ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Πάτρα- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Κοινοποίηση
Tweet

Μεγάλη η συμμετοχή της νεολαίας

Συλλαλητήριο που κάλεσαν φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητικά συμβούλια και σπουδαστές του δημοσίου ΙΕΚ πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πάτρα. 

Συγκεκριμένα στο συλλαλητήριο καλούσαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Μηχανολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Η/Υ, Πολιτικών Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, ΣΤΕΦ, Μαθηματικού, Διοίκησης Επιχειρήσεων, ΣΔΟ, ΣΕΥΠ, Φαρμακευτικής, Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Εστίας Πανεπιστημίου Πατρών, ο Σύλλογος α Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Πάτρας και το Συντονιστικό Αγώνα Μαθητών Πάτρας.

"Η νεολαία της πόλης με αφορμή τον ένα χρόνο που έχουν κλείσει τα πανεπιστήμια, τα ΙΕΚ, που ανοιγοκλείνουν τα σχολεία, έδωσε μαζική απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης. Φοιτητές, σπουδαστές και  μαθητές απαίτησαν να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας. Παράλληλα, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι κατήγγειλαν ένταση του αυταρχισμού και  της κρατικής καταστολής", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. 

Χαιρετισμό απηύθυνε στο συλλαλητήριο ο Παναγιώτης Τζούδας, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Μηχανικών Η/Υ. Μεταξύ άλλων ανέφερε στην ομιλία του:

«Εδώ κι έναν χρόνο χάνουμε από τη μόρφωση μας, υποβαθμίζεται η επιστημονική γνώση μας μέσα από την αποκλειστική και στείρα χρήση της τηλεκπαίδευσης. Τα εργαστήρια μας διεξάγονται στο μοτίβο «ας γίνουν κι όπως γίνουν» αφού η απουσία των οργάνων, του εργαστηριακού εξοπλισμού από την εκπόνηση της κάθε άσκησης μας αποκόπτει από την πρακτική εφαρμογή, δεν είναι παντού δυνατή η εξομοίωση.

Η οργή μας μεγαλώνει γιατί κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύεται ότι είναι επιλογή της κυβέρνησης να κρατάει τις Σχολές κλειστές αδιαφορώντας για τις ανάγκες μας. Αυτό που ενδιαφέρει πραγματικά την κυβέρνηση, όμως, δεν είναι οι ανάγκες των φοιτητών και του λαού, είναι οι ανάγκες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων! Γι’ αυτό και την ίδια στιγμή που κρατά κλειστά τα ιδρύματα για τους φοιτητές, τα κρατά ανοιχτά για την έρευνα και τις επενδύσεις που την ίδια στιγμή «τρέχουν», η οποία μάλιστα πολλές φορές είναι και για πολεμικούς σκοπούς!

Τους κάνουμε ξεκάθαρο ότι δεν θα νομοθετούν εις βάρος μας με κλειστές σχολές και χωρίς αντιδράσεις. Το σχέδιό της Κυβέρνησης για εξ αποστάσεως εκπαίδευση και δια ζώσης καταστολή, δεν θα τους περάσει! Δεν θα εφαρμοστεί ο Νόμος τους, θα μείνει στα χαρτιά!»

Η Νίνα Νιφάκου εκ μέρους του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Πάτρας σημείωσε στην ομιλία της: «Ένας χρόνος πανδημία η υγεία μας και καθημερινότητά μας να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Ένα χρόνο τώρα εμείς οι μαθητές πιεζόμαστε από το ανοιγοκλείσιμο των σχολείων, δίνουμε μάχη για να παρακολουθήσουμε το μάθημα στο σχολείο με την τηλεκπαίδευση να σέρνεται και χωρίς κανένα εξοπλισμό, προσπαθούμε με δική μας ευθύνη να προστατεύσουμε τις οικογένειες μας.

Οι μαθητές απαιτούμε τα σχολεία μας να είναι παντού ανοιχτά και ασφαλή. Φτάνει πια το ανοιγοκλείσιμο. Πάρτε μέτρα προστασίας της υγείας μας».

Πάτρα. Το παρόν στο συλλαλητήριο έδωσε η Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον Κώστα Πελετίδη.

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις