ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αποκομμένα σχεδόν τα Καλάβρυτα από την Πάτρα: 1 μόνο δρομολόγιο του ΚΤΕΛ, στις 6 παρά το πρωί

Κοινοποίηση
Tweet

Αντίστοιχα 1 είναι και το δρομολόγιο από Καλάβρυτα για Πάτρα στις 2 το μεσημέρι

Το πρόβλημα της συγκοινωνίας με τα πανέμορφα Καλάβρυτα στην ορεινή Αχαΐα δεν είναι τωρινό. Από πρόπερσι το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας είχε περιορίσει τα δρομολόγια και τα σαββατοκύριακα είχε πάψει να ισχύει το πρωινό δρομολόγιο των 7.15 και υπήρχε μόνο των 16.00 το απόγευμα.

Μετά την τεράστια αναστάτωση της πανδημίας και των περιορισμών του lockdown στις μετακινήσεις, η επικοινωνία με την ιστορική και μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων που προβλέπεται να είναι και στο επίκεντρο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 που προγραμματίζονται για το 2021 από την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, έγινε ακόμη πιο προβληματική.

Αυτή την στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες, για όποιον δεν έχει το δικό του όχημα και θέλει να μεταβεί στα Καλάβρυτα, υπάρχει μόλις 1 δρομολόγιο του ΚΤΕΛ την ημέρα κι αυτό πολύ πρωί, στις 6 παρά τέταρτο ενώ αντίστοιχα από τα Καλάβρυτα για Πάτρα πάλι υπάρχει 1 δρομολόγιο στις 2 το μεσημέρι όταν παλιότερα υπήρχε και το δρομολόγιο των 5 το απόγευμα που βόλευε πολλούς ταξιδιώτες.

Πέρα από το ΚΤΕΛ έχουν πάντως αρχίσει και πάλι τα δρομολόγια του Οδοντωτού σιδηρόδρομου, από το Διακοπτό προς Καλάβρυτα.

Οι Ξενοδόχοι των Καλαβρύτων ήδη παραπονέθηκαν και ζητούν βελτίωση της κατάστασης με τα δρομολόγια μιας και μπροστά μας είναι ένα ιδιαίτερο και δύσκολο καλοκαίρι και τα Καλάβρυτα και τα γύρω χωριά επιζητούν μία τόνωση της τουριστικής κίνησης ιδίως το χρονικό διάστημα από μέσα Ιουλίου έως τέλος Αυγούστου που συνήθως αρκετοί επιλέγουν τα όμορφα Καλάβρυτα για τον παραθερισμό τους.

Διαβάστε ακόμα:

Πάτρα: Σταμάτησε το πρωινό δρομολόγιο του ΚΤΕΛ για Καλάβρυτα τα σαββατοκύριακα

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις