ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πώς θα καλύψουν τις αγιογραφίες στην Αγία Σοφία

Κοινοποίηση
Tweet

Τι θα αλλάξει

Oι αλλαγές εντός της Αγίας Σοφίας προκειμένου να μετατραπεί σε τζαμί και να ανοίξει για λατρεία στις 24 Ιουλίου, θα συζητηθούν την ερχόμενη Τρίτη στο υπουργικό συμβούλιο, που θα συνεδριάσει υπό τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εν όψει του ανοίγματος της Αγίας Σοφίας.

Αρχαιολόγοι υπέβαλαν ήδη κάποιες προτάσεις στην τουρκική προεδρία, ενώ χθες μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αξιωματούχοι του υπουργείου Πολιτισμού συζήτησαν με τη Γενική Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων μελετώντας αλλαγές στο εσωτερικό του μνημείου.

Κάποιες από τις προτάσεις που συζητούνται είναι στις 24 Ιουλίου να τοποθετηθεί ένα ειδικό σύστημα φωτισμού στο δάπεδο της Αγίας Σοφίας, στα σημεία που θα πραγματοποιηθεί προσευχή, το οποίο θα φωτίζει τις χριστιανικές αγιογραφίες εκτός ωρών προσευχής και θα σβήνει την ώρα της προσευχής.

Συζητείται ακόμη οι αγιογραφίες να καλύπτονται με κουρτίνες, αν και αυτή η επιλογή δεν φαίνεται επικρατούσα, καθότι δεν θέλουν να παρέμβουν στη δομή του μνημείου.

Αναφέρεται ακόμη ότι στα μέρη της Αγίας Σοφίας που θα γίνεται η προσευχή θα στρωθεί ένα χαλί, ενώ για να μην πατούν οι τουρίστες στο χαλί θα διαχωριστεί διάδρομος.

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις