Τοποθέτηση μόνιμων «Σταθμών εγγραφής εθελοντών δοτών μυελού των οστών» εντός κτιρίων του Πανεπιστημίου Πατρών
Το Πανεπιστήμιο Πατρών, η ΦΛΟΓΑ, Σύλλογος γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια και το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών (ΚΕΔΜΟΠ)-" Χάρισε ζωή" ξεκινούν μία νέα από κοινού συνεργασία με την τοποθέτηση μόνιμων «Σταθμών εγγραφής εθελοντών δοτών μυελού των οστών» εντός κτιρίων του Πανεπιστημίου Πατρών. H νέα αυτή συνεργασία παρουσιάστηκε σε συνέντευξη τύπου στις 2/11/2022 στην Αίθουσα της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών, στην οποία συμμετείχαν ο Πρύτανης Καθηγητής Χ. Μπούρας, ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης Καθηγητής Π. Δημόπουλος, ο Καθηγητής Αιματολογίας Α. Σπυριδωνίδης και η Πρόεδρος της ΦΛΟΓΑΣ κα. Μ. Τρυφωνίδη.
Στόχος της νέας δράσης είναι η ευαισθητοποίηση της φοιτητικής κοινότητας και η ενίσχυση του εθελοντισμού δωρεάς μυελού των οστών, καθώς με τους μόνιμους σταθμούς εξασφαλίζεται η συνεχής ενημέρωση και η άμεση δυνατότητα εγγραφής δοτών.
Ο «Σταθμός» είναι διαδραστικός αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες. Μέσω των QR code που βρίσκονται στην επιφάνεια του ο καθένας έχει άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες και οδηγίες . Επιπλέον είναι φιλικός προς το περιβάλλον, καθώς με αυτό τον τρόπο μειώνεται η χρήση εντύπου υλικού. Η συμβολή της «Φλόγας» είναι σημαντική και πολύτιμη καθώς ανέλαβε τόσο το κόστος κατασκευής των σταθμών αλλά και το κόστος της τυποποίησης των δειγμάτων που θα συγκεντρωθούν ώστε να διευρυνθεί η εθνική και παγκόσμια δεξαμενή.
Η Εθελοντική Δωρεά Μυελού των Οστών χαρίζει νέα ελπίδα ζωής σε χιλιάδες ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο του αίματος, όπως η λευχαιμία (ο πιο συνήθης καρκίνος στα μικρά παιδιά). Δίνοντας λίγο σάλιο, καθένας από εμάς (ηλικίας 18-40 χρονών) μπορεί να γίνει εθελοντής δότης και, μέσα από αυτήν την πράξη αλτρουισμού, ίσως μια μέρα σώσει μια ζωή. Γιατί καθένας μας μπορεί να είναι ο Ένας και μοναδικός συμβατός δότης για έναν ασθενή σε ανάγκη μεταμόσχευσης μυελού των οστών. Όσοι περισσότεροι εγγραφούν, τόσο θα αυξηθούν οι πιθανότητες να βρεθούν οι συμβατοί δότες που θα Χαρίσουν Ζωή στους ασθενείς που έχουν ανάγκη.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr