ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Σε αναστολή ανεμβολίαστη εργαζόμενη του ΚΟΔΗΠ- Δεν θα το κάνουμε, ακόμη κι αν το περάσουν με νόμο, έλεγε ο K. Πελετίδης

Κοινοποίηση
Tweet

Η απόφαση της συνεδρίασης της 6ης Οκτωβρίου

Στην αναστολή  καθηκόντων ανεμβολίαστης εργαζόμενης στο ΚΔΑΠΑμεΑ «ΑΜΠΕΤ ΧΑΣΜΑΝ» για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, βάσει του άρθρου 206 του Νόμου4820/21, προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων με απόφασή του στη συνεδρίαση της 6ης Οκτωβρίου, η οποία πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη.

Το σκεπτικό της απόφασης είχε ως εξής:

«Η Υπηρεσία υποχρεούται σε συμμόρφωση με τις διατάξεις του ως άνω Νόμου δυνάμει του άρθρου 206 παρ.6, να επιβάλλει, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης, το ειδικό διοικητικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας για την εργαζόμενή της που εμπίπτει στις ανωτέρω διατάξεις. Μετά την κοινοποίηση της σχετικής απορριπτικής απόφασης η εργαζόμενη οφείλει να προγραμματίσει και να έχει λάβει την πρώτη ή μοναδική δόση του εμβολιασμού σε διάστημα που δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 24 ώρες όπου η εν λόγω εργαζομένη ενημέρωσε ως όφειλε, ότι εμμένει στην άποψή της περί μη εμβολιασμού. Κατά τον χρόνο αναστολής καθηκόντων, ο οποίος δεν λογίζεται ως χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας, δεν καταβάλλονται αποδοχές. Στην περίπτωση κατά την οποία επέλθει συμμόρφωση με το Νόμο, και δη, μετά την πραγματοποίηση της πρώτης ή της μοναδικής δόσης η αναστολή αίρεται με όμοια απόφαση του φορέα, υπό την προϋπόθεση της ολοκλήρωσης του εμβολιαστικού κύκλου σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και στον προβλεπόμενο χρόνο».

Όλο αυτό δεν θα αποτελούσε είδηση αν στις αρχές Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Πατρέων με ανακοίνωσή του δεν τασσόταν μεν υπέρ του καθολικού εμβολιασμού ανακοίνωνε δε ότι, λόγω της αντίθεσής του με την υποχρεωτικότητα της διαδικασίας, δεν θα προχωρούσε  σε αναστολές εργαζομένων του Δήμου.

Ανέφερε τότε μεταξύ άλλων ο κ. Πελετίδης:

:54>

«Η κυβέρνηση δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, επειδή τα θεωρεί κόστος και εμπόδιο στην εμπορευματοποίηση της Υγείας, αξιοποιεί το θέμα των ανεμβολίαστων για να βγει άσπιλη και αμόλυντη από την απαράδεκτη διαχείριση της πανδημίας.

Η κυβέρνηση επιδιώκει με την πολιτική της να αναγάγει την προστασία της Υγείας αποκλειστικά στην ατομική ευθύνη των εργαζομένων. Προσπαθεί να βρει πρόθυμους Δημάρχους οι οποίοι θα επιβάλλουν αναστολή καθηκόντων χωρίς μισθό και ασφάλιση, στους εργαζόμενους του Κοινωνικού Τομέα, μια παρόμοια διαδικασία, που γίνεται στον χώρο της Υγείας, όπου με εκβιασμούς και αναστολές, προσπαθεί να υποχρεώσει τους εργαζόμενους να εμβολιαστούν.

Η Δημοτική Αρχή δεν θα ακολουθήσει τους επικίνδυνους δρόμους της κυβερνητικής πολιτικής. Δεν θα εκβιάσει και δεν θα διαιρέσει τους εργαζόμενους με αναστολές. Είμαστε υπέρ του καθολικού εμβολιασμού αλλά κατηγορηματικά αντίθετοι στην εφαρμογή του νόμου για την υποχρεωτικότητα. Θα πάρει όλα τα αναγκαία υγειονομικά μέτρα, για την προστασία από τον κορωνοϊό» ανέφερε ο στις 7 Σεπτεμβρίου η Δημοτική Αρχή της Πάτρας και κ. Πελετίδης.

Η είδηση μάλιστα αυτή είχε ταξιδέψει  και στην Αθήνα.

Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την κυβίστηση ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Τουλγαρίδης ανέφερε στη συνεδρίαση στης 6ης Οκτωβρίου τα εξής:

«Με βάση το νόμο, μας επιβάλλουν και μας υποχρεώνουν να εφαρμόσουμε το μέτρο της αναστολής εργασίας. Η μη εφαρμογή του νόμου θα προκαλέσει, λόγω των μεγάλων προστίμων και των συνεπειών, πρόβλημα και θα θέσει εμπόδια στη βοήθεια που παρέχουμε στους συμπολίτες μας. Όσον αφορά στον εργαζόμενο του ΚΟΔΗΠ που είναι ανεμβολίαστος, διερευνήσαμε όλες τις δυνατές λύσεις και εξαντλήσαμε κάθε δυνατότητα αυτός να μετακινηθεί προσωρινά σε άλλο πόστο, αλλά κάτι τέτοιο απαγορεύεται από τη σύμβασή του, πράγμα που και ο ίδιος γνώριζε από την υπογραφή της σύμβασής του.

Υποχρεωνόμαστε έτσι σήμερα να αποφασίσουμε την αναστολή για τον εν λόγω εργαζόμενο, όπως ζητά, με σημείωμά της, η Υπηρεσία μας, πρώτα και κύρια για την προστασία των παιδιών που φιλοξενούμε στα κέντρα ΑΜΕΑ. Αποκαλύπτεται, για μια ακόμη φορά, ότι πορευόμαστε μέσα σε ένα εχθρικό περιβάλλον».

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις