ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εργατική Ενότητα: Κακοπαιγμένο το έργο απαξίωσης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας

Κοινοποίηση
Tweet

Τι προτείνει για τις εκλογές

Σε ανακοίνωση της παράταξης  Εργατική Ενότητα αναφέρεται: "Μία ακόμα πράξη στο κακοπαιγμένο έργο της απαξίωσης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας ήρθε να προστεθεί με την απόφαση του δικαστηρίου, που έκρινε παράνομη τη συνέλευση των αντιπροσώπων και τη διενέργεια εκλογών την Κυριακή 6/6/2021. 

Σωματεία που πρόσκεινται στην παράταξη της ΠΑΣΚΕ ΣΥΝΔΕΣΗ, κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει κατά των αρχαιρεσιών.  

Μία εξέλιξη αναμενόμενη για όσους ζουν και παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στο εργατοϋπαλληλικό κέντρο της Πάτρας την τελευταία τριετία. 

 

Μία εξέλιξη που εμείς, η παράταξη της Εργατικής Ενότητας, είχαμε διαβλέψει πριν τρία χρόνια όταν και καταθέσαμε ένσταση κατά του κύρους και της νομιμότητας της διαδικασίας των εκλογών στην εφορευτική επιτροπή. Γιατί πιστεύουμε ότι τα προβλήματα νοθείας και παραχάραξης της εκπροσώπησης των εργαζομένων πρέπει να λύνονται μέσα στα συλλογικά όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος και όχι από κάποιον πρωτοδίκη ή με κομματικά γιουρούσια.

 

Δυστυχώς, η πρόταση που είχαμε εκφράσει τότε, η μοναδική πρόταση που έγινε με γνώμονα την ανάκτηση της χαμένης τιμής και αξιοπιστίας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, δεν είχε εισακουστεί. 

 

Πρόταση για άμεσες Εκλογές σε όλα τα σωματεία που συμμετέχουν στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας, με στόχο την πραγματική εκκαθάριση του μητρώου. Πρόταση που προέβλεπε ότι οι εκλογές των Σωματείων θα έπρεπε να γίνονται στον χώρο του ΕΚΠ και όχι σε άλλες πόλεις, σε ξενοδοχεία, σε συλλόγους ή όπου αλλού, με περιφερόμενες κάλπες και επιστολική ψήφο, όπως συνηθίζουν να κάνουν σωματεία που ελέγχονται από την παράταξη της ΠΑΣΚΕ ΣΥΝΔΕΣΗ όπως επίσης και από το ΠΑΜΕ - ΔΑΣ. 

 

Σήμερα, αυτές οι δύο παρατάξεις που φέρουν ακέραια την ευθύνη για τον εξευτελισμό και το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται Εργατικό Κέντρο Πάτρας, πανηγυρίζουν και ξεχνάνε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων δεν είναι γραμμένη στα σωματεία. Αλλά τελικά το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η σφραγίδα και όχι τα προβλήματα και μαζική συμμετοχή και εκπροσώπηση των εργαζομένων.

 

Η παράταξη της ΠΑΣΚΕ ΣΥΝΔΕΣΗ με ανακοίνωσή της και με την αλαζονεία που διακρίνει κάποιον, που βλέπει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της Πάτρας ως λάφυρο και όχι ως τρόπο και τόπο έκφρασης και υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων της πόλης, πανηγυρίζει για την απόφαση του πρωτοδικείου και μεταξύ άλλων κατηγορεί και την παράταξή μας για τη συμμετοχή μας στις προηγούμενες εκλογές, ισχυριζόμενη ότι είχαμε σκοπό να μοιραστούμε τις καρέκλες!!

Δεν κάνει κανένα λόγο για την ένσταση που είχαμε καταθέσει κατά των εκλογών και αποκρύπτει εν γνώσει της το γεγονός ότι δεν έχουμε δεχθεί καμία θέση ευθύνης στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας, παρότι μας έχει προσφερθεί τρεις φορές, δίνοντας σταθερά την απάντηση ότι δεν αποδεχόμαστε το αποτέλεσμα νόθων εκλογών αλλά και δικαστικών διενέξεων. 

 

Αυτό που πραγματικά ενοχλεί είναι ότι εμείς, ως παράταξη, μείναμε και παλέψαμε μέσα στη διοίκηση, σαν απλά μέλη, για ένα διαφορετικό Ε.Κ.Π. Αυτή η διαφοροποιημένη στάση μας είναι που ενοχλούσε και την παράταξη του ΠΑΜΕ-ΔΑΣ και  τη μοιραία και άβουλη Παναχαική Συμμαχία που απλά είχε κατ’ ανάθεση τους τίτλους προέδρου και αντιπρόεδρου και την απούσα ΔΑΚΕ τρία χρόνια τώρα. 

 

Οι καθημερινές παρεμβάσεις μας και οι συνεχείς καταγγελίες μας για τον τρόπο διαχείρισης των ζητημάτων του εργατικού κινήματος,  η συνεχής προσπάθεια αποκλεισμού μας και φίμωσής μας και η αποδυνάμωση της λειτουργίας του Ε.Κ.Π. ήταν αποτελέσματα της δράσης της πλειοψηφίας της διοίκησής του.

Κατά συνέπεια, σε μία περίοδο που τα εργασιακά δικαιώματα δέχονται ολομέτωπη επίθεση, που ο νεοφιλελευθερισμός έχει βάλει στο στόχαστρο τους εργαζόμενους, που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας καταθέτει το πιο αντεργατικό νομοσχέδιο που έχει δει η ελληνική κοινωνία τις τελευταίες δεκαετίες, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας, παραμένει ανενεργό. Είναι το θύμα στα παιχνίδια εξουσίας των «μεγάλων» παρατάξεων και των συνοδοιπόρων τους, που διαγκωνίζονται όχι για την υπεράσπιση των εργαζομένων, αλλά για την κατοχύρωση του όποιου αξιώματος και της όποιας καρέκλας τους στο διοικητικό συμβούλιο.

 

Για τον ίδιο «υψηλό» στόχο τα βρήκαν μεταξύ τους και στο 37ο συνέδριο της ντροπής της ΓΣΕΕ. Στο συνέδριο που κάτω από τον ίσκιο των ασπίδων των ΜΑΤ οι παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ και του ΠΑΜΕ ήρθαν σε συμφωνία για το πώς θα μοιράσουν τα κουκιά. Στο συνέδριο, από το οποίο η παράταξή μας αποχώρησε, καταγγέλλοντας τη συντεχνία των νόθων. 

 

Η παράταξη της Εργατικής Ενότητας, έξω από όλα αυτά τα παιχνίδια, καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην απεργία που θα διεξαχθεί στις 10 Ιουνίου,  καλεί όλους τους πολίτες αυτής της πόλης να συμμετέχουν στην πορεία διαμαρτυρίας, κατά του νομοσχεδίου εκτρώματος της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. 

 

Αυτό που προέχει αυτή τη χρονική στιγμή είναι να σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά και να δώσουμε τη μάχη, να μαζικοποιήσουμε τα σωματεία μας, για να διασφαλίσουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας και όχι τις καρέκλες σε κάποιους καρεκλοκένταυρους  ένθεν κακείθεν".

 

 

Για την Εργατική Ενότητα

 

Αλιχού Βανέσα

Παπασπυρόπουλος Γεώργιος

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις