ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Στο 11,3% ο πληθωρισμός τον Μάιο! Αυξήσεις σοκ σε φυσικό αέριο, ρεύμα, πετρέλαιο και βενζίνη

Κοινοποίηση
Tweet

Τον προηγούμενο μήνα, ο πληθωρισμός ήταν στο 10,2%

Νέο άλμα για τον πληθωρισμό τον Μάιο ο οποίος σκαρφάλωσε στο 11.3% σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Τον προηγούμενο μήνα, ο πληθωρισμός ήταν στο 10,2%. Το νέο άλμα του αποτελεί αρνητικό ρεκόρ για τα τελευταία 28 χρόνια.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή για τoν Μάιο διαμορφώθηκε στο 11,3%, που είναι 1,1 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από τον Απρίλιο που είχε διαμορφωθεί στο 10,2%.

Σημαντική είναι η αύξηση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή τον Μάιο σε σχέση με τον Απρίλιο, που οι τιμές αυξήθηκαν κατά 0,7 %, κάτι που δείχνει μία μικρή ανάσχεση της ακρίβειας, αφού η αντίστοιχη αύξηση του Απριλίου σε σχέση με τον Μάρτιο ήταν 2,1%.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις εντοπίζονται στο φυσικό αέριο με 172,7%, στο ηλεκτρικό ρεύμα με 80,2% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, το πετρέλαιο θέρμανσης με 65,1%, στα καύσιμα με 36,6%, στα λαχανικά με 13% και έλαια – λίπη με 23,2%, γαλακτοκομικά – αυγά 14,1%.

Τέλος σημαντική αύξηση παρουσιάζουν οι τιμές στις μεταφορές με αεροπλάνο και πλοίο που είναι πάνω 22,8% και 17,7% αντίστοιχα.   

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις