ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πέθανε η Φώφη Γεννηματά μετά από ραγδαία επιδείνωση της υγείας της- Σοκ στον πολιτικό κόσμο από το αιφνίδιο "αντίο" μιας μαχήτριας

Κοινοποίηση
Tweet

Επιδεινώθηκε ραγδαία η κατάστασή της

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών η Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ Φώφη Γεννηματά σκορπίζοντας απέραντη θλίψη στον πολιτικό κόσμο και στη χώρα. Η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε το βράδυ της Κυριακής, όταν έπεσε σε κώμα. Η Φώφη Γεννηματά νοσηλευόταν από τις 11 Οκτωβρίου στον Ευαγγελισμό. Έδινε εδώ και χρόνια μάχη με τον καρκίνο. Είχε μάλιστα μιλήσει ανοικτά για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.

Στις 11 Οκτωβρίου η υγεία της παρουσίασε επιδείνωση και κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά της στον Ευαγγελισμό, όπου και νοσηλευόταν μέχρι σήμερα, παρά τις πληροφορίες πως επρόκειτο να πάρει εξιτήριο και να συνεχίσει τη θεραπεία της στο σπίτι της.

 

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για Φώφη Γεννηματά: Ο πόνος της οικογένειάς της, είναι και δικός μας

Κυρ. Μητσοτάκης: Με θλίψη και συντριβή πληροφορήθηκα την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Την αποχαιρετώ με σεβασμό

Φώφη Γεννηματά: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα, ακυρώνει την περιοδεία στα Δωδεκάνησα

Αλ. Τσίπρας για Φώφη: "Η απώλειά της αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή της χώρας"

 

 Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Στην ανακοίνωση του νοσοκομείου αναφέρεται: Σήμερα 25/10/2021 και ώρα 12:04 μμ στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, απεβίωσε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά μετά από πολυετή μάχη και παρά τις προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της.

Η Φώφη Γεννηματά έδωσε με γενναίο τρόπο μάχη επί χρόνια μάχη με τον καρκίνο αλλά δυστυχώς την έχασε σήμερα αφού είχε πέσει σε ηπατικό κόμμα. Μέσα σε 2 εβδομάδες από τις 11 Οκτωβρίου η υγεία της παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και σήμερα έφυγε από την ζωή. 

Η μάχη που έδινε τις τελευταίες ημέρες γνώριζε ότι ήταν μη αναστρέψιμη αλλά ήθελε να παλέψει μέχρι τέλους. Για τον λόγο αυτό και αποσύρθηκε από την μάχη για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ. 
Μητέρα τριών παιδιών, η Φώφη Γεννηματά θα γιόρταζε στις 17 Νοεμβρίου τα 57α γενέθλιά της. 

Γόνος πολιτικής οικογένειας, η Φώφη Γεννηματά με έναν πατέρα που ήταν ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, κατέβηκε κι εκείνη στην πολιτική και κατάφερε να διακριθεί στο ανώτατο αξίωμα του κόμματός της. Τραγική ειρωνεία ότι ο πατέρας της Γιώργος Γεννηματάς όσο και η μητέρα της Κάκια έφυγαν από την ζωή σε μικρό χρονικό διάστημα χτυπημένοι από το καρκίνο.

«Παλεύαμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Με επτά μήνες διαφορά έφυγαν οι γονείς μου από τη ζωή. Πρώτα η μητέρα μου και μετά ο πατέρας μου. Μόνο αυτό μπορούσε να συμβεί με αυτούς τους ανθρώπους. Ήταν μαζί από δεκατριών χρόνων», έλεγε η Φώφη Γεννηματά.

Το 2008, στα 43 της ήρθε αντιμέτωπη για πρώτη φορά με τον καρκίνο. Διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού και υποβλήθηκε σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν. Αμέσως μετά ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη και εισήχθη στο Νοσοκομείο Μεμόριαλ για να ακολουθήσει την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.

 

Ντόρα Μπακογιάννη για Φώφη Γεννηματά: Η συγκινητική ανάρτηση

Γιάννης Οικονόμου για Φώφη Γεννηματά: Ήταν μια σπουδαία πολιτικός και σπουδαία γυναίκα

Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΚΑΙ Η ΝΟΣΗΛΕΙΑ

Η ραγδαία επιδείνωση της υγείας της, είχε οδηγήσει τη Φώφη Γεννηματά στην απόφαση να αποσυρθεί από την κούρσα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

«Η κ. Φ. Γεννηματά, Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ., εισήχθη εκτάκτως εχθές το βράδυ με συμπτώματα ατελούς ειλεού. Μετά από εκτενείς εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου», ανέφερε το πρώτο ανακοινωθέν του νοσοκομείου όταν το απόγευμα της 12ης Οκτωβρίου γινόταν γνωστό ότι η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είχε εισαχθεί εκτάκτως στον Ευαγγελισμό.


Την παγωμάρα του ιατρικού ανακοινωθέντος διαδέχτηκε μια ακόμη μεγαλύτερη: η ανακοίνωση της Φώφης Γεννηματά πως εγκαταλείπει την κούρσα για την εκλογή στο ΚΙΝΑΛ εξαιτίας της υγείας της.

«Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Ως Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητα μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης», ανέφερε η πρόεδρος της ΚΙΝΑΛ στην πρώτη και μοναδική δήλωσή της μετά την επιδείνωση της υγείας της.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Η Φώφη Γεννηματά γεννήθηκε στους Αμπελόκηπους της Αθήνας το 1964 και ήταν κόρη του Γιώργου Γεννηματά, ιδρυτικού μέλους και υπουργού του ΠΑΣΟΚ. Φοίτησε στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα και στη συνέχεια σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών απ' όπου αποφοίτησε το 1987, ενώ το 1986, προτού αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο, διορίστηκε υπάλληλος στην Εθνική Τράπεζα από τον οποία και συνταξιοδοτήθηκε σε ηλικία 51 ετών, μία σύνταξη την οποία δεν λάμβανε καθώς είχε την ιδιότητα του βουλευτή.

Έχει παντρευτεί δύο φορές και έχει τρία παιδιά. Πρώτος σύζυγος της Φώφης Γεννηματά ήταν ο Αλέξανδρος Ντέκας. Παντρεύτηκαν όταν η Φώφη ήταν 22 ετών και απέκτησαν μαζί μία κόρη. Ο δεύτερος σύζυγός της είναι ο Ανδρέας Τσούνης τον οποίο παντρεύτηκε το 2003. Ο κ Τσούνης είναι οδοντίατρος και ο οποίος εργαζόταν στο νοσοκομείο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ερρίκος Ντυνάν από το οποίο παραιτήθηκε το 2014 τη χρονιά που αυτό πέρασε στα χέρια της Τράπεζας Πειραιώς. Μαζί απέκτησαν μια κόρη και έναν γιό.

Το 2008 είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού. Για την μάχη της για την υγεία της είχε αναφερθεί και σε συνέντευξή της στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωϊνό» το καλοκαίρι του 2019. «Το θέμα είναι να μπορείς να ζεις, να μη ζεις συνέχεια κάτω από τη σκιά και την αγωνία και τον φόβο. Αν ζεις με τον φόβο, αυτή δεν είναι ζωή, έχει νικηθεί στην πραγματικότητα, στην καθημερινότητά σου. Εγώ δεν έζησα ποτέ έτσι», δήλωσε ακόμη αναφορικά με τα όσα βίωσε δίνοντας τη μάχη με τον καρκίνο.

 

Παύλος Χρηστίδης για Φώφη Γεννηματά: Ένα κομμάτι της καρδιάς μου φεύγει σήμερα

Το αντίο του Ανδρέα Λοβέρδου στη Φώφη

Δ. Κουτσούμπας: Αποχαιρετώ την Φώφη Γεννηματά με βαθιά θλίψη και μεγάλο σεβασμό

 

Φώφη Γεννηματά – «Έφυγε» στα 57 της χρόνια – Στα 55 χρόνια του είχε πεθάνει ο πατέρας της, στα 54 η μητέρα της

Φώφη Γεννηματά: «Το θέμα είναι να μπορείς να ζεις, να μη ζεις συνέχεια κάτω από τη σκιά και την αγωνία και τον φόβο»

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις