ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ξεκίνησε ο λαμπρός εορτασμός της Παντάνασσας -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Κοινοποίηση
Tweet

Στον εσπερινό μετ' αρτοκλασίας στις 19.00 θα συγχοροστατήσουν ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος και ο Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος

Στολισμένη όμορφα και απέριττα με λευκά και κίτρινα τριαντάφυλλα, η εικόνα της Παναγίας Χρυσοπαντάνασσας που γιορτάζει, μεταφέρθηκε με λιτανευτικό τρόπο και τη δέουσα κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια στις 10.30 το πρωί της Δευτέρας 7 Σεπτεμβρίου 2020 στην είσοδο του ιστορικού ναού Παντανάσσης σε ειδικό θρόνο και ξεκίνησε το ιερό προσκύνημα από τους πιστούς. Την στιγμή που η εικόνα εξήλθε από το ιερό του ναού και την κρατούσαν οι ιερείς, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Προϊστάμενος του ναού και ο π. Σωτήριος Μανέτας συνοδεία από τον αρχιμανδρίτη π. Τιμόθεο Παπασταύρου και τον διάκονο της Παντάνασσας, π. Γεράσιμο Αθανασίου, οι καμπάνες της εκκλησίας ήχησαν χαρμόσυνα μεταφέροντας το μήνυμα του εορτασμού που σημειωτέον πως φέτος είναι 3ήμερος.

Ο αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Παπασταύρου μετά τη δέηση που έγινε μπροστά στην εικόνα, ευχήθηκε στους πιστούς που είχαν μαζευτεί, υγεία και ευλογία και καλό εορτασμό.

Να θυμίσουμε πως η Παντάνασσα κουβαλά τη δική της μεγάλη ιστορία και πέρυσι συμπλήρωσε και γιόρτασε τα 160 της χρόνια από τότε που εγκαινιάστηκε (ήταν 30 Αυγούστου του 1859). Είναι ένας ναός που η φήμη του είναι γνωστή πανελλαδικά αλλά και στο εξωτερικό.

Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020 το πρωί στην Θεία λειτουργία χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος αγαπά ιδιαίτερα την Παντάνασσα και θα είναι παρών τόσο απόψε στις 19.00 στον πανηγυρικό, αρχιερατικό εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας όπου θα συγχοροστατήσει με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο ενώ θα προεξάρχει και ανήμερα του Γενέσιου της Θεοτόκου, την Τρίτη 8/9 στις 18.30 στον μεθεόρτιο εσπερινό. Στην ιερά αγρυπνία τη Δευτέρα 7/9 στις 22.00 θα προεξάρχει ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος ενώ το πρωί της Τρίτης στην αρχιερατική Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει και θα κηρύξει το Θείο λόγο ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Ακόμα ο εορτασμός θα συνεχιστεί και την Τετάρτη 9/9 το πρωί αλλά αυτή τη φορά στο παρακείμενο  παρεκκλήσι στην Αλ. Υψηλάντου και Βότση που είναι αφιερωμένο στη μνήμη των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης. Και σε αυτή τη Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει και θα μιλήσει ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος.

Στο ναό αναμένεται να τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας από τον covid-19 (ήδη είδαμε αρκετούς πιστούς να φορούν τις μάσκες τους) ενώ για διευκόλυνση και αποφυγή του συνωστισμού εντός του κυρίως ναού, έχουν τοποθετηθεί καρέκλες στις δύο πλαϊνές πλευρές του ναού στην Παντανάσσης και στη Βότση.  

Αναμένεται πολλοί πιστοί να περάσουν από την Παντάνασσα και να προσκυνήσουν, ζητώντας υγεία σωματική και ψυχική, χαρά και οικογενειακή ευτυχία. Ήδη μόλις τοποθετήθηκε η εικόνα στην είσοδο του ναού σχηματίστηκε η πρώτη ουρά από πιστούς που έσπευσαν να ανάψουν τη λαμπάδα και το κεράκι τους και να προσκυνήσουν.

Κείμενο – φωτ.: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ  

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις