ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Εφορία μπλόκαρε το ακατάσχετο επίδομα δύο Πατρινών που μας «καθάρισαν» από τον κορωνοϊό!

Κοινοποίηση
Tweet

«Τρέχουν» νομικές διαδικασίες οι γυναίκες…

Απίστευτο κι όμως… ελληνικό. Πατρινές καθαρίστριες που εργάζονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και τον «Άγιο Ανδρέα» καταγγέλλουν ότι η Εφορία, μέσω των τραπεζών, τους κατάσχεσε το κατά τα άλλα «ακατάσχετο» επίδομα κορωνοϊού που έλαβαν.

Οι δύο γυναίκες εργάζονταν όλο το προηγούμενο διάστημα με την έξαρση της επιδημίας στην πρώτη γραμμή του κορωνοϊού. Η μία στην ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα του δευτέρου ορόφου του Γενικού Νοσοκομείου της Πάτρας «Ο Άγιος Ανδρέας» και η άλλη στον χώρο της Οφθαλμολογική Κλινικής του ΠΓΝΠ όπου νοσηλεύονταν όλα τα κρούσματα του θανατηφόρου ιού.

Δέχτηκαν το χειροκρότημα και τις ευχαριστίες όλων μας, πρώτων και καλύτερων δε των εκπροσώπων της Πολιτείας και της Κυβέρνησης, για όσα προσέφεραν υπό αντίξοες συνθήκες. Επί τρεις μήνες ρίσκαραν την υγείας τους και καθάριζαν καθημερινά τους χώρους όπου νοσηλεύονταν κρούσματα του κορωνοϊού.

Έτσι ως ηθική ανταμοιβή έλαβαν το επίδομα των 1.500 ευρώ που προσέφερε το Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου. Δυστυχώς όμως οι γυναίκες, όπως μας καταγγέλλει η πρόεδρος των καθαριστριών του Αγίου Ανδρέα, Γαλάτεια Πουλιάση, δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα αυτά καθώς η Εφορία έχει μπλοκάρει το ποσό στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Και τούτο παρά το γεγονός ότι το άρθρο 49 της σχετικής κυβερνητικής απόφασης ανέφερε ρητά πως η συγκεκριμένη παροχή συνιστά «επιπλέον παροχή σε σχέση με τον βασικό μισθό που λαμβάνει ο δικαιούχος και είναι ακατάσχετη και αφορολόγητη».

 

Ωστόσο, όπως επισημαίνει η κυρία Πουλιάση, οι δύο γυναίκες όταν προσπάθησαν να βγάλουν τα χρήματα από τους λογαριασμούς της στην τράπεζα, διαπίστωσαν ότι είχαν μπλοκαριστεί λόγω οφειλών που έχουν προς την Εφορία.

Σύμφωνα με την πρόεδρο των καθαριστριών του Αγ. Ανδρέα, η μία εργαζόμενη έχει μια οφειλή προς την Εφορία την οποία έχει ρυθμίσει και την πληρώνει, ενώ η άλλη βρίσκεται στα δικαστήρια για την οφειλή που έχει.

Οι καθαρίστριες έχουν απευθυνθεί με σχετικό email προς την τράπεζα ωστόσο ακόμα δεν έχουν λάβει την παραμικρή απάντηση και ως εκ τούτου προτίθενται να προχωρήσουν όλες τις σχετικές νομικές διαδικασίες, μέσου του Συνηγόρου του Πολίτη κ.α., για να αποδεσμεύσουν τα χρήματά τους.

«Είναι απαράδεκτο αυτό που συνέβη. Αυτό είναι το «ευχαριστώ» σε αυτούς τους ανθρώπους επί τρεις μήνες, από τις 13 Μαρτίου, δούλευαν χωρίς σταματημό και υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες στην πτέρυγα του COVID; Ντροπή… κατά τα άλλα ένα χειροκρότημα παρακαλώ…», επισημαίνει, εμφανώς αγανακτισμένη για την συγκεκριμένη εξέλιξη, η κυρία Πουλιάση.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις