ΒΙΒΛΙΟ

/

Πάτρα: Στο ξενοδοχείο Αστήρ το Σάββατο παρουσιάζεται "Το Κορίτσι της Στάχτης"

Κοινοποίηση
Tweet

Θα παραστούν ο συγγραφέας Μένιος Σακελλαρόπουλος και η ηρωίδα του βιβλίου, Βίβιαν Στεφάνου

Στην Πάτρα, όπως έχουμε ξαναγράψει, θα παρουσιαστεί αυτό το Σάββατο 20/11/2021 στις 7 το απόγευμα το νέο μυθιστόρημα του δημοσιογράφου Μένιου Σακελλαρόπουλου «Το Κορίτσι της Στάχτης» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός και αφηγείται μια αληθινή, σπαρακτική ιστορία με φόντο τα ισοπεδωμένα Καλάβρυτα μετά το Ολοκαύτωμα, με κεντρικό πρόσωπο, μία συγκλονιστική γυναίκα, τη Βίβιαν Στεφάνου, η οποία και θα είναι παρούσα μαζί με τον Μένιο Σακελλαρόπουλο στην εκδήλωση που διοργανώνει το βιβλιοπωλείο «Η Γωνιά του βιβλίου» της οικογένειας Παπαχρίστου.

Η εκδήλωση αξίζει να σημειωθεί πως τελικά θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Αστήρ στην οδό Αγ. Ανδρέου 16, στην Πάτρα.

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος από τους πλέον γνωστούς και αγαπητούς αθλητικογράφους μας που συνεργάζεται αυτό το διάστημα στο κανάλι Mega, θα παρουσιάσει το βιβλίο του, θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του.

Στην εκδήλωση ισχύουν οι υγειονομικοί όροι προσέλευσης.

Ένα βιβλίο για τη δύναμη της ψυχής του ανθρώπου, που χτίζει φάρους για ν’ απλώσει το φως!

Καλάβρυτα, 13 Δεκεμβρίου 1943.

Τα γερμανικά πολυβόλα θερίζουν ζωές, βάφοντας με αίμα τον τόπο ολάκερο. Δεν έμεινε πέτρα πάνω στην πέτρα. Σπαράζουν οι μανάδες σκάβοντας με τα νύχια το χώμα, κρύφτηκαν ο ήλιος και τα πουλιά. Παντού στάχτη και θάνατος.

Η Παρασκευούλα, πεντέμισι χρόνων, νιώθει να χάνεται το μυαλό της, λαβώνεται η ψυχή της. Κρύβεται με τ’ αδέλφια της στο βουνό, δυο μερόνυχτα περπατούν θρηνώντας τον πατέρα.

Ο Μητροπολίτης ζητάει από τις οικογένειες να δώσουν παιδιά για υιοθεσία στην Αυστραλία. Με φλογισμένα μάτια η μικρή σηκώνει το τρεμάμενο χεράκι της και φωνάζει: «Εγώ θα πάω στην… Αστραλία, εγώ!» Χλώμιασε η μάνα της, η Αρχοντούλα, στράγγιξε το αίμα από τις φλέβες της.

Το αεροσκάφος Ντακότα με το όνομα «Αέρας» αναλαμβάνει να συνεχίσει την ιστορία, που ράγισε πέτρες και γκρέμισε βουνά!

Την εκδήλωση στηρίζει και ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πάτρας.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture