ART

/

Γελένα Πόποβιτς- Αρης Σερβετάλης: Γιατί ανυπομονούμε να δούμε τον «Ανθρωπο του Θεού»

Μπακοπούλου Άντυ
andy_bak@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Η ταινία για τον Αγιο Νεκτάριο κάνει πρεμιέρα 26/8 με δημοφιλείς ελληνες ηθοποιούς και το διάσημο Μίκι Ρουρκ στο καστ

Αναπάντεχο, ασυνήθιστο και «ιντριγκαδόρικο», μια ταινία με ελληνικό, θρησκευτικό θέμα και γυναικεία ματιά να έχει προκαλέσει τόσο ενδιαφέρον και η πρεμιέρα της να θεωρείται «κινηματογραφικό γεγονός» του φετινού καλοκαιριού. Ο κοσμαγάπητος Αγιος Νεκτάριος, μια μεγάλη προσωπικότητα της Ορθοδοξίας θα «ζωντανέψει» στο εκράν με τη μορφή του διακεκριμένου ηθοποιού Αρη Σερβετάλη και τη σκηνοθετική σφραγίδα της Σέρβας Γελένα Πόποβιτς. Το φιλμ έχει προκαλέσει πάρα πολλά δημοσιεύματα χάρη στην πρωτοτυπία του θέματός του, τη μουσική του διάσημου μουσουργού Zbigniew Preisner αλλά και τη συμμετοχή σημαντικών ελλήνων ηθοποιών και των ξένων stars Μίκι Ρουρκ και Αλεξάντερ Πετρόφ. Βέβαια, η μοναδικά πειστική εικόνα και η ερμηνεία του πρωταγωνιστή εξ αρχής σου «μένουν» μεμιάς…

Η Γελένα Πόποβιτς έχει δώσει πολλές συνεντεύξεις για το πολυαναμενόμενο φιλμ που γυρίστηκε σε Αττική και Αίγινα μέσα σε 36 μόλις μέρες. Πρώην μοντέλο, βίωσε τον εμφύλιο σαν παιδί στη Σερβία και μετά δοκίμασε την τύχη της στο Χόλιγουντ. Δηλώνει βαθιά θρησκευόμενη και πραγματικά συγκλονισμένη με την ιστορία της ζωής του Αγίου Νεκταρίου.  «Ο Θεός είναι αγάπη και η Εκκλησία Του είναι εκείνοι που ακολουθούν τα βήματα του Χριστού, όπως έκανε ο Άγιος Νεκτάριος. Υπέφερε, συκοφαντήθηκε, βρισκόταν συνεχώς υπό διωγμό, αλλά ήταν ελεύθερος και αληθινά ευτυχισμένος. Στις μέρες μας, πολλοί αδικούνται και ταυτίζονται μαζί του, με αυτόν τον απλό άνθρωπο που έζησε ανάμεσά μας, που πάλεψε με την αδικία εκείνων που κηρύσσουν τη δικαιοσύνη» αναφέρει.

Ο Αναστάσιος Κεφαλάς, υπήρξε μια από τις δημοφιλέστερες μορφές της Ορθόδοξης Εκκλησίας στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα. Εξαιρετικά λαοφιλής και ταυτόχρονα χαρακτηριστικά ταπεινός, ο Νεκτάριος αντιμετώπισε στη ζωή του πολλούς και διαφορετικούς αντιπάλους. Η δημοτικότητα του ως Μητροπολίτη Πενταπόλεως, προκάλεσε  τη ζηλοφθονία ορισμένων κληρικών στην Αλεξάνδρεια. Από φόβο ότι θα γίνει ο επόμενος Πατριάρχης Αλεξανδρείας, μέρος του κλήρου τον δυσφημίζει με αποτέλεσμα να εκδιωχθεί από την Αίγυπτο. Στην Αθήνα πια, χάρη στην εξελιγμένη παιδαγωγική του τακτική, γίνεται ξακουστός και  αγαπητός  με σπουδαίο συγγραφικό έργο.  Επρεπε όμως να αντιμετωπίσει συκοφαντίες όσο ήταν διευθυντής της Ριζαρείου Σχολής ενώ, παράλληλα, βρέθηκε στον κυκλώνα ενός πολύκροτου σκανδάλου στο μοναστήρι του στην Αίγινα.  Είχε ξαναχτίσει με τα ίδια του τα χέρια τη μονή ώστε η φήμη του να απογειωθεί, αλλά ο ναός δεν αναγνωρίστηκε ποτέ, ενώ  ο ίδιος κατηγορήθηκε άδικα για ανηθικότητα. Στο Αρεταίειο νοσοκομείο λίγο πριν το τέλος του, θα κάνει το τελευταίο του θαύμα.

 

Ποιοι παίζουν πλάι στο Σερβετάλη


  Το πρωταγωνιστικό ρόλο κρατά ο Άρης Σερβετάλης, ενώ το καστ συμπληρώνουν μεταξύ άλλων οι Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νικήτας Τσακίρογλου, Γιάννης Στάνκογλου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Tάνια Τρύπη, Τόνια Σωτηροπούλου και Χρήστος Λούλης, συν τους Αλεξάντερ Πετρόφ και Μίκι Ρουρκ.

 

*Ο «Ανθρωπος του Θεού» (Μan of God), που βραβεύτηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας και στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες θα προβληθεί στους ελληνικούς κινηματογράφους από τις 26 Αυγούστου

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Best View