EVENTS

/

Πρόεδρος η Παρθένη, αντιπρόεδρος ο Ζούλιας: Γεννήθηκε η Ενωση Ελλήνων Σχεδιαστών Μόδας

Κοινοποίηση
Tweet

Νέο σωματείο για την προώθηση της greek fashion, εορταστικό event στο Yes Hotel της πρωτεύουσας

Επανεκκίνηση για τo fashion world της ελληνικής επικράτειας αποτελεί το σωματείο «Ένωση Ελλήνων Σχεδιαστών Μόδας» που επισημοποιήθηκε με μια χαρούμενη και γόνιμη συνάντηση στο Yes Hotel της Αθήνας με αφορμή την κοπή βασιλόπιτας.  To διοικητικό συμβούλιο με πρόεδρο την Ορσαλία Παρθένη, αντιπρόεδρο το Βασίλη Ζούλια, γραμματέα την Ιωάννα Κουρμπέλα, ταμία τον Κωνσταντίνο Τσιγαρό και μέλος με την αρμοδιότητα υπευθύνου δημοσίων σχέσεων τον Άγγελο Μπράτη, έθεσε νέους στόχους και προοπτικές.

Προτεραιότητες η προώθηση, υποστήριξη και προβολή, με κάθε μέσο, της δράσης των σχεδιαστών της ελληνικής μόδας, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς και η επιδίωξη σύναψης συμφωνιών με ευεργετικούς όρους για την συμμετοχή των μελών σε κάθε είδους εκθέσεις, διοργανώσεις μόδας, showrooms κ.α. είτε  εδώ είτε στο εξωτερικό. Η διοργάνωση και επιμέλεια, ακόμα και σε συνεργασία με άλλους φορείς, εκπαιδευτικών προγραμμάτων για νέους σχεδιαστές και άλλους επαγγελματίες διαφόρων επαγγελμάτων, η η διεξαγωγή προγραμμάτων καθοδήγησης και mentoring σε νέους σχεδιαστές και άλλους επαγγελματίες συναφών επαγγελμάτων είτε από τα μέλη της Ένωσης είτε σε συνεργασία με άλλους φορείς συγκαταλέγονται επίσης στο πλάνο.

Από το event δεν έλλειπαν καταξιωμένοι επαγγελματίες του χώρου της μόδας, όπως oι Έλις Κiss,  Mιχάλης Πάντος,  Έφη Φαλίδα,  Νικόλας Γεωργίου,  Σάντυ Τσαντάκη οι οποίοι μαζί με τους Μάρα Δεσίπρη, Θανάση Κρίκη και Βαγγέλη Κύρη αποτελούν και την κριτική επιτροπή ένταξης νέων μελών στο σωματείο.

Ιδρυτικά μέλη του συλλόγου εκτός των προαναφερόμενων μελών του διοικητικού συμβουλίου είναι ο Χρήστος Πετρίδης και Βενέδικτος Αντύπας (Maison Faliakos), ο Βρεττός Βρεττάκος, ο Σωτήρης Γεωργίου, ο Γιώργος Ελευθεριάδης, η Λιάνα Καμπά, ο Στέλιος Κουδουνάρης, η Ντενιζ Ελευθερίου, ο Χρήστος Κωσταρέλλος, η Χαρά Λεμπέση, ο Δημήτρης Ντάσιος, ο Δημήτρης Πέτρου, ο Γιάννης Τόγκος, ο Μάκης Τσέλιος κ.α.

 Η ιδέα γεννήθηκε εν μέσω καραντίνας και Covid-19 από τον Βασίλη Ζούλια, με την ελπίδα να ξαναγεννηθεί ο Σύλλογος Ελλήνων Σχεδιαστών. Ο ίδιος επικοινώνησε τηλεφωνικά την ιδέα του με κάποιους συναδέλφους του, με στόχο να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος και να καθιερωθεί το «Made in Greece» ως ετικέτα ποιότητας στο εξωτερικό.

Η οδύσσεια της ελληνικής μόδας πάντως ξεκινάει από πολύ παλιά, από τη δεκαετία του ’70, με το Ελληνικό Ινστιτούτο Μόδας ως κέντρο Υψηλής Ραπτικής και την αγωνιώδη προσπάθεια του αείμνηστου Γιάννη Τσεκλένη να συνενώσει σε ένα φεστιβάλ τους επωνύμους του ελληνικού ρούχου, το οποίο κατάφερε με τη συμμετοχή του ίδιου, του Ντίμη Κρίτσα, του Γαλανού, του Σταυρόπουλου, της Ντόζια και άλλων. Θυμίζουμε πως σήμερα στο εξωτερικό τέτοια σωματεία έχουν μεγάλη δύναμη, πχ στην Αμερική το CFDA δίνει βραβεία, κάνει δράσεθς και διαμορφώνει το καταναλωτικό τοπίο με τις επιλογές του. Με τα νέα ελληνικά brands να αυξάνονται στο διεθνές προσκήνιο, ήταν η κατάλληλη στιγμή να διεκδικήσουν άλλη αντιμετώπιση, ισάξια τω ξένων.

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Best View