ΣΙΝΕΜΑ

/

Έρχεται τον Νοέμβριο στην Ελλάδα "Το Τραγούδι του Χιλμπίλη" με την Γκλεν Κλόουζ, "έτοιμη" για Όσκαρ

Κοινοποίηση
Tweet

Η σκηνοθεσία της ταινίας που θα δούμε και στην Πάτρα, είναι του Ρον Χάουαρντ

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Ρον Χάουαρντ (A Beautiful Mind) μετέφερε στον κινηματογράφο το best seller του Τζέι Ντι Βανς «Hillbilly Elegy» και παραδίδει μία δυνατή αυτοβιογραφική ταινία με πρωταγωνιστές τους Έιμι Άνταμς, Γκάμπριελ Μπάσο και την σπουδαία Γκλεν Κλόουζ που μετά από μία καριέρα σχεδόν σαράντα χρόνων και 7 υποψηφιότητες για βραβείο Όσκαρ ενδεχομένως γι’ αυτήν την ταινία να προταθεί και να κερδίσει το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο τον ερχόμενο Απρίλιο που θα είναι η απονομή.

Το Αμερικανικό περιοδικό Entertainment Weekly στο νέο του τεύχος (μηνός Νοεμβρίου 2020) συμπεριλαμβάνει την Γκλεν Κλόουζ στα δυνατά «χαρτιά» της κούρσας των φετινών βραβείων που μόλις ξεκίνησε.  

Η ταινία «Το Τραγούδι του Χιλμπίλη - Hillbilly Elegy» θα κάνει πρεμιέρα στις Ελληνικές αίθουσες στις 12 Νοεμβρίου 2020 σε διανομή της Odeon και αναμένεται να την δούμε και στα Odeon Veso Mare στην Πάτρα ενώ θ’ ακολουθήσει η πρεμιέρα και προβολή της από τις 24 Νοεμβρίου κι έπειτα στο Netflix.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Τη στιγμή που ο φοιτητής Νομικής στο Γέιλ και πρώην πεζοναύτης από το Οχάιο Τζέι Ντι Βανς (Γκάμπριελ Μπάσο) ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη δουλειά των ονείρων του, μια οικογενειακή κρίση τον αναγκάζει να επιστρέψει στην πατρίδα του, την οποία έχει απαρνηθεί. Ο Τζέι Ντι θα έρθει αντιμέτωπος με τις περίπλοκες σχέσεις της "άξεστης" οικογένειάς του, μεταξύ άλλων και με την ευέξαπτη μητέρα του, την Μπεβ (Έιμι Άνταμς), η οποία παλεύει με τον εθισμό.

Πλημμυρισμένος με αναμνήσεις της αγέρωχης και πανέξυπνης γιαγιάς του, της Μάμο (Γκλεν Κλόουζ), η οποία τον μεγάλωσε, ο Τζέι Ντι θα συνειδητοποιήσει ότι, για να πραγματοποιήσει τα όνειρά του, θα πρέπει να συμφιλιωθεί με τις ρίζες του.

Βασισμένο στο νούμερο ένα best seller των New York Times του Τζέι Ντι Βανς και σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Όσκαρ Ρον Χάουαρντ, το "Τραγούδι του Χιλμπίλη" είναι μια δυνατή αυτοβιογραφία που ανοίγει ένα παράθυρο στην προσωπική διαδρομή επιβίωσης και θριάμβου μιας οικογένειας. Παρακολουθώντας τις εντάσεις τριών γενεών μέσα από τις μοναδικές τους δυσκολίες, η οικογενειακή ιστορία του Τζέι Ντι εξερευνά τις καλές και τις κακές στιγμές της κουλτούρας της αμερικανικής επαρχίας.

Στην ταινία «Το Τραγούδι του Χιλμπίλη» παίζει και η 32χρονη Haley Bennett που την είχαμε δει το 2016 στο «Κορίτσι του Τρένου» σε σκηνοθεσία Τέιτ Τέιλορ πλάι στην Έμιλι Μπαλντ.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture