ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Και ξαφνικά, «απόβαση» επισκεπτών! Ο τουριστικός χάρτης της Αχαΐας για το τριήμερο

Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
konstantina_andriopoulou@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Παρότι δεν θα γίνει η μεγάλη παρέλαση την Κυριακή

Αυξημένη αναμένεται να είναι η ροή των επισκεπτών, στην Πάτρα, το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς, σε σχέση με τα τελευταία δυο χρόνια. Φέτος, παρότι δεν θα γίνει η μεγάλη παρέλαση την Κυριακή, η  κίνηση τόσο στο ΚΤΕΛ όσο και στα ξενοδοχεία του κέντρου της πόλης,  παρουσιάζει αυξητικές τάσεις.

40% ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΚΤΕΛ

Αυξημένη από την αντίστοιχη περσινή περίοδο καταγράφεται εν αρχή η επισκεψιμότητα μέσω του υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας. Ο  πρόεδρος του ΚΤΕΛ νομού Αχαΐας Ανδρέας Μανωλόπουλος λέει στο thebest.gr:  «Σε σχέση με πέρυσι, η μετακίνηση των επιβατών με το ΚΤΕΛ είναι βελτιωμένη . Θα έχουμε εισροή κόσμου από Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο και φυσικά από Αθήνα. Εμείς από την πλευρά μας, θα βάλουμε περισσότερα δρομολόγια για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κόσμου. Η κίνηση θα είναι ανεβασμένη, περίπου στο 40% σε σχέση με πέρυσι και περιμένουμε ότι την Παρασκευή και το Σάββατο θα έχουμε την μεγαλύτερη έλευση του κόσμου».

80% ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Ίδια η εικόνα και στα ξενοδοχεία του κέντρου της Πάτρας, όπου μάλιστα, η πληρότητα αγγίζει το 80%, όπως αναφέρει στο thebest.gr, o ξενοδόχος Ηλίας Μεντζελόπουλος: «Στα ξενοδοχεία του κέντρου της Πάτρας, υπάρχει ικανοποιητική κίνηση, για το τριήμερο της Αποκριάς. Υπάρχει μια καλή εικόνα με την  πληρότητα, αυτή τη στιγμή, να είναι της τάξεως του 80% . Από ό, τι φαίνεται τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αυξηθεί. Ο κόσμος, παρότι δεν θα υπάρχει παρέλαση, δείχνει ότι έχει την επιθυμία να βρεθεί στην πόλη μας και να διασκεδάσει. Αυτές οι ημέρες θα δώσουν ανάσα στα ξενοδοχεία αλλά και γενικότερα στις επιχειρήσεις».

ΠΑΝΕ ΓΙΑ 100% ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Πληρότητα, όμως υπάρχει και στα καταλύματα των Καλαβρύτων, όπως εξηγεί ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων & Τουριστικών Καταλυμάτων της περιοχής Κωνσταντίνος Δαφαλιάς, η κίνηση αυτή δεν αφορά το Καρναβάλι αλλά την γενικότερη προσέλευση του κόσμου σε έναν χειμερινό προορισμό όπως η πόλη των Καλαβρύτων: «Η περιοχή των Καλαβρύτων ανέκαθεν είχε κίνηση το τριήμερο της Αποκριάς και θα έχει και αυτό το τριήμερο. Είμαστε σε πολύ υψηλές πληρότητες, αυτή τη στιγμή ξεπερνάμε το 85% και μέχρι την Παρασκευή θα αγγίξουμε και το 100%. Για την υπόλοιπη Αχαΐα τα πράγματα είναι δύσκολα και ο λόγος είναι ότι δεν θα γίνει η παρέλαση του Καρναβαλιού. Αρκετός κόσμος που έρχονταν στα Καλάβρυτα το τριήμερο, άσχετα με το θέμα χιονιού και σκι, αποφάσιζε την Κυριακή και  πήγαινε στην Πάτρα, φέτος αυτό δεν θα γίνει».

ΧΩΡΙΣ ΚΙΝΗΣΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΙΑ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Στον αντίποδα, στην Δυτική Αχαΐα και στην Αιγιάλεια, η κινητικότητα είναι εξαιρετικά χαμηλή για το τριήμερο του Καρναβαλιού, που φέτος περιορίζεται στην Πάτρα, σε αντίθεση με άλλες χρονιές που τα ξενοδοχεία όλης της Αχαΐας, γέμιζαν από κόσμο.  «Η ζήτηση στα ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής της Αχαΐα είναι χαμηλή.  Ελάχιστη. Δεν έχει καμία σχέση με αυτήν που ξέραμε πριν το 2019. Όλα αυτά που συμβαίνουν, ο πόλεμος, οι αυξήσεις και η πανδημία είναι αποτρεπτικά, ο κόσμος δεν μπορεί να σκεφτεί το τριήμερο του καρναβαλιού» αναφέρει στο thebest.gr o πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας, με επιχείρηση στην Δυτική Αχαΐα Δημήτρης Διαμαντόπουλος .  

Η κίνηση και στην Αιγιάλεια υποτονική, όπως λέει ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας με επιχείρηση στην Αιγιάλεια Χρήστος Κανέλλης:  «Δεν υπάρχει καμία κινητικότητα για το τριήμερο, στην Αιγιάλεια. Πριν το 2019 το τριήμερο του Καρναβαλιού, ανοίγαμε μέχρι και τα εποχιακά ξενοδοχεία τώρα δεν υπάρχει κανένας λόγος. Δεν υπάρχει κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, η κίνηση είναι υποτονική, είναι ένα απλό τριήμερο».

 

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις