ΑΓΟΡΑ

/

Επαγγελματική αποκατάσταση - Οι ειδικότητες που “λάμπουν” όλο και περισσότερο

Κοινοποίηση
Tweet

ΣΒΙΕ Beauty School: Η επιλογή για ένα όμορφο μέλλον

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι προηγούμενες δύο χρονιές έκρυβαν δυσκολίες για τους επαγγελματίες της Ομορφιάς και των υπηρεσιών προσωπικής φροντίδας. Οι κλάδοι της Αισθητικής και της Κομμωτικής όμως, όχι μόνο δεν έχασαν τη λάμψη τους, αλλά επανήλθαν στο προσκήνιο, εξελίχθηκαν και σήμερα κινούνται με ακόμα μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης.

Ο τομέας της Ομορφιάς και της Περιποίησης είναι ιδιαίτερα ελκυστικός και γεμάτος ευκαιρίες. Μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις υποδέχονται αυξημένο όγκο πελατών, γεγονός που σηματοδοτεί ένα λαμπρό μέλλον για τη νέα γενιά επαγγελματιών του κλάδου.

Τα επαγγέλματα της Ομορφιάς είναι περιζήτητα 

Η παγκόσμια αγορά υπηρεσιών προσωπικής φροντίδας αναμένεται να φτάσει σε σύνθετο ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 8% κάθε χρόνο, έως το 2025. Βασικοί παράγοντες που τροφοδοτούν την ανάπτυξη αυτή αποτελούν:

  • η αύξηση του πληθυσμού μέσης και μεγάλης ηλικίας,
  • η κυριαρχία και προώθηση νέων στυλ μέσα από διαδικτυακές πλατφόρμες,
  • η ενίσχυση της τάσης για υγιεινό lifestyle που περιλαμβάνει τις θεραπείες σώματος και την προσωπική περιποίηση,
  • η πληθώρα αναγκών και χώρων συνεχούς ανάδειξης της αισθητικής και της κομμωτικής στην πολιτιστική βιομηχανία, με νέες παραγωγές σε κινηματογράφο, τηλεόραση, θέατρο, διαδίκτυο.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του κλάδου είναι ότι αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από νέους επαγγελματίες. Αυτό σημαίνει ότι οι νέοι και οι νέες μακιγιέρ, κομμωτές, αισθητικοί νυχιών κ.ά. απορροφώνται άμεσα, αρκεί φυσικά να είναι ικανοί και άρτια καταρτισμένοι. Στην ευρωπαϊκή αγορά αυξάνεται διαρκώς η ζήτηση για ολοένα και υψηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης στον κλάδο, τάση που είναι βέβαιο θα επηρεάσει και τη χώρα μας..

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο top 5 της ΕΕ σε ό,τι αφορά την απασχόληση επαγγελματιών Ομορφιάς (hair stylists και makeup artists), οι οποίοι αποτελούν το 1,2% του συνόλου των εργαζομένων, ενώ στην κορυφή βρίσκεται η γειτονική μας Κύπρος με 2,3%.

 Σπουδές Αισθητικής & Κομμωτικής: Τι πρέπει να προσέξει ο μελλοντικός επαγγελματίας

Ο χώρος της Ομορφιάς αλλάζει. Αφενός εξελίσσεται με νέα προϊόντα και εντυπωσιακές δυνατότητες που προσφέρουν οι σύγχρονες τεχνικές, αφετέρου επηρεάζεται από τις τάσεις της μόδας, τη βιομηχανία του θεάματος, τη δυναμική των social media και την απήχηση των influencers. Πλέον, οι επαγγελματίες της Ομορφιάς είναι παντού:

  • σε beauty salons, spa, κομμωτήρια, ινστιτούτα, ξενοδοχεία και premium καταλύματα,  ποδολογικά κέντρα, κλινικές, ιατρεία, φαρμακεία κ.ά.
  • σε εταιρείες καλλυντικών, μεγάλα beauty brands και χώρους όπου πωλούνται προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς,
  • στα σπίτια πελατών λόγω της αύξησης των on-demand υπηρεσιών κομμωτικής, μακιγιάζ και περιποίησης νυχιών κατ’ οίκον.
     

ΣΒΙΕ Beauty School: Η επιλογή για ένα… όμορφο μέλλον

Παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις στο χώρο της Ομορφιάς, το ΙΕΚ ΣΒΙΕ έχει δημιουργήσει ένα πρότυπο Beauty School με τις υψηλότερες προδιαγραφές και προγράμματα σπουδών ειδικά σχεδιασμένα ώστε να παράγουν αποφοίτους έτοιμους για τα πιο απαιτητικά εργασιακά περιβάλλοντα. Οι νέοι makeup artists και hairstylists καλούνται να συνδυάσουν ένα απαιτητικό “μείγμα” προσόντων και δεξιοτήτων: την τεχνική γνώση με τη δημιουργικότητα, τη θεωρητική κατάρτιση με τις τάσεις της εποχής, την πρακτική εμπειρία με την επικοινωνία και την οργανωτικότητα.

Για κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να σταδιοδρομήσει στο χώρο της Ομορφιάς, το ΙΕΚ ΣΒΙΕ προσφέρει το κατάλληλο πρόγραμμα σπουδών, όποια ειδικότητα και αν επιλέξει:

  • Αισθητική & Μακιγιάζ
  • Αισθητική Νυχιών & Ποδολογία
  • Κομμωτική (hair styling)

Κάθε  πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο να εξελίσσει το σπουδαστή σε ολοκληρωμένο επαγγελματία, αξιοποιώντας τον υπερσύγχρονο εργαστηριακό εξοπλισμό του ΙΕΚ ΣΒΙΕ, τους κορυφαίους καθηγητές του κλάδου και την εκπαιδευτική κουλτούρα μιας Σχολής με 55 χρόνια εμπειρίας. Αυτά τα στοιχεία είναι που κάνουν τη διαφορά ώστε κάθε απόφοιτος να γράφει το δικό του «success story».

Άμεση απορρόφηση των σπουδαστών ΣΒΙΕ από την αγορά εργασίας

Οι σπουδαστές του Beauty School στο ΙΕΚ ΣΒΙΕ αποκτούν ολοκληρωμένη κατάρτιση στην ειδικότητα που επιλέγουν, καθώς το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει εξειδικευμένα σεμινάρια από έμπειρους επαγγελματίες, συμμετοχές σε μεγάλες θεματικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, πρακτική άσκηση σε εδραιωμένες επιχειρήσεις του κλάδου και πολλαπλές δυνατότητες εξειδίκευσης (π.χ. ιατρική αισθητική, barbering κ.ά). Δεν είναι τυχαίο ότι απορροφώνται από την αγορά εργασίας πριν καν ολοκληρώσουν την πρακτική τους άσκηση.

Σε ένα περιβάλλον που εξομοιώνει τις πραγματικές και πιο απαιτητικές συνθήκες εργασίας, όλοι οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΣΒΙΕ αποφοιτούν ως έτοιμοι επαγγελματίες, έχοντας δημιουργήσει το προσωπικό τους book (portfolio) ως απτή απόδειξη των ικανοτήτων τους.

Πρότυπο κέντρο σπουδών στην Πάτρα

Από το καλοκαίρι του 2021, το ΙΕΚ ΣΒΙΕ έχει επεκτείνει δυναμικά την παρουσία του στη Δυτική Ελλάδα με το νέο εκπαιδευτικό του κέντρο στην Πάτρα. Σε ένα από τα εμβληματικότερα κτίρια της πόλης, πέραν του τομέα της Ομορφιάς, ο οποίος απολαμβάνει συνεχώς βραβεύσεις και διακρίσεις, το ΙΕΚ ΣΒΙΕ παρέχει προγράμματα σε 10 σύγχρονους τομείς σπουδών, όπως η Υγεία, η Γαστρονομία, η Διοίκηση & το Marketing, τα Τουριστικά & τα Ναυτιλιακά, η Πληροφορική & οι Νέες Τεχνολογίες, η Ηλεκτρομηχανολογία, η Προπονητική, κ.ά. Το άρτια καταρτισμένο προσωπικό του ΙΕΚ ΣΒΙΕ και οι εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του αντανακλούν την υπεροχή και το κύρος του Οργανισμού.

Το πρότυπο εκπαιδευτικό κέντρο στην Αγίου Ανδρέου 95 είναι έτοιμο να σας υποδεχθεί σήμερα και να επωφεληθείτε την επιδότηση διδάκτρων που ισχύει για λίγες μέρες ακόμα.

Info 

Ι.Ι.Ε.Κ. ΣΒΙΕ

Αγίου Ανδρέου 95

2610 277.770

www.sbie.edu.gr/ieksbie-patra/

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Αγορά