ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Eύβοια: 7 οι νεκροί και αγωνία για τον 72χρονο αγνοούμενο

Κοινοποίηση
Tweet

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Τραγικός είναι ο απολογισμός της κακοκαιρίας και των πλημμυρών που έπληξαν περιοχές της Εύβοιας. Επτά ως τώρα νεκροί ανάμεσα στους οποίους και ένας βρέφος εκτός μηνών ενώ εντείνεται η αγωνία για τον 72χρονο αγνοούμενος. Πολύ μεγάλες οι καταστροφές επίσης.

Η ανακοίνωση του Λιεμνικού για τον 72χρονο

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, για περιστατικό αγνοούμενου 72χρονου ημεδαπού, ο οποίος παρασύρθηκε από υδάτινο όγκο, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων, και κατέληξε στη θάλασσα, στη θαλάσσια περιοχή Λευκαντίου του Δήμου Χαλκιδέων.

Περισσότερα από 2.500 σπίτια είναι κατεστραμμένα, ενώ συνεχίζεται η καταγραφή από κλιμάκια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Ιδιαίτερα στα Ψαχνά και στα Πολιτικά, το μεγαλύτερο μέρος των σπιτιών έχουν πλημμυρίσει.

Στα Πολιτικά και στα Ψαχνά, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή όπως τα χωριά Στενή, Πούρνος, Καμπιά κ.ά. έχουν υπάρξει τεράστιες ζημιές και σε σπίτια και σε υποδομές αλλά και στο οδικό δίκτυο. 

Από χθες χωματουργικά μηχανήματα εργάζονται στο κεντρικό δρόμο προς τα Πολιτικά για να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.

Ἀμεσα, τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και ξεκίνησαν έρευνες με τη συμμετοχή δύο (02) περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τριών (03) ιδιωτικών σκαφών, τριών (03) περιπολικών οχημάτων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, δύο (02) ομάδων ΜΥΑ/Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ απογειώθηκαν ελικόπτερο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και ελικόπτερο Π.Α..

Τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις