ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Περαστικά μας, αν και δεν το… βλέπω

Ξανάλατος Νίκος
Κοινοποίηση
Tweet

Περί της νέας γρίπης

Βρισκόμαστε στην κορύφωση του πανδημικού κύματος της νέας γρίπης.  Αυτό υποστηρίζουν οι επιστήμονες σε εμφανίσεις τους στον δημόσιο διάλογο.

Είναι το μόνο σημείο που συμφωνούν. Σε όλα τα άλλα οι απόψεις τους έχουν κυριολεκτικά τρελάνει κόσμο. Να εμβολιαστεί κανείς η να μην εμβολιαστεί?

Αυτό κοντεύει να γίνει αν δεν έχει γίνει κιόλας, το ερώτημα της εποχής .

Μέχρι να απαντηθεί οριστικά και τελεσίδικα,  δεν θα υπάρχει η νέα γρίπη. Εμβολιολαγνοι και επιστημονολογουντες , ιατροι με πτυχιο και πρακτικοι, φαρμακοποιοί και φαρμακοτρίφτες, βοτανολογοι και  θεραπευτές παντος είδους , βαλθηκαν να περάσουν και αυτούς ακόμα τους σεισμολόγους μετά από ένα δυνατό σεισμό, σε απόψεις που ενώ διίστανται μερικώς, όταν εκφράζονται από τα τηλεπαραθυρα αποκτούν  διαφορά ημέρας με νύχτα. Εν τω μεταξύ και το συναφι μας που αφορμή θέλει ώστε να συμμετέχει στο κάθε μπάχαλο που προκαλείται σε αυτή την χώρα, έβαλε λάδι στην φωτιά δημοσιοποιώντας και μεγεθύνοντας σε κάποιες περιπτώσεις, παρενέργειες από τον εμβολιασμό, που ως συμπτώματα εμφανίζονται ακόμα και σε εμβόλια της απλής γρίπης, ενώ κάποιοι αστέρες της δημοσιογραφίας του κέντρου, λίγο απείχαν με τον δημόσιο λογο  τους να πείσουν τον Έλληνα πολίτη, ότι διαθέτουν εκτός των άλλων και πτυχίο ιατρικής με ειδικότητα στην έρευνα και την παρασκευή εμβολίων!

Αποτέλεσμα του τραγέλαφου είναι η σημερινή κατάσταση.

Ακόμα κι οι περιβόητες επιτροπές των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας να παρασύρονται σε μια ατέρμονη τακτική, θολώνοντας ποιο πολύ τα πράγματα. Κλείνουν για παράδειγμα το ένα μετά το άλλο τα σχολεία, χωρίς να υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιου της νέας γρίπης , απλά και μόνο γιατί κάποια παιδιά , ίσως λίγο περισσότερα από πέρυσι, έχουν συμπτώματα γρίπης.

Τα παλιά χρόνια όταν εμείς πηγαίναμε σχολείο, πολλοί συμμαθητές μας έλειπαν από γρίπη, κρυολόγημα και άλλες τέτοιες καταστάσεις, αλλά τα μαθήματα γίνονταν κανονικά και πολλές φορές με τον ίδιο τον δάσκαλο κρυωμένο.

Αυτό συνεχιζόταν ολόκληρο σχεδόν το χειμώνα, γιατί ο ένας κολλούσε τον άλλο , σημειώστε δε ότι δεν υπήρχε το εμβόλιο της απλής γρίπης.

Σήμερα οι επιτροπές του αρμόδιου Υπουργείου παίρνουν αβίαστα την απόφαση να κλείσουν επτά ημέρες τα σχολεία και στέλνουν και τα υγειά παιδιά στο «σπίτι» τους, δηλαδή στην καφετερία και αλλού όπου πάνε με τις παρέες τους, με την δικαιολογία ότι αυτό γίνεται για να σταματήσει η εξάπλωση του ιου. Όταν επαναλειτουργήσει το σχολείο και λίγες ημέρες μετά αν άλλα παιδιά εμφανίσουν τα συμπτώματα της γρίπης, το σχολείο δεν κλείνει εκ νέου, ακόμα και αν διαπιστωθεί πως τώρα  πρόκειται για την νέα γρίπη. Αυτή είναι η Ελλάδα. Η Ελλάδα του ύψους και του βάθους. Η Ελλάδα των πρόχειρων, γρήγορων αποφάσεων και του φαγητού Fast-Food. Χωρίς ψυχραιμία και σύνεση, χωρίς να υπολογίσουν τις συνέπειες, κάποιοι  ήθελαν να κλείσουν τα σχολεία νωρίτερα, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στις οικογένειες που θα πρέπει να κόψουν το κεφάλι τους να φυλάξουν τα παιδιά στο σπίτι, όπως και τα παιδιά επίσης να βρουν τρόπο, να αναπληρώσουν τα χαμένα μαθήματα .

Άλλωστε στην χώρα της φαιδρής πορτοκαλέας ζούμε, τίποτα δυστυχώς δεν μας κάνει εντύπωση. Τούτο συμβαίνει γιατί η πανδημία του νέου ιου της γρίπης είναι λιγότερο επικίνδυνη, από την πανδημία της αφασίας που μας έχει χτυπήσει χρόνια τώρα και κανείς δεν σκέφτηκε τον μαζικό εμβολιασμό μας.

Περαστικά μας , αν και δεν το βλέπω.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Σχόλια

Απόψεις