ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Ενημερώνουν τα παιδιά στα σχολεία για τον κορωνοϊό- ΦΩΤΟ

Κοινοποίηση
Tweet

Ξεκίνησε η δράση

Ενημέρωση στα σχολεία για τον κορωνοϊό και τα μέτρα προστασία ξεκίνησε σε σχολεία της Αχαΐας η 6η Υγειονομική Περιφέρεια. Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής: 

"Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε και το σχολικό κουδούνι χτύπησε. Μία χρονιά που χαρακτηρίζεται από μία σημαντική υγειονομική κρίση εξαιτίας της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού SARS-Cov-2.

Οι νέες συνθήκες είναι δύσκολες και επιβάλλουν την άμεση παρέμβαση των υγειονομικών φορέων για την καλύτερη προστασία των ευαίσθητων ομάδων μεταξύ των οποίων και των μαθητών κάθε βαθμίδας, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής παραμονή τους στο σχολικό περιβάλλον.

Η Διοίκηση της  6ης  Υ.ΠΕ. σε συνεργασία με τους επιστημονικά υπευθύνους των Κέντρων Υγείας Δυτικής Αχαΐας ανέλαβαν την πρωτοβουλία να οργανώσουν μία ενημερωτική δράση για την πρόληψη κατά του κορονοϊου στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δήμων Δυτικής Αχαΐας και του Νοτίου Διαμερίσματος του Δήμου Πατρών.

Σήμερα, ήταν η πρώτη ημέρα των ενημερώσεων και η έναρξη έγινε από το 1ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Κ. Αχαΐας. Στο σχολείο, που φιλοξενεί σημαντικό αριθμό παιδιών ΡΟΜΑ, έμπειρα στελέχη του Κέντρου Υγείας  Κάτω Αχαΐας όπως ο επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου κος Γιακουμής και η επισκέπτρια υγείας του Γ.Ν. Παίδων ¨ΚΑΡΑΜΑΝΑΝΕΙΟ» κα Κολυπέρα, πλαισιωμένοι από άλλα εξίσου καταρτισμένα στελέχη, ενημέρωσαν με διαδραστικά μέσα τους μικρούς μαθητές. Εκεί, μαζί τους βρέθηκε από την πρώτη στιγμή και ο  Διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ., Γιάννης  Καρβέλης ο οποίος είχε την ευκαιρία να βρεθεί μαζί με τους μικρούς μαθητές και να παρακολουθήσει ένα τμήμα από την ενημέρωση και των δύο ικανότατων υγειονομικών στελεχών.

Ο ίδιος απευθύνθηκε στα παιδιά συμβουλεύοντας τα να ακούσουν με ιδιαίτερη προσοχή όσα ωφέλιμα έχουν να τους μεταφέρουν οι ομιλητές και τα προέτρεψε να   τα εφαρμόσουν απόλυτα μέσα και έξω από τα σχολεία προκειμένου να προφυλάξουν τον εαυτό τους, αλλά και όλα τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Στη συνέχεια ο Διοικητής της 6Ης Υ.ΠΕ. επισκέφτηκε το γραφείο των εκπαιδευτικών και είχε την δυνατότητα να ακούσει και να συζητήσει μαζί τους τα σημαντικά προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι  καθημερινά  με τα παιδιά  ΡΟΜΑ, που προέρχονται από οικογένειες με ιδιαίτερα χαμηλό κοινωνικό και υγειονομικό επίπεδο και τις προσπάθειες που καταβάλλει το εκπαιδευτικό προσωπικό για την εκμάθηση κανόνων υγιεινής, τη φροντίδα της ατομικής τους υγιεινής και της κοινωνικής τους συμπεριφοράς, με στόχο την ομαλότερη ένταξή τους μέσα στην σχολική κοινότητα.

Η ενημέρωση  περιλαμβάνει οδηγίες για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας όπως ή μάσκα, η χρήση αντισηπτικού, η τήρηση των αποστάσεων, η εφαρμογή κανόνων υγιεινής κτλ. Πραγματοποιείται από επιστημονικά καταρτισμένους υγειονομικούς υπαλλήλους  του  Κέντρου Υγείας Κ. Αχαΐας, του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ» Πατρών και της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δυτ. Αχαΐας και απευθύνεται σε όλους τους μαθητές  των δημοτικών σχολείων που υπάγονται στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας. Τα υγειονομικά στελέχη  τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα  κατά την παρουσία τους στις αίθουσες προφυλάσσοντας τους μικρούς μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Για την καλύτερη κατανόηση των τρόπων πρόληψης και στα πλαίσια της άριστης συνεργασίας και οργάνωσης που επιτεύχθηκε μεταξύ των συνεργαζόμενων υγειονομικών στελεχών ετοιμάστηκε ένα κατάλληλο ενημερωτικό φυλλάδιο που θα διανεμηθεί σε κάθε μαθητή και μαθήτρια, για να το έχουν μαζί τους στο σχολείο, στο σπίτι, στις εξωσχολικές δραστηριότητες και  με αυτόν τον τρόπο θα περάσει έμμεσα και στις οικογένειές τους το μήνυμα της πρόληψης. 

Σημαντικοί αρωγοί σε αυτή τη δράση στέκονται οι υπεύθυνες των Τμημάτων Αγωγής Υγείας της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας και της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κα Άρτεμις Παπακωνσταντινοπούλου και κα Ιωάννα Θωμοπούλου των οποίων η συμβολή είναι σημαντική για τον συντονισμό των σχολικών μονάδων. Εξίσου σημαντική και η στήριξη και ενίσχυση της συγκεκριμένης δράσης από τον  Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας  που ενθάρρυνε αυτή  την πρωτοβουλία της 6ης Υ.ΠΕ."

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις