ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Αρχίζουν 12 Νοεμβρίου τα Σεμινάρια ιστορικοφιλοσοφικού λόγου από τον Απόστολο Πιερρή

Κοινοποίηση
Tweet

Θα διαρκέσουν έως τον Ιούλιο του 2021

Συνεχίζει και τη νέα περίοδο το Ινστιτούτο Φιλοσοφικών ερευνών (www.philosophical-research.org) και ο υπεύθυνος του, Απόστολος Λ. Πιερρής τα Σεμινάρια ιστορικοφιλοσοφικού λόγου.                          

Οι συναντήσεις των Πατρών (ΛΔ’ Κύκλος) για την περίοδο Νοεμβρίου 2020 – Ιουλίου 2021, θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 12/11/2-2- στις 20.30.

Κεντρική θεματική είναι η «Ιδέα και Πραγματικότητα, Η Ιστορία ως αποκάλυψη, Ο Απόλλων στον Χρόνο, Οι Τέσσερες Εποχές του Κλασσικού Ελληνισμού».

Οι συναντήσεις έχουν ως εξής:

1) Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, 8.30 μ.μ. Το Νόημα της Ύπαρξης και το «Τέλος» της Ιστορίας:  Η Επιφάνεια του Θεού και η Θέωση του Ανθρώπου.

3 2) Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, 8.30 μ.μ. Η Τομή στην Εξέλιξη κι ο Παλαιολιθικός Άνθρωπος:                        Ο Προμηθεύς και η Πανδώρα  – το Πυρ και η Συνείδηση των Φύλων, Οι Ανθρώπινοι Παράμετροι. 

3) Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, 8.30 μ.μ. Νεολιθική Επανάσταση: Η Περίοδος, Ρυθμός του Χρόνου. Το Βάθος των Πραγμάτων, Μεγάλη Μητέρα, Γεωργία και Μυστήρια, Τα Σύμβολα της Χθονιότητας.

 4) Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, 8.30 μ.μ. Μεταλλική Επανάσταση:  Η Λατρεία της Δύναμης ή η Σωτήρια Βία, Ο Διπλούς Πέλεκυς και ο Κεραυνός.  

5) Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, 8.30 μ.μ.  Η Τομή στην Ιστορία: Το Κεντρικό Γεωπολιτικό Πεδίο  και η Κατάρρευση του Συστήματος Ισχύος και Πολιτισμού  προς το Τέλος της 2ης Χιλιετίας π. Χ.

Το Μέρος ΙΙ  των ιστορικοφιλοσοφικών σεμιναρίων του Απόστολου Πιερρή που συνήθως φιλοξενούνται στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης  με θέμα: Παράλληλες εξελίξεις στις 4 Περιφέρειες  του Κεντρικού Γεωπολιτικού Πεδίου και η Ελλαδική Γεωπολιτισμική Ιδιαιτερότητα θ’ αρχίσει την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, στις 8.30 μ.μ. (Αναπτύξεις στις 3 Ανατολικότερες Περιφέρειες του Πεδίου  από το Τέλος της 4ης μέχρι το τέλος της 2ης Χιλιετίας π. Χ.).

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture