CULTURE

/

Πάτρα: Νέα συνάντηση ιστορικοφιλοσοφικού λόγου από τον Απόστολο Πιερρή

Κοινοποίηση
Tweet

Την Πέμπτη 21/2/2019 στην αίθουσα του Μεγάρου Λόγου και Τέχνης στις 20.30

O Πατρινός Απόστολος Λ. Πιερρής συνεχίζει τα σεμινάρια ιστορικοφιλοσοφικού λόγου για την περίοδο 2018-2019 και την Πέμπτη 21/2/2019 θα πραγματοποιηθεί η 13η Συνάντηση, στις 8.30 το βράδυ, στην Αίθουσα Διαλέξεων του Μεγάρου Λόγου και Τέχνης (2ος όροφος, πλατεία Γεωργίου Α’). Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ο θεματικός τίτλος της ομιλίας του κ. Πιερρή, καθηγητή φιλοσοφίας και επικεφαλής του Ινστιτούτου Φιλοσοφικών ερευνών (www.philosophical-research.org) θα είναι λοιπόν, σύμφωνα και με το νέο πρόγραμμα διαλέξεων: Η Συνέχεια του Συστήματος Ισχύος στην Νέα Εποχή: Ασσυριακή Αυτοκρατορία, Εξαφάνιση της Χιττιτικής Δύναμης, Οπισθοδρόμηση της Αιγύπτου. Σταθεροποίηση με Πόλο στα Ανατολικά Ορεινά του Οικείου Γεωπολιτικού Πεδίου».

Μετά την σχετική επιστημονική ομιλία θα υπάρξει χρόνος για συζήτηση.

Στο μεταξύ την Δευτέρα 4 Μαρτίου προγραμματίζεται η 3η έκτακτη συνάντηση με θέμα που θα οριστεί την Πέμπτη μεταξύ των προταθέντων ή προταθησομένων.

Να προσθέσουμε πως από τον κ. Πιερρή γίνονται συναντήσεις φιλοσοφικού περιεχομένου και στην Σπάρτη. Είναι η 8η συνάντηση του Γ’ Κύκλου και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019.

Θα συζητηθεί και η κήρυξη του 2019 ως Έτους Λυκούργου. Ο Λυκούργος (800 π.Χ. – 730 π.Χ.) θεωρείται ως ο νομοθέτης της αρχαίας Σπάρτης που καθιέρωσε τον στρατιωτικό προσανατολισμό της σπαρτιατικής κοινωνίας σύμφωνα με χρησμό του Απόλλωνα από το μαντείο των Δελφών. Όλες οι μεταρρυθμίσεις του απευθύνονταν στις τρεις αρετές των Σπαρτιατών: ισότητα, στρατιωτική ικανότητα και λιτότητα.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture