ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από το Χορευτικό Αντάμωμα στο Νότιο Πάρκο το βράδυ της Πέμπτης

Κοινοποίηση
Tweet

Οι τριήμερες χορευτικές εκδηλώσεις ολοκληρώνονται το Σάββατο 24/7/2021

Χοροί από την Πελοπόννησο, τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη  Μακεδονία και τη Θράκη, άνοιξαν το βράδυ της Πέμπτης 22 Ιουλίου 2021 την αυλαία του τριήμερου Μουσικού ανταμώματος που πραγματοποιείται στο Νότιο Πάρκο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας.

Στην πρεμιέρα της ενότητας συμμετείχαν χορευτικά από τους Συλλόγους Μακρυγιάννη, Σαραβαλίου, Αγυιάς, τον Πανκαλαβρυτινό, τα Άνω Συχαινά, το χορευτικό των Δασκάλων - ΤΕΙ, το Αχαϊκό εργαστήρι, την Πύλη Πολιτισμού και τον Πανηπειρωτικό.

Ο χώρος του Νοτίου Πάρκου με αφορμή την πραγματοποίηση του Χορευτικού Ανταμώματος μετατράπηκε σε πόλο έλξης για εκατοντάδες πολίτες, οι οποίοι  για τέσσερις ώρες αντάμωσαν με βήματα, φορεσιές και μουσικές που έρχονται από το χθες και οδηγούν στο… αύριο.

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη σε σύντομο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν οι άνθρωποι του πολιτισμού, με τους συλλόγους και τους χώρους πολιτισμού να έχουν μείνει κλειστοί για μεγάλο διάστημα ενώ αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται από τον Πολιτιστικό Οργανισμό και τις δομές του, μέσα από τον  πολιτισμό να δίνεται δύναμη στους ανθρώπους.

Κλείνοντας τόνισε την ανάγκη για άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με νοσηλευτικό προσωπικό στα τρία νοσοκομεία της πόλης μας και άμεση επαναλειτουργία του «Νοσημάτων Θώρακος» καθώς και εξοπλισμό με σύγχρονα μηχανήματα και μονάδες των ΜΕΘ, ώστε να επιτευχθεί καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού, μέσα από ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και ενίσχυση του συστήματος της φροντίδας Υγείας

Το χορετικό αντάμωμα ολοκληρώνεται το Σάββατο 24/7/2021 με τη συμμετοχή σχημάτων από την Δαφνούλα (Κεφαλονιά), Σκιαδά (Αιγαίο), Μεσολόγγι (Μεσολογγίτικα), Αλισό (Ποντιακά), Μέγαρα, Λιμνωχώρι (Έβρο) τους  Μωραϊτες (Πελοπόννησο), τον Παμμικρασιατικό (Μικρά Ασία) και το Φάρο Ποντίων (Ποντιακά).

Να σημειωθεί πως το τριήμερο θα ολοκληρωθεί με την πραγματοποίηση στις 9.30 το βράδυ του Σαββάτου στο χώρο του Νότιου Πάρκου συναυλίας με το μουσικό σχήμα ΑΡΤΥΜΑ.

*Για την είσοδο του κοινού στις συναυλίες και στις Θεατρικές παραστάσεις που πραγματοποιούνται σε ανοιχτούς χώρους δεν απαιτείται rapid test ή self test ούτε πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η είσοδος γίνεται με τη χρήση της μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των παραστάσεων και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture