ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Πάτρα: Με καθυστέρηση μίας εβδομάδας, λόγω αστοχίας, «έπεσε» η τιμή του υγραερίου

Τσίχλα Κωνσταντίνα
konstantinatsi@hotmail.com , Facebook Page
Κοινοποίηση
Tweet

Τι συνέβη

Ιδιαίτερα υψηλή ήταν στην Πάτρα το προηγούμενο διάστημα η τιμή στο υγραέριο που πλέον έχει πέσει στα 0,99 λεπτά γεγονός που είχε προκαλέσει έκπληξη στους χρήστες υγραερίου ιδίως δε στους οδηγούς που επισκέπτονταν άλλες πόλεις και έκαναν τη σύγκριση.

Η μείωση έπρεπε να έχει γίνει εδώ και μία εβδομάδα αλλά στα πρατήρια της Πάτρας είχαμε καθυστέρηση. Όπως εξηγούν στο thebest.gr από την «Κολοκυθάς Ο.Ε», «αυτή την εβδομάδα έπεσε η τιμή στο υγραέριο όμως η αλήθεια είναι ότι αυτό έπρεπε να έχει γίνει νωρίτερα. Υπάρχει και το απόθεμα. Είναι μεγάλες και οι αυξομειώσεις, την επόμενη εβδομάδα μπορεί η τιμή να έχει ανέβει ξανά.


Πρέπει πρώτα να εξαντληθεί το ακριβότερο εμπόρευμα που υπάρχει διαθέσιμο και μετά να διατεθεί το φθηνότερο. Η αστοχία είναι ότι ενώ εξαντλήθηκε το ακριβότερο στην αποθήκη, δεν έπεσε η τιμή. Σε αυτό παρασύρει και ο ανταγωνισμός. Τώρα βρίσκεται στα 0,99, η προηγούμενη τιμή ήταν υπερβολική.

Ωστόσο γενικότερα το υγραέριο έμεινε σε καλή τιμή όλη την περίοδο των αυξήσεων. Ενώ η βενζίνη είχε φτάσει στο 2.40, εκείνο ήταν στο 1,05 ή 1,08».

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις