ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Αναβάλλεται η ανακοινωθείσα κηδεία του 52χρονου ιερέα Γεώργιου Γιαννακόπουλου

Κοινοποίηση
Tweet

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή

ΝΕΟΤΕΡΟ Αναβάλλεται σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το γραφείο Τελετών η κηδεία του 52χρονου ιερέα Γεώργιου Γιαννακόπουλου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου η οποία εστάλη, η κηδεία θα γινόταν αύριο Σάββατο στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας και η ταφή στο Νεκροταφείο Συχαινών. Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Γραφείο η αναβολή οφείλεται σε οικογενειακούς λόγους.

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Έφυγε από τη ζωή μόλις στα 52 του χρόνια ο ιερέας Γεώργιος Γιαννακόπουλος. Ο εκλιπών ήταν πρωτοπρεσβύτερος του Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Πατρών και λειτουργούσε και στην Καμενίτσα Αλισσού.

Ο εκλιπών είχε δύο παιδιά την Ελένη και τον Αθανάσιο, ενώ και ο πατέρας του που εδώ και καιρό έχει αποδημήσει, ήταν ιερέας στον Ι.Ν. Αγίας Φωτεινής. Σύμφωνα με πληροφορίες ο θάνατός του επήλθε από ανακοπή καρδιάς.

Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο 20 Μαρτίου από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Πατρών. Η ταφή θα γίνει στο Νεκροταφείο Συχαινών.

 

πρωτη ενημέρωση 13.39

Ο π. Γε­ώρ­γιος Γιαν­να­κό­που­λος, γιος των μα­κα­ρι­στών, ιε­ρέ­α π. Α­θα­να­σί­ου Γιαν­να­κό­που­λου και της πρε­σβυ­τέ­ρας Ε­λέ­νης, το γέ­νος Φρα­γκο­πα­να­γιώ­τη, γεν­νή­θη­κε στην Πά­τρα στις 13 Νο­εμ­βρί­ου 1967. Α­πο­φοί­τη­σε α­πό το Εκ­κλη­σια­στι­κό Λύ­κειο Πα­τρών το 1986 και το 1991 ει­σή­χθη στην Θε­ο­λο­γι­κή Σχο­λή Θεσ­σα­λο­νί­κης. 

Στις 26 Αυ­γού­στου 1990 νυμ­φεύ­θη­κε την Πα­να­γιώ­τα Τσι­γά­ρα, α­πό­φοι­το Θε­ο­λο­γί­ας Πα­νε­πι­στη­μί­ου Α­θη­νών, με την ο­ποί­α α­πέ­κτη­σαν δύ­ο τέ­κνα, τον Α­θα­νά­σιο και την Ε­λέ­νη. Ε­χει­ρο­το­νή­θη διά­κο­νος ε­πί α­ει­μνή­στου κυ­ρού Νι­κο­δή­μου στον ιε­ρό να­ό Α­γί­ας Φω­τει­νής Πα­τρών στις 18 Νο­εμ­βρί­ου 1990 και α­νέ­λα­βε κα­θή­κο­ντα στον ιε­ρό να­ό Πα­ντα­νάσ­σης Πα­τρών. 

Στις 15 Σε­πτεμ­βρί­ου 1996 έ­λα­βε τον 2ο βαθ­μό ιε­ρω­σύ­νης στον ιε­ρό να­ό α­γί­ας Φω­τει­νής Πα­τρών και διο­ρί­στη­κε στον ιε­ρό να­ό Α­γί­ου Γε­ωρ­γί­ου Ι­τε­ών. Στις 5 Μα­ΐ­ου 2002 έ­λα­βε το οφ­φί­κιο του Οι­κο­νό­μου στον ιε­ρό να­ό α­γί­ας Ει­ρή­νης Ρη­γα­νο­κά­μπου και στις 23 Ιου­λί­ου 2002 διο­ρί­στη­κε στον ιε­ρό να­ό Α­γί­ας Τριά­δος Πα­τρών σε α­ντι­κα­τά­στα­ση του αι­δε­σιμ. π. Βα­σι­λεί­ου Φε­λού­κα. 

Στις 5 Φε­βρουα­ρί­ου 2014 κα­τό­πιν ε­ντο­λής του Μη­τρο­πο­λί­του κ.κ. Χρυ­σο­στό­μου α­νέ­λα­βε με πνεύ­μα ιε­ρής δια­κο­νί­ας τις λει­τουρ­γι­κές και διοι­κη­τι­κές και λοι­πές α­νά­γκες της ε­νο­ρί­ας του Α­γί­ου Λου­κά Κα­με­νί­τσας της Δύ­μης. 

Τέ­λος, α­πό το 1997 δια­κο­νούσε λει­τουρ­γι­κά τον ιε­ρό να­ό Πα­να­γί­α Βο­ή­θεια του Πα­νε­πι­στη­μια­κού Νο­σο­κο­μεί­ου Ρί­ου Πα­τρών. Συ­νά­μα, α­πό το έ­τος 2009 δια­τε­λούσε μέ­λος της Α­ντιαι­ρε­τι­κής Ο­μά­δος της Ιε­ράς Μη­τρο­πό­λε­ως Πα­τρών και α­πό το 2004 ήταν πρό­ε­δρος του Φι­λό­πτω­χου Τα­μεί­ου Α­γί­ας Τριά­δος Πα­τρών.

 

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις