ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: Σενάρια για απαγόρευση κυκλοφορίας και μουσικής κατά τόπους- Φόβοι για 3.500 κρούσματα ημερησίως τον Αύγουστο

Κοινοποίηση
Tweet

Η έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού, με τα 1.797 νέα μόνο το τελευταίο 24ωρο, αλλά και οι τοπικές… εξάρσεις φαίνεται πως φέρνουν το τέταρτο κύμα της πανδημίας ένα βήμα πιο κοντά.

Η έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού, με τα 1.797 νέα μόνο το τελευταίο 24ωρο, αλλά και οι τοπικές… εξάρσεις φαίνεται πως φέρνουν το τέταρτο κύμα της πανδημίας ένα βήμα πιο κοντά. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, στο τραπέζι των ειδικών του υπουργείου υγείας, κατά την αυριανή τους συνεδρίαση, αναμένεται να τεθεί το ενδεχόμενο λήψης στοχευμένων μέτρων τοπικού χαρακτήρα!

Ένα από αυτά ενδέχεται να είναι η επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, αλλά ακόμα και η επιστροφή της απαγόρευσης νυχτερινής κυκλοφορίας! Επιπλέον, είναι πιθανό να τεθεί και το σενάριο της απαγόρευσης της μουσικής σε μπαρ και καφέ, όπως ίσχυε μέχρι και πριν λίγο καιρό.

Σαρηγιάννης: «Βόμβες» για τοπικά lockdown και 3.500 κρούσματα ημερησίως τον Αύγουστο

Σοκάρουν οι εκτιμήσεις του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς προβλέπει ότι τα κρούσματα τον Αύγουστο θα φτάσουν τα 3.500 την ημέρα με την μετάλλαξη Δέλτα να κυριαρχεί, ενώ δεν θα λείψουν και τα τοπικά lockdown. 

«Με βάση τα δικά μας δεδομένα, θα έλεγα ότι είμαστε στο 4ο κύμα της πανδημίας από την προηγούμενη Δευτέρα, στις 28 Ιουνίου. Απλώς τώρα το βλέπουμε πολύ πιο έντονα» τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης μιλώντας στο Mega, υπογραμμίζοντας ότι σημειώθηκε πολύ ταχεία διάδοση του ιού και των τριών μεταλλάξεων του.

Ο συναγερμός σήμανε μετά την έκρηξη των κρουσμάτων σήμερα, καθώς ανακοινώθηκαν 1.797 νέες μολύνσεις. Η Αττική μέτρησε πάνω από 1000 κρούσματα, ενώ τεράστια είναι η ανησυχία για το επιδημιολογικό φορτίο στην Κρήτη.

Μιλώντας για τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής υπογράμμισε ότι αποδίδεται σε πρώτο επίπεδο στη χαλάρωση των μέτρων και στη συνέχεια στη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης «Δέλτα». «Αυτό που ζούμε, το πέρασμα από τη χαλάρωση των μέτρων στη διάδοση της “Δέλτα”, η οποία σε λίγο θα κυριαρχήσει, αλλά ακόμα βρίσκεται στην αρχή της,  είναι αποτέλεσμα της χαλάρωσης των μέτρων και την κακή εφαρμογή των υπολειπόμενων μέτρων» σημείωσε ο κ. Σαρηγιάννης, προσθέτοντας πως «αυτό που θα ζήσουμε, θα έχει να κάνει με τη μετάλλαξη “Δέλτα”».

Πηγή: Mega, Open

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις