ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πιθανότητα συνένωσης Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής κλινικής με το Καραμανδανειο φέρνει ο νέος χάρτης της υγείας

Ξανάλατος Νίκος
Κοινοποίηση
Tweet

Έντονη αντίδραση από τους διευθυντές των κλινικών

Σε δημόσια διαβουλευση και διάλογο θα τεθεί από την 1η Απριλίου, το σχέδιο του νέου υγειονομικού χάρτη της χώρας, που σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπει αλλαγές και για την Αχαΐα. Στο τραπέζι του διαλόγου θα έρθει το σενάριο περί κτιριακής συγχώνευσης της Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής, με το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παιδων.

Την πιθανότητα αυτή αντικρούουν κατηγορηματικά οι διευθυντές των δύο κλινικών Στέφανος Μανταγος και Γιώργος Κροκιδας,  λέγοντας πως πρόκειται για φήμες που στερούνται βάσης, αφού οι  ανάγκες της περιοχής όπως τονίζουν, δεν επιτρέπουν μια τέτοια συγχώνευση.

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες υγειονομικές μονάδες της Πάτρας και της Αχαΐας,  οι συγχωνεύσεις θα γίνουν  μόνο σε διοικητικό επίπεδο.

Έτσι σύμφωνα με τις διαρροές από το Υπουργείο Υγείας, τα νοσοκομεία Αιγίου και Καλαβρύτων θα υπάγονται διοικητικά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας, ενώ κοινή διοίκηση θα αποκτήσουν το νοσημάτων θώρακος και ο Άγιος Ανδρέας.

Μοναδική εξαίρεση θα αποτελέσει το Καραμανδανειο Νοσοκομείο Παιδων, καθώς θα διατηρήσει την διοικητική του αυτονομία, αφού αποτελεί κληροδότημα.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις