ΣΙΝΕΜΑ

/

Πρώτη αλλά με φτωχή συγκομιδή εισιτηρίων η live action "Μουλάν" στις Ελληνικές αίθουσες

Κοινοποίηση
Tweet

Πρόκειται πάντως για μία καλή ταινία με θαυμάσια ντεκόρ και κοστούμια, χιούμορ & μηνύματα που επίσης συγκινεί

Δεν τα πολυκατάφερε στο ελληνικό box office η live action ταινία «Μουλάν» της Ντίσνει με τη Γιφέι Λιου στον κεντρικό ρόλο παρά το γεγονός ότι ντεμπουτάρισε σ’ ένα σχετικά ευνοϊκό σαββατοκύριακο πριν την έναρξη των σχολείων και με θετικές ως επί το πλείστον κριτικές να την συνοδεύουν. Όπως είδαμε στον πίνακα του box office στο flix.gr, το 4ήμερο 10 με 13/9/2020, το πολυδιαφημισμένο πλην άτυχο φιλμ (στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες δεν βγήκε καν στις αίθουσες αλλά απευθείας στην ψηφιακή πλατφόρμα της Ντίσνει, μία απόφαση που επικρίθηκε) η «Μουλάν» σε σκηνοθεσία της Νίκι Κάρο έκοψε πανελλαδικά 18.417 εισιτήρια και ήρθε 1η αλλά ο αριθμός αυτός προέρχεται από συνολικά 212 οθόνες πανελλαδικά, γεγονός που σημαίνει πως ο μέσος όρος αριθμού θεατών ανά αίθουσα ήταν κάτω από 100, στους μόλις 87.

Στην Πάτρα η ταινία που ευελπιστεί σε μία καλύτερη συνέχεια μιας και είναι αλήθεια πως πρόκειται για ένα καλογυρισμένο φιλμ, με μία ματιά θα λέγαμε φεμινιστική που σέβεται την ιδιαιτερότητα και με έξοχη φωτογραφία, ντεκόρ και κοστούμια που πάνε για Όσκαρ, μουσική με έντονο το παραδοσιακό Κινέζικο μοτίβο, ωραία τραγούδια και αρκετό χιούμορ (είναι ίσως η πιο ενήλικη live action ταινία της Ντίσνει) προβάλλεται να θυμίσουμε στις κλειστές αίθουσες των Odeon Veso Mare στην Ακτή Δυμαίων (μεταγλωττισμένη, αλλά και στα αγγλικά) και στο θερινό σινε-Κάστρο στο Ρίο.

Την ίδια ώρα το «Tenet» του Κρίστοφερ Νόλαν που άνοιξε το χορό των μπλοκμπάστερ εν μέσω της πανδημίας κράτησε τη 2η θέση και σε 100 αίθουσες πανελλαδικά, έκοψε το περασμένο 4ήμερο, 9.539 εισιτήρια πλησιάζοντας σε σχεδόν 3 εβδομάδες προβολής τα 100.000 (για την ακρίβεια είναι στα 95.384 εισιτήρια). Στην Πάτρα θ’ απολαύσετε το «Tenet» με τον Τζον Ντέιβιντ Ουάσινγκτον και την Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι στις αίθουσες των Odeon Veso Mare, με τον ολοκάθαρο, δυνατό ήχο.

Τέλος να πούμε πως το πρωτότυπο animation φιλμ «Μουλάν» της Ντίσνει, όπως θυμίζει το flix.gr είχε κόψει την σαιζόν 1998-1999, γύρω στα 190.000 εισιτήρια πανελλαδικά.

*Τέλος το φιλμ «Οι Νέοι Μεταλλαγμένοι – The New Mutants» του Τζος Μπουν που δεν μπόρεσε να βρει το κοινό του, συνέχισε στο 2ο τετραήμερο του, σε 25 αίθουσες πανελλαδικά (στην Πάτρα παίζεται στη Βέσο Μάρε), με μόλις 1.284 εισιτήρια έχοντας συνολικά φτάσει τα περίπου 6.500.

Όσο για το νεανικό «After 2: Μετά τη Σύγκρουση - After We Collided» του Ρότζερ Καμπλ, σε 70 αίθουσες πανελλαδικά, έκοψε 8.200 εισιτήρια στη 2η εβδομάδα του και έχει φτάσει τα 45.000.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture