ΘΕΑΤΡΟ

/

Το “Patras Acting Studio” ξεκινά την λειτουργία του το φθινόπωρο στην Πάτρα

Κοινοποίηση
Tweet

Έρχεται να δώσει μια νέα πνοή στη θεατρική εκπαίδευση

Ένας καινούργιος θεατρικός χώρος, το “Patras Acting Studio”,  έρχεται να δώσει μια νέα πνοή στη θεατρική εκπαίδευση, με μαθήματα από  διαφορετικές σχολές και ρεύματα της θεατρικής τέχνης. Ένα εργαστήρι υποκριτικής για όσους επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς, ανεξαρτήτως ηλικίας, επιθυμούν μια ολοκληρωμένη προσέγγιση και επικοινωνία μέσα από τη θεατρική τέχνη.

 Το “Patras Acting Studio” είναι ένα σχολείο θεατρικής τέχνης το οποίο δημιουργήθηκε από την ανάγκη να υπάρξει μια ολοκληρωμένη θεατρική εκπαίδευση στο χώρο του θεάτρου και της υποκριτικής τέχνης,  την ανεύρεση της πλαστικότητας και της κίνησης του σώματος καθώς και την ανακάλυψη της αλήθειας στον τρόπο που εκφράζεται η φωνή. Έμπειροι και καταξιωμένοι  δάσκαλοι, μέσα από σταθερά μαθήματα υποκριτικής, λόγου και κίνησης, καθώς και μαθήματα εξειδικευμένων σεμιναριακών κύκλων και masterclasses, θα διδάξουν εκτός από την θεατρική πράξη και πρακτική, τη σωματική έκφραση, τις τεχνικές συνόλου, τη σχέση του ηθοποιού με το πολύτιμο εργαλείο της φωνής, την υποκριτική στον κινηματογράφο και τη θεατρική performance.

 Τα μαθήματα του ετήσιου κύκλου θα γίνονται 2 φορές την εβδομάδα (2 Χ 5 ώρες) στο χώρο της “Καταπακτής” (Αλ. Υψηλάντου 110). Με το πέρας του ετήσιου κύκλου οι συμμετέχοντες θα πάρουν  βεβαιώσεις παρακολούθησης  του εργαστηρίου.

 Επίσης στο “Patras Acting Studio” θα υπάρχει η δυνατότητα ιδιαίτερων μαθημάτων προετοιμασίας και acting coaching για περιορισμένο αριθμό ατόμων.

 Η ανάγκη της ανακάλυψης τρόπων επικοινωνίας και έκφρασης στις νεώτερες ηλικίες μέσα από το θέατρο, όπου τα παιδιά και οι έφηβοι ανακαλύπτουν τον εαυτό τους, επικοινωνούν με τον κόσμο, συνεργάζονται και αναπτύσσουν χαρίσματα και δεξιότητες στην καθημερινότητα τους, μας οδηγεί στη δημιουργία παιδικού και εφηβικού τμήματος που θα λειτουργούν στον ίδιο χώρο, με σεβασμό και ενδιαφέρον προς τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους.

 Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος λόγω των αναγκαίων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας όσον αφορά τις συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους. Με σκοπό τη σύσταση του σταθερού ετήσιου τμήματος ενηλίκων, θα διεξαχθεί ανοικτό τρίωρο μάθημα στις 26 Σεπτεμβρίου στο χώρο της “Καταπακτής”. Για το ανοικτό μάθημα είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου 2020.

 Στο πνεύμα της ασφάλειας, της κοινωνικής ευθύνης αλλά και της ανάγκης για την αδιάλειπτη λειτουργία του εργαστηρίου θα υπάρχει η προοπτική της συνέχισης των τμημάτων ενηλίκων, παιδιών και εφήβων καθώς και των ιδιαίτερων μαθημάτων μέσω διαδικτύου για τα μαθήματα που μπορούν να διεξαχθούν με αυτή τη μορφή. Επισημαίνεται ότι το “Patras Acting Studio” λειτουργεί με ασφάλεια έναντι στον κορονοϊό και σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΕΟΔΔΥ και της Γ.Γ.Πολιτικής Προστασίας.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση Εργαστηρίου:  Δήμητρα Λαρεντζάκη

ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ ΕΤΗΣΙΟΥ ΚΥΚΛΟΥ :

 Δήμητρα Λαρεντζάκη (Ηθοποιός, Σκηνοθέτις): Υποκριτική – Αυτοσχεδιασμός (Μέθοδος Μιχαήλ Τσέχωφ). Προσέγγιση και ερμηνεία θεατρικού κειμένου (Τεχνικές Στανισλάφσκι και Subtext)

 Κατερίνα Τασσύ (Ηθοποιός, Κινησιολόγος): Κίνηση – Αυτοσχεδιασμός, βασισμένα στις αρχές του Σωματικού θεάτρου

 Άγγελος Παπαγγελόπουλος (Μουσικός): Εξάσκηση φωνητικής αντίληψης και διδασκαλία τραγουδιού

 Συντονίστρια Παιδικού – Εφηβικού εργαστηρίου : Αντιγόνη Δημακοπούλου (Θεατρολόγος, Εκπαιδευτικός Θεατρικής Αγωγής)

 

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΚΑΙ MASTERCLASSES:

 Γιάννης Λεοντάρης (Σκηνοθέτης, Αναπληρωτής Καθηγητής – Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου/Σχολή Καλών Τεχνών/Τμήμα Θεατρικών Σπουδών ):  Ο Ηθοποιός και οι λεκτικές δράσεις

 Πέτρος Σεβαστίκογλου (Σκηνοθέτης): Υποκριτική στην Κάμερα

 Γεωργία Τσαγκαράκη (Ηθοποιός, Σκηνοθέτις): Θεατρική performance, Χορικά Αρχαίας Τραγωδίας - Το Σώμα του Συνόλου

 Αλεξάνδρα Καζάζου (Ηθοποιός– Παιδαγωγός Θεάτρου):Ο Παλλόμενος Ηθοποιός

 Αιμιλία Βάλβη (Θεατρολόγος, Ηθοποιός) : Αναπνοή και ηχοπαραγωγή στη ζωή και στη σκηνή

 

ΑΝΟΙΚΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ : Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΤΗΣΙΟΥ ΚΥΚΛΟΥ : Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020*

ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ : Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

ΕΝΑΡΞΗ ΕΦΗΒΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ: Παρασκευή 2 Οκτωβρίου *

*Οι ακριβείς ημέρες και ώρες έναρξης θα γίνουν γνωστές σε νεώτερη ανακοίνωση, μετά από τη σύσταση των τμημάτων.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 6983504683 και μέσω messenger  Patras Acting Studio

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture