ΣΙΝΕΜΑ

/

Προβάλλεται το ντοκιμαντέρ “Γκάρι Κούπερ & Έρνεστ Χέμινγουεϊ” την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Κοινοποίηση
Tweet

Στις 19.00 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση στην οδό Μασσαλίας 22, στην Αθήνα

Το FeCHA - Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνα στηρίζει την  προβολή του ντοκιμαντέρ “Γκάρι Κούπερ & Έρνεστ Χέμινγουεϊ” παραγωγής 2013 που θα γίνει με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022 στις 19.00 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση στην οδό Μασσαλίας 22, στην Αθήνα (Μετρό: Πανεπιστήμιο).

 Ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ, βραβευμένος με Νόμπελ συγγραφέας, συμμετείχε στον Ισπανικό εμφύλιο πόλεμο. «Για πολύ καιρό η συνείδησή μου κι εγώ γνωρίζαμε ότι έπρεπε να πάω στην Ισπανία», έγραψε πριν φύγει από τη Νέα Υόρκη για την Ισπανία το 1937. Ο πόλεμος αποτέλεσε έμπνευση για το βιβλίο του, «Για ποιον χτυπά η καμπάνα;», το οποίο και μεταφέρθηκε στο σινεμά το 1943 σε σκηνοθεσία Sam Wood με τους Γκάρι Κούπερ, Κατίνα Παξινού και Ίνγκριντ Μπέργκμαν. Μάλιστα η Κατίνα Παξινού είχε τιμηθεί με το βραβείο Όσκαρ καλύτερου β’ γυναικείου ρόλου.

Μετά τον πόλεμο Έρνεστ Χέμινγουεϊ εγκαταστάθηκε στην Κούβα όπου παρέμεινε μέχρι το 1960. Το 1964 η Κούβα έβγαλε γραμματόσημα με την εικόνα του διάσημου συγγραφέα.

*Γκάρι Κούπερ & Έρνεστ Χέμινγουεϊ του John Mulholland (ΗΠΑ, 2013, Διάρκεια: 140 λεπτά), την Τετάρτη 9 Μαρτίου στις 19.00.

 Υπόθεση: Μια απροσδόκητη ματιά στην φιλία δύο γιγάντων, του Gary Cooper (Βραβευμένος με δύο Όσκαρ) και του Ernest Hemingway (Βραβευμένος με Νόμπελ και Πούλιτζερ). Εντελώς αντίθετοι χαρακτήρες, ο συντηρητικός και ο φιλελεύθερος, η φιλία τους είναι και μια μελέτη του 20ου αιώνα.

Είσοδος ελεύθερη. Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε προκράτηση θέσεων εδώ.

 *Η ταινία προβάλλεται με ελληνικούς υπότιτλους και η είσοδος επιτρέπεται με πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “American Book Club” το πρόγραμμα προβολών περιλαμβάνει τα εξής φιλμ:

Τρίτη 8 Μαρτίου στις 19.00: «Το Πορφυρό Χρώμα» του Steven Spielberg (ΗΠΑ, 1985, Διάρκεια: 154 λεπτά),

Τετάρτη 9 Μαρτίου στις 19.00: «Γκάρι Κούπερ & Έρνεστ Χέμινγουεϊ» του John Mulholland (ΗΠΑ, 2013, Διάρκεια: 140 λεπτά),

Πέμπτη 10 Μαρτίου στις 20.00: «Τρούμαν Καπότε & Τενεσί Γουίλιαμς» της Lisa Immordino Vreeland  (ΗΠΑ, 2020, Διάρκεια: 86 λεπτά).

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture