ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μ. Θεμιστοκλέους: Αύριο θα ξεπεραστεί το 1 εκατ. πολιτών που θα έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση

Κοινοποίηση
Tweet

Κατά την ενημέρωση για το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης

Σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 29.000 εμβολιασμοί μέχρι στιγμής και έχουμε ξεπεράσει το 1.464.000 εμβολιασμούς, ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19.

Είπε ότι αύριο αναμένεται να έχει ξεπεραστεί το ένα εκατομμύριο των πολιτών που θα έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση. 

Υπενθύμισε ότι στις 19 Μαρτίου άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για την ομάδα ατόμων με υποκείμενα νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου και ανέφερε πως ήδη έχουν κλειστεί 100.000 ραντεβού. Σήμερα ξεκίνησε ο εμβολιασμός των μεταμοσχευμένων στα νοσοκομεία και αναμένεται να ολοκληρωθεί αρχές Μαρτίου. Επίσης 31 Μαρτίου θα ενεργοποιηθεί η εφαρμογή που θα μπορούν οι πολίτες να καταθέσουν αίτηση για ένταξη στην ομάδα Α νοσημάτων υψηλού κινδύνου. Στις 26 Μαρτίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα άτομα ηλικίας 70-74 ετών και αρχές Απριλίου, θα ακολουθήσει το άνοιγμα της πλατφόρμας για να μπορούν να κλείσουν ραντεβού τα άτομα ηλικίας 65-69 ετών.

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα παραλαβής των εμβολίων, είπε ότι η Pfizer θα παραδώσει 1.100.000 δόσεις, η AstraZeneca 450.000 δόσεις, η Moderna 100.000 δόσεις και η Johnson & Johnson το επόμενο τρίμηνο θα παραδώσει 1,2 εκατ. δόσεις, προς τη χώρα μας. Επίσης ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι αρχές Απριλίου θα προστεθούν 272 εμβολιαστικά κέντρα. 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις