ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γιώργος Χρούσος στο thebest.gr: Στους 200.000 εφήβους, οι 2 θα έχουν παρενέργειες από το εμβόλιο

Κοινοποίηση
Tweet

Άνοιξε την Πέμπτη πλατφόρμα για τους 15-17

Η πλατφόρμα για εμβολιασμό των ηλικιακών ομάδων 15-17 ετών άνοιξε την Πέμπτη και πλέον έφηβοι μπορούν να προγραμματίσουν το ραντεβού τους. Οι έφηβοι θα πρέπει να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα με τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους. Το thebest.gr επικοινώνησε με τον καθηγητή παιδιατρικής ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμβολιασμών Γεώργιο Χρούσο ο οποίος μας μετέφερε τη γνώση που υπάρχει γύρω από τους εμβολιασμούς σε νέους. 

Σύμφωνα με τον κο Χρούσο το εμβόλιο της Pfizer -το οποίο και προκρίθηκε για τους νέους- είναι πολύ ασφαλές. Η διαπίστωση αυτή στηρίζεται σε επιστημονικά δεδομένα και στατιστική από προηγούμενους εμβολιασμούς ανα τον κόσμο. Σύμφωνα με το μέλος της επιτροπής εμβολιασμών, η μοναδική παρενέργεια που μπορεί να προκαλέσει, είναι μια μυοκαρδίτιδα - περικαρδίτιδα, κατάσταση που είναι αναστρέψιμη.

"Το ποσοστό να συμβεί μια τέτοια παρενέργεια από το εμβόλιο είναι 1 στις 100.000. Στον πληθυσμό στη χώρα μας που αντιστοιχεί στις ηλικιακές ομάδες, από 200.000 εφήβους, μόλις 2 μπορεί να νοσήσουν και πάλι η κατάστασή τους θα είναι ελεγχόμενη και αναστρέψιμη", καταλήγει ο κ. Χρούσος.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις