ΣΙΝΕΜΑ

/

Στη 2η αίθουσα του Πάνθεον η ταινία "Καλάβρυτα 1943" από την Πέμπτη 11/11

Κοινοποίηση
Tweet

Θα προβάλλεται στις 19.00 και στις 21.00 - Οι προβολές της Κυριακής θα είναι και για ανεμβολίαστους με rapid test

Στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Γούναρη και Κανακάρη τη νέα κινηματογραφική εβδομάδα από την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021 έως και την Τετάρτη 17/11 θα προβληθεί στις 19.00 και στις 21.00 η κοινωνικοδραματική ταινία «Καλάβρυτα 1943» σε σκηνοθεσία του Νικόλα Δημητρόπουλου που έκανε την πρεμιέρα της στο φετινό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης.

Διευκρινίζεται από το Πάνθεον ότι οι προβολές θα είναι μόνο για εμβολιασμένους εκτός της Κυριακής 14/11 που θα είναι μικτές και για ανεμβολίαστους με rapid test 48 ωρών.

Το σενάριο της βαθιά συγκινητικής ταινίας, όπως λέγεται, είναι του Δημητρίου Κατσαντώνη.

Μάλιστα η συγκεκριμένη ταινία αποτελεί το κύκνειο άσμα του σπουδαίου Σουηδού ηθοποιού Μαξ Φον Σύντοφ και με καριέρα στο Χόλιγουντ, που έφυγε από τη ζωή το 2020.

Παίζουν ακόμα οι ηθοποιοί: Δανάη Σκιάδη, Γιώργος Βογιατζής, Νικόλας Παπαγιάννης, Μάξιμος Λιβιεράτος, Τάσος Καρλής, Άλις Κρίγκε, Μάρτιν Λάερ, Τόμας Αράνα, κ.α.

 Διάρκεια: 99 λεπτά

Η Καρολάιν Μάρτιν, δικηγόρος και εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης εναντίον της ελληνικής αξίωσης για πολεμικές αποζημιώσεις για την περίοδο της ναζιστικής κατοχής, επισκέπτεται την Ελλάδα και συναντά τον Νικόλα Ανδρέου, έναν από τους τελευταίους εν ζωή επιζήσαντες της Σφαγής των Καλαβρύτων το Δεκέμβριο του 1943. Όσο ο Νικόλας εξιστορεί τα γεγονότα του παρελθόντος, οι δυό τους θα αντιπαρατεθούν με τις προσωπικές τους προκαταλήψεις και πεποιθήσεις σε μια επίπονη αναμέτρηση που θα τους φέρει πιο κοντά. Το καθαρτήριο αυτό ταξίδι μέσα από ένα σκοτεινό κεφάλαιο της ιστορίας θα καταλήξει στην αναγνώριση μιας αμοιβαίας ανάγκης: την αναζήτηση της ελπίδας.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture