SPOTLIGHT

/

Η ηθοποιός Χάλε Μπέρι αποσύρθηκε από ρόλο μετά τις διαμαρτυρίες της τρανς κοινότητας

Κοινοποίηση
Tweet

Η Μπέρι δήλωσε πως η τρανς κοινότητα πρέπει να έχει αδιαπραγμάτευτα την ευκαιρία να πει τις ιστορίες της

Στο επίκεντρο της δημοσιότητας και κριτικής βρέθηκε η 53χρονη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Χάλε Μπέρι. Πιο συγκεκριμένα η μαύρη ηθοποιός που είχε τιμηθεί με Όσκαρ το 2002 για το φιλμ «Ο Χορός των τεράτων», αποσύρθηκε από ρόλο που θα έκανε μετά τις έντονες διαμαρτυρίες της τρανς κοινότητας.

Όπως γράφει το σάιτ flix.gr, διεκδικώντας δυναμικά εκπροσώπηση, η τρανς κοινότητα εναντιώνεται στην πρακτική μεγάλων και γνωστών ηθοποιών του Χόλιγουντ να υποδύονται τρανς χαρακτήρες. Η Χάλε Μπέρι βρέθηκε λοιπόν στην αμήχανη και δυσχερή θέση να σεχτεί αντιδράσεις όταν αποκάλυψε ότι ένας από τους επόμενους ρόλους της θα ήταν ένας τρανσέξουαλ άνδρας.

Η ανακοίνωσή της προκάλεσε αντιδράσεις, τόσο για την συνεχιζόμενη μη επιλογή τρανς ηθοποιών για τρανς ρόλους, όσο και για το μπέρδεμα της Μπέρι σχετικά με τα φύλα με τα οποία αναφερόταν στον ήρωά της.

«Είναι ένας χαρακτήρας όπου η γυναίκα είναι τρανς χαρακτήρας, οπότε είναι μια γυναίκα που αλλάζει σε άντρα. Είναι ένας χαρακτήρας σε ένα σχέδιο που θα μου άρεσε να κάνω», δήλωσε η Χάλε Μπέρι, αποκαλύπτοντας ότι θα ήθελε να κάνει μια «μεγάλη βουτιά» σε «αυτόν τον κόσμο». «Το ποια είναι αυτή η γυναίκα μου είναι τόσο ενδιαφέρον», συμπλήρωσε.

Η αντίδραση ήρθε από το λογαριασμό του ντοκιμαντέρ του Netflix, «Disclosure: Trans Lives on Screen» που εξερευνά την εκπροσώπηση των τρανς στη βιομηχανία ενώ λίγες ώρες μετά η ίδια η Χάλε Μπέρι, με ανακοίνωσή της, αποσύρθηκε από το πρότζεκτ, δηλώνοντας πως η τρανς κοινότητα πρέπει να έχει αδιαπραγμάτευτα την ευκαιρία να πει τις ιστορίες της.

Μετά την απολογία της Χάλε Μπέρι, ο λογαριασμός την ευχαρίστησε που «άκουσε και έμαθε». Επίσης θέση στο θέμα πήρε και η οργάνωση GLAAD για τα δικαιώματα της LGBTQ+ κοινότητας, προτρέποντας κι άλλους ισχυρούς ανθρώπους να κάνουν το ίδιο.

Μένει να φανεί αν το ζητούμενο, δηλαδή η εκπροσώπηση της τρανς κοινότητας στη βιομηχανία του θεάματος θα επιτευχθεί ή αν τα σχέδια των ταινιών που ξεκίνησαν με μεγάλες/ους σταρ του Χόλιγουντ οι οποίες/οι τελικά αποσύρθηκαν, θα μπουν απλά στο συρτάρι, όπως γράφει το flix.gr.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Spotlight