έγιναν μέσα και έξω από το σπίτι τους στο Κουκάκι το 2019, κατά τη διάρκεια επιχείρησης σε κατάληψη. "Κάποιοι επιχείρησαν να θυσιάσουν μια οικογένεια, αντί ν' αναλάβουν τις ευθύνες τους σ' ένα αστυνομικό φιάσκο, που εκτυλίχθηκε μάλιστα σε πανελλήνια ζωντανή μετάδοση" είπε μεταξύ άλλων. Aναλυτικά αναφέρει:


Αθώοι!
Κάποιοι επιχείρησαν να θυσιάσουν μια οικογένεια, αντί ν' αναλάβουν τις ευθύνες τους σ' ένα αστυνομικό φιάσκο, που εκτυλίχθηκε μάλιστα σε πανελλήνια ζωντανή μετάδοση.
Η δικαιοσύνη σήμερα, με την απόφασή της σε μια ανοιχτή ακροαματική διαδικασία, έβαλε τέλος στην ομηρία μας.
Ελπίζουμε κάτι να βγει από αυτή την περιπέτεια, για όσους τουλάχιστον έχουν ακόμη μυαλό και μια στοιχειώδη δημοκρατική συνείδηση.

ΤΥπενθυμίζεται ότι την πλήρη απαλλαγή του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και των δύο υιών του για τις κατηγορίες που τους απέδωσαν οι αστυνομικές αρχές όταν εισέβαλαν στο σπίτι τους κατά τη διάρκεια επιχείρησης στην κατάληψη επί της οδού Ματρώζου στο Κουκάκι, το Δεκέμβριο του 2019, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων.

Το δικαστήριο κατέληξε στην αθώωση των τριών κατηγορούμενων κατά περίσταση για σειρά πλημμελημάτων, όπως βία κατά υπαλλήλων, παράνομη βία, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη οπλοκατοχή.

«Οι τρεις κατηγορούμενοι με απόλυτη βεβαιότητα δεν τέλεσαν αυτές τις πράξεις.Έγιναν θύματα μιας τυφλής, ωμής και αυθαίρετης αστυνομικής βίας και χρησιμοποιήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις για να καλύψουν την παταγώδη αποτυχία της επιχείρησης. Έγιναν τα εξιλαστήρια θύματα. Προτείνω να απαλλαγούν όχι λόγω αμφιβολιών, αλλά γιατί δεν τέλεσαν τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται», ήταν τα ακριβή λόγια της εισαγγελέως.

 

Δίκη Ινδαρέ: Αθώοι ο Πατρινός σκηνοθέτης και οι γιοι του - "Έγιναν θύματα ωμής και αυθαίρετης αστυνομικής βίας"

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις