ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καλλιθέα Πατρών: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά - Συνεχίζεται η «μάχη» με επίγεια και εναέρια μέσα

Κοινοποίηση
Tweet

Με το πρώτο φως της ημέρας, στη «μάχη» ρίχτηκαν και πάλι και τα εναέρια μέσα

Βελτιωμένη είναι σήμερα το πρωί η εικόνα από την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς χθες το μεσημέρι στην περιοχή της Καλλιθέας.

Σύμφωνα με την Πυροβεστική Υπηρεσία, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο περιμετρικά, ωστόσο υπάρχουν πολλές εστίες στο εσωτερικό και στη «μάχη» βρίσκονται καθ΄ όλη τη διάρκεια τη νύχτας και συνεχίζουν περισσότεροι από 120 πυροσβέστες, με περίπου 35 οχήματα.

Τρία εναέρια μέσα επιχειρούν από το πρωϊ στην περιοχή, ενώ οι πυροσβαστικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να περιορίσουν αισθητά την φωτιά.

Στην ευρύτερη περιοχή δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Το ευχάριστο είναι ότι η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδιναν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή της Καλλιθέας Πατρών για να ελέγξουν πλήρως την φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου.

Να σημειωθεί ότι μεγάλο μέρος του πύρινου μετώπου, που ξεκίνησε από την Καλλιθέα της Πάτρας, πέρασε στον γειτονικό δήμο Ερυμάνθου.

Συνολικά 71 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες σε όλη τη χώρα. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Κυριακή σε 5 Περιφέρειες

Για την Κυριακή 17 Ιουλίου 2022, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η ΓΓΠΠ, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την Περιφέρεια Αττικής, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας), την Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας), την Περιφέρεια Κρήτης και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις