ΣΙΝΕΜΑ

/

Επανακυκλοφορεί από 24/6 στα θερινά το Γαλλικό φιλμ «Μπομπ ο χαρτοπαίκτης» του 1956

Κοινοποίηση
Tweet

Σε ολοκαίνουργιες ψηφιακές κόπιες και σε διανομή της Bibliotheque

Σε διανομή της Bibliotheque επανακυκλοφορεί το φετινό καλοκαίρι στα θερινά, η ταινία «Μπομπ ο χαρτοπαίκτης - Bob le flambeur» παραγωγής 1956, σε σκηνοθεσία: Ζαν-Πιερ Μελβίλ και σενάριο: Ωγκύστ Λε Μπρετόν και Ζαν-Πιερ Μελβίλ - Jean-Pierre Melville (1917-1973).

Πρωταγωνιστούν οι: Ιζαμπέλ Κορεΐ, Ντανιέλ Σοσί, Ροζέρ Ντουσέν, Χάουαρντ Βέρνον.

Διάρκεια: 98 λεπτά.

Ο Μπομπ, ένας παλιός γκάγκστερ και χαρτοπαίκτης. Έχει μείνει στεγνός από λεφτά αλλά λατρεύει τον τζόγο.

Στο μεταξύ, όλοι νομίζουν ότι έχει αποσυρθεί από το "επάγγελμά", μαζί τους και ο αστυνόμος που διατηρεί πολύ φιλικές σχέσεις με τον Μπομπ. Όμως ο Μπομπ θα αποφασίσει να ληστέψει ένα καζίνο στο Ντοβίλ.

Τα πάντα έχουν μελετηθεί μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας, όλα είναι σχεδιασμένα στην εντέλεια, εκτός από μία λεπτομέρεια: Η αστυνομία γνωρίζει τα πάντα.

Ένα από τα πρώτα αριστουργήματα του Μελβίλ, ο «Μπομπ» αποτελεί ένα υποδειγματικό νουάρ, και μια από τις λιγότερο θλιμμένες ταινίες του. Σε αντίθεση για παράδειγμα, με το πολύ μεταγενέστερο «Un Flic», ο «Μπομπ» είναι μια ταινία που κρατά μια ελπιδοφόρα ματιά, ενίοτε στα πιο κρίσιμα σημεία. Ακόμα και το χιούμορ δεν απουσιάζει. Την ίδια στιγμή, πρόκειται ένα από τα πιο όμορφα – όσο και αγέραστα – νουάρ που γυρίστηκαν ποτέ: Στην τέταρτη μόλις ταινία του, ο Μελβίλ αποδεικνύει πως είναι ένας μεγάλος στυλίστας, τοποθετώντας το είδος σε ένα ρεαλιστικό καμβά – μια αισθητική τοποθέτηση που, με τον τρόπο της, προαναγγέλλει τη Nouvelle Vague.

Ο Νιλ Τζόρνταν θα γύριζε ένα ριμέικ 44 χρόνια αργότερα με τον σπουδαίο Νικ Νόλτε στον κεντρικό ρόλο («Ο καλός κλέφτης» - 2002).

Το φιλμ θα κυκλοφορήσει από την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 στους θερινούς κινηματογράφους σε επανέκδοση με ολοκαίνουργιες ψηφιακές κόπιες. Θα παιχθεί αρχικά στις αίθουσες της Αθήνας:

σινε ΑΘΗΝΑΙΑ [Κολωνάκι],

σινέ ΡΙΒΙΕΡΑ [Εξάρχεια]

και σινε ΖΕΦΥΡΟΣ [Πετράλωνα].

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture