ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Ολοκληρώνεται το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020 η έκθεσης της Αναστασία Ντόντη, «Από – χρώσεις» στο Πολύεδρο

Κοινοποίηση
Tweet

Πολλοί φιλότεχνοι πέρασαν από την έκθεση που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της Άνθης Τομαρά

Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020, το μεσημέρι, ολοκληρώνεται  η έκθεση ζωγραφικής της συμπολίτισσας δημιουργού Αναστασίας Ντόντη, με τίτλο «Από – χρώσεις». Η έκθεση, που ξεκίνησε στις 3 Οκτωβρίου, είναι αφιερωμένη στη μνήμη της ζωγράφου και σινεφίλ Άνθης Τομαρά, αγαπημένη φίλη της Αναστασίας, με την οποία μοιράζονταν το κοινό τους πάθος για τα εικαστικά. Μάλιστα, με αφορμή την έκθεση, παρουσιάστηκε & ένα σύντομο αφιέρωμα με εικόνες από τα έργα της Άνθης Τομαρά εγκαινιάζοντας το νέο κύκλο εκδηλώσεων «Ο χρόνος μετράει…».

 Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, πέρασαν πολλοί φιλότεχνοι και όλοι εξέφραζαν αυθόρμητα το θαυμασμό, την ευφορία και την αισιοδοξία που εξέπεμπαν τα έργα, με τις ισορροπημένες συνθέσεις, τα τοπία της φαντασίας και τα χαρούμενα χρώματα και τους ποιητικούς τίτλους. Αυτό ακριβώς αποτυπώθηκε ζωηρά στα σχόλια που γράφτηκαν στο βιβλίο εντυπώσεων. Αξίζει να σημειωθεί πως όλοι οι πίνακες δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας, από το Μάρτιο του 2020 έως και τον Ιούλιο. 

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή την Παρασκευή 23/10, όλη μέρα και το Σάββατο μέχρι 3 το μεσημέρι.

 «Πολύεδρο και πάλι, που περιβάλλει τις αισθήσεις, με ακούσματα, μυρωδιές και χρώματα. Με χρώμα που θυμίζει κουκλόσπιτο στους μοντέρνους καιρούς και εμπεριέχει την ευχέρεια του ψυχισμού και τη λάμψη της, η  Α.Ν. μας εντυπωσίασε. Αισθήσεις που χρειαζόμαστε όλοι, στη γκρίζα ατμόσφαιρα της εποχής.», σημειώνει ο ζωγράφος Γιάννης Μπαβαρέζος

«Χαρά, γιορτή χρωμάτων, αναπνοές μέσα στην πανδημία, σιωπηλή ανάταση ζωής και ύπαρξης.», αναφέρει ο ζωγράφος Νίκος Πρέσσας.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture