ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Συγκίνηση για την εκδημία της αγαπητής Τούλας Μανιάκη

Κοινοποίηση
Tweet

Εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα το Άσυλο Ανιάτων ενώ οι βουλευτές Σία Αναγνωστοπούλου & Κ. Μάρκου έκαναν λόγο για μια σημαντική γυναίκα που άφησε το δικό της αποτύπωμα στην κοινωνία της Πάτρας

Ιδιαίτερη θλίψη και συγκίνηση προξένησε η δυσάρεστη είδηση ότι έφυγε από τη ζωή η αγαπητή Τούλα Μανιάκη, μια σημαντική γυναίκα που άφησε το δικό της αποτύπωμα στην κοινωνία της Πάτρας. 

Όπως αναφέρουν η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και Τομεάρχης πολιτισμού Σία Αναγνωστοπούλου και ο επίσης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου, η συγγραφέας, η μεταφράστρια, η εθελόντρια του Ε.Ε. Σταυρού, η γνωστή καθηγήτρια Γαλλικών Τούλα Μανιάκη, αυτή η γυναίκα που ήταν πάντα μπροστά από την εποχή της, διάνθισε την διδακτική σταδιοδρομία της στο Γαλλικό Ινστιτούτο και στο Πανεπιστήμιο Πατρών, με την συγγραφή πολλών μελετών, άρθρων και  θεατρικών κριτικών. Το όνομα της και το έργο της θα παραμείνουν ως ανεκτίμητη παρακαταθήκη προσφοράς στην Πατρινή κοινωνία.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της  και τους οικείους της.

Στο μεταξύ το Διοικητικό συμβούλιο του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Κοινωνική Αλληλεγγύη»- Άσυλο Ανιάτων Πατρών- «Η Αγία Ευφροσύνη», μετά το άγγελμα εις Κύριον μεταστάσεως, της σεβαστής Τούλα Ηλιάκη Μανιάκη συνήλθε εκτάκτως την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021 και αποφάσισε ομόφωνα:

1.            Να κατατεθεί στεφάνι από φυσικά λουλούδια στην σορό της

2.            Να παραστούν  μέλη του Δ.Σ στην εξόδιο ακολουθία της

3.            Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

4.            Να επιδοθεί το ψήφισμα στην οικογένεια της.

Η εκλιπούσα, μία ιδιαίτερα σεμνή και ευγενική γυναίκα είχε επί σειρά ετών και έως την πανδημία του Covid 19, προσφέρει εθελοντικά τη συμπαράσταση και τις υπηρεσίες της στο Ίδρυμα και στους περιθαλπομένους του Ασύλου Ανιάτων.

Στη συνεδρίαση των μελών του ΔΣ του Ασύλου Ανιάτων Πατρών μίλησε η Πρόεδρος του συμβουλίου του Ασύλου Ανιάτων Γωγώ Καραλή, η οποία και αναφέρθηκε στη βιωτή της εκλιπούσας και στην πλούσια εθελοντική προσφορά της στο Ίδρυμα.

*Στη φωτ. η Τούλα Μανιάκη με τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης σπιράλ, Πέτρο Ψωμά.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις