ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Η 6η ΥΠΕ αποκλείει τα ΜΜΕ από το Κέντρο Υγείας Άνω Πόλης και τις 3 συνεργαζόμενες ΤΟΜΥ

Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
espilkon1@gmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Η εντολή Καρβέλη

Μια εντολή του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη περί απαγόρευσης κλήσης και συνεντεύξεων στα ΜΜΕ προκαλεί εύλογο προβληματισμό. Η εντολή εστάλη σήμερα το πρωί στους εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας Άνω Πόλης και των τριών συνεργαζόμενων ΤΟΜΥ, Εγλυκάδας, Τριών Ναυάρχων και Ανω Πόλης.

Το έγγραφο αναφέρει ότι με εντολή του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ απαγορεύεται η κλήση των ΜΜΕ και η παραχώρηση συνεντεύξεων εντός των μονάδων καθώς και στον άμεσα περιβάλλοντα χώρο τους.

Η εξέλιξη  έχει προκαλέσει αίσθηση τόσο στους εργαζόμενους όσο και στα ΜΜΕ που ενημερώθηκαν  για την απόφαση η οποία ελήφθη ξαφνικά και δίχως αιτιολόγηση.

Όπως λένε στο thebest.gr γιατροί και  εργαζόμενοι, αφενός είναι ακατάληπτο το τι θεωρείται περιβάλλων χώρος, αφετέρου  οι δηλώσεις που γίνονταν κάθε φορά και η συνεργασία με τα ΜΜΕ ήταν πάντα προσεκτική και τηρουμένων όλων των οδηγιών για τον κορωνοϊό. Επισημαίνουν δε ότι στις δηλώσεις τους έστελναν πάντα μηνύματα ενθάρρυνσης των εμβολιασμών, μηδέ της Αstrazeneca εξαιρουμένης.

Ο αποκλεισμός των ΜΜΕ, ο οποίος έρχεται σε συνέχεια άλλων παρόμοιων κινήσεων (άπαντες ενθυμούμαστε τι συνέβη με τον Υπουργό Υγείας στα εγκαίνια της Καρδιοχειρουγικής) προκαλεί εύλογα ερωτηματικά τα οποία δεν απαντώνται φυσικά μόνο με την επίκληση της πανδημίας και σαφώς κάθε άλλο παρα διευκολύνουν το δημοσιογραφικό έργο σε μια κρίσιμο περίοδο κατά την οποία θα έπρεπε να παρέχεται τόσο ενημέρωση, όσο και η δυνατότητα ελέγχου. 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις